Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Flash/Sl videoiden striimaus raspberrylle

runeberg [24.03.2016 17:33:27]

#

Tarkoituksenani on väsätä raspberrysta medialaite, jonka kytken telkkariin ja jolla voisin katsoa sm-liigaa ruudusta ja formuloita katsomosta näppärästi.

Aluksi tarkoitus oli luoda käyttöliittymä monolla ja javalla, mutta kummankaan sisäisella selaimella ei voi katsoa flash ja silverlight pätkää. Sitten yritin tehdä php sivun joka hakisi sisällön noista palveluista, mutta eihän rasbianiin saa asennettua noita liitännäisiä.

Ainoa keino mitä keksin, on että striimaisin/konvertoisin linux-serveri läppärilläni videot html5 "formaatille" ja generoisin web sivun johon raspberry sitten ottaisi yhteyden.

Mutta ongelmana on, että ei ole mitään hajua miten tuon striimauksen ja konvertoinnin toteutettaisin. Osaisko joku neuvoa mitä ohjelmia tarvitsisin ja muutenkin neuvoja? Ja tottakai myös muita lähestymistapoja saa ehdottaa!

Laillisuuden kanssa ei pitäisi olla ongelmia, koska maksan molemmista palveluista ja striimaisin ne vaan omalle laitteelleni?

Edit: Laitteena Raspberry Pi 3 model B

Lisäys: Onko kukaan kokeillut tuota Windows 10 Iot:a? Voisi luulla että ainakin silverlightin saisi toimimaan.. Ite en tähän hätään pääse kokeilemaan, koska on vaan 8gb sd-kortti ja iot ei siihen mahdu enkä just nyt saa isompaa.

Grez [24.03.2016 19:06:38]

#

Täällä väitetään, että Silverlight ei toimi RPin W10 IoT Corella:
http://raspberrypi.stackexchange.com/questions/41968/raspberrypi-with-windows-10-iot-core-can-use-silverlight

Itsekin mietin joskus RPi:n käyttämistä medialaitteena, mutta hommasin sit kuitenkin Chromecastin. Silläkään Katsomo ei näytä tällä hetkellä toimivan, joskin Maikkarin sivuilla sanotaan että tuki on tulossa takaisin.

runeberg [24.03.2016 19:22:09]

#

Okei.. Ainoat mahdollisuudet tuntuis olevan, että asentais raspberryyn androidin, mutta se on vaan toivottoman hidas, kun ei ole laitteistokiihdytystä, tai sitten toi striimaus hommeli, jos sen vaan osaisi toteuttaa.

Metabolix [24.03.2016 19:45:41]

#

Voisitko vain laittaa Raspberry Pihin selaimeksi Chromiumin ja katsoa HTML5-versioita sivustoista? Tähän suuntaan maailma on kuitenkin menossa, kun Chromium on lakkauttanut NPAPI-liitännäiset ja Firefox seuraa perässä.

Silverlight ei toimi Linuxissa, ja muutenkaan Silverlightista videon jälleenlähetys tuskin onnistuisi. Pitäisi siis joka tapauksessa yrittää saada HTML5-videota suoraan palvelusta.

Katsomon katselu mediasoittimilla ei taida helposti onnistua. VLC:ssä pitäisi kai olla tuki käytetyille tekniikoille (DASH ja jokin DRM-kikkare), mutta ongelmana on ainakin, miten palvelun JS-AJAX-mössöstä saisi luotettavasti kaivettua tarvittavat osoitteet. Jos löydät toimivan tavan ladata videota Linux-palvelimelle, saat luultavasti ihan samalla tavalla ladattua suoraan Raspberry Pille. Kerro, jos onnistut.

runeberg [24.03.2016 20:21:35]

#

Ruutu ei ainakaan tarjoa html5 versiota noista live videoistaan, sivustollaan kertoo ettei "html5 tarjoa vielä tarvittavaa tekniikkaa riittävään suojaukseen, joita tuottajat vaatii, mutta seuraamme html5 kehitystä jatkuvasti" tai jotain vastaavaa liibalaabaa. Toki käyttäisin html5 versiota, jos pystyisin sillä katsomaan noita live-stream ohjelmia joita haluan.

PS. Ainakin linux mintillä pystyy katsomaan katsomosta silverlight (moonlight/pipelight/mikälie) jos ohjelmassa ei drm suojausta.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta