Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: 3D-peliohjelmoinnin aloittaminen

kuukkelinkutittelija [08.01.2016 02:51:28]

#

Terve, ystävät!

Olen semi-kokenut harrastelijakoodari nettisivu- ja 2D-pelipohjalta sekä taiteilija. Haluaisin kysyä hyvin yleisluontoista neuvoa, mistä kannattaisi lähteä liikkeelle, kun pitkän aikavälin tavoitteena on tehdä PC:lle 3D-peli, todennäköisesti FPS-tyylinen.

Ainakin aluksi pelin 3D-hirviöistä suurin osa on luultavasti kaksiulotteisia spritejä (Duke Nukem 3D -tyyliin) - mahdollisuus laadukkaaksi 3D-grafiikaksi muuttamiseen on toki tarkoitus jättää auki. Peliä on ylipäätään tarkoitus kehittää portaittain laadukkaammaksi niin, että alempi kehitysporras olisi aina kuitenkin hyvin pelattavissa.

Yleisluontoista itämaan tietäjäin apua siis kaipaisin, laadukkaiksi tiedettyjä oppaita myös kapeammistakin aihepiireistä, vinkkejä ja vihjeitä, mitä tulee vaan mieleen! Jos vertaa esim. C#/Unity-pohjalta kehittämistä Java-pohjalta kehittämiseen, millaisia ovat mielestänne plussat ja miinukset? Unity on tällä hetkellä makusteltavana. (DarkBasic on sitten kokonaan poissuljettu! :D) Näkemyksiä ja tietoa erilaisista valmiista pelimoottoreista ja toki muistakin osasista, joita ei tarvitsisi tehdä kokonaan itse... ja toki näihin liittyvistä lisenssikysymyksistä tms. Ilmaisempi parempi. :) Ehkä myös tietoa eri alustoille, mahdollisesti selainpeliksi porttaamisesta (tuskin kovin tärkeää...).

Projekti on ainakin toistaiseksi puhtaasti harrastusmuotoinen, eikä minulla ole aiempaa kokemusta 3D-peliohjelmoinnista.

t. uusi ystävänne, kuukkelinkutittelija

Metabolix [09.01.2016 18:45:15]

#

Jos haluat tehdä pelin, valitse jokin valmis pelimoottori, joka täyttää tarpeesi, ja valikoi muut työkalut sen mukaan. Vaihtoehtoja on monia; myös joitain kaupallisia pelimoottoreita (Unity, Unreal Engine) voi käyttää ilmaisissa peleissä maksutta. Laajempi lista löytyy Wikipediasta.

Jos haluat vain näpertää itse alusta asti, valitse jokin grafiikkakirjasto, joka täyttää vaatimuksesi, ja valitse ohjelmointikieli sen mukaan. Varaudu siihen, että projektista tulee erittäin hankala, kyllästyt siihen viimeistään parissa vuodessa ja pelistä ei tule ikinä valmista.

kuukkelinkutittelija kirjoitti:

C#/Unity-pohjalta kehittämistä Java-pohjalta kehittämiseen, millaisia ovat mielestänne plussat ja miinukset?

Vertailu on järjetön. Melkein kuin verrattaisiin Teslan sähköautoa ja DIY-akkuporakonetta. Unity on pelimoottori, se on tarkoitettu pelintekoon, siinä on valmiina kaikenlaista. (C# on vain yksi kieli sen käyttöön.) Java on ohjelmointikieli, siinä ei ole valmiina mitään erityisesti pelintekoon suunniteltua, eli jos haluaisit vertailuusi jotain järkeä, sinun pitäisi edes etsiä lähtökohdaksi jokin Javalle sopiva pelimoottori.

kuukkelinkutittelija [10.01.2016 02:15:33]

#

Nämä eivät ehkä koske minua tällä hetkellä, mutta laitan tänne talteen siltä varalta että joku muukin näitä lukee:

http://unity3d.com/unity/faq:

Can I make commercial games/content with Unity Personal Edition?

- Yes, if you meet the requirements to use Unity Personal Edition, mainly, that you did not earn/receive more than $100,000 in revenue/funding in the last fiscal year. Please refer to our Software License Agreement for further information.

https://unity3d.com/legal/eula:

Unity Personal Restrictions. You acknowledge and agree that as an express condition to the license rights granted under Section 1, you are not permitted to combine or integrate in any manner any Licensee Content developed with Unity Personal with any Licensee Content developed simultaneously with Unity Pro. For the avoidance of doubt: (a) if you are a permitted user of Unity Personal, you may commence a project using only Unity Personal and subsequently upgrade all (but not less than all) of your licenses to Unity Pro and the applicable Unity Pro Add-On Products, and (b) any user of the Software may use content licensed from third parties regardless of the version of the Software that was used to develop such third party content. You acknowledge and agree that Unity may tag Licensee Content created with Unity Personal with an identifier to prevent such a prohibited combination of Licensee Content.

---

Metabolix kirjoitti:

Vertailu on järjetön.

Tarkoitus oli toki vertailla erilaisia Javalle sopivia pelimoottoreita Unityyn, sori hölmöstä muotoilusta. Oma moka! :D

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta