Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Kuvien järjestäminen raahaamalla

koodiman [02.09.2016 16:49:16]

#

Minulla olisi "kuvankäsittely ongelma". Sain tietotekniikan ammattilaisena tehtäväkseni järjestää eräät hääkuvat. Olen saanut kuvia kymmenkunnalta eri ihmiseltä ja niitä on muutamia satoja. Tarkoitus olisi järjestää kuvat järkevään aikajärjestykseen. Tämä on kuitenkin haastavaa, koska osaa kuvista on jo käsitelty ja osassa kuvista on myös virheellisiä aikaleimoja.

Jotta tämä homma sujuisi mahdollisimman helposti, tarvitsisin seuraavanlaista ohjelmaa. Ohjelman pitäisi näyttää kuvat pikkukuvina ja niitä pitäisi pystyä käsin helposti järjestelemään esimerkiksi raahaamalla. Sen jälkeen ohjelman pitäisi jotenkin generoida kuvista järjestetty setti. Esimerkiksi ohjelma, jolla kuvat saisi raahaamalla järjestykseen ja sen jälkeen tässä järjestyksessä nimettyä tyyliin kuva1.jpg, kuva2.jpg, kuva3.jpg jne. jolloin kuvat olisi helppo katsoa järjestyksessä esimerkiksi muistitikulta telkkarista.

Mahtaako kukaan foorumilla tietää mitään softaa, joka pystyisi tähän?

peran [02.09.2016 17:27:41]

#

Kannattaisi tutkia kuvien exif-tietoja, josko siitä olisi apua kuvien organisointiin.

Vaikka exif-tiedoissa ei olisikaan ihan oikea aika, niin ne ovat kuvalähteessä todennäköisesti saman verran pielessä, jolloin siitä saisi apuja kronologialle.

Pikkukuvat voi tehdä vaikka ImageMagick:n convert:lla. Toki monia muitakin vaihtoehtoja kyseisen tekemiseen Esim. php:n gd.

Metabolix [02.09.2016 20:40:10]

#

Tässä on kaipaamasi ohjelma: Kuvat järjestykseen raahaamalla.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta