Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Live-Linux ja SSH-palvelin

Grez [21.12.2015 16:40:33]

#

Haluaisin bootata pari konetta Linuxiin ja ottaa niihin SSH- tai telnet-yhteyden, että saisin kätevästi koneiden tiedot ylös.

Nyt vaan tuli pari ongelmaa matkaan
- Eivät boottaa USB:ltä :(
- CD-lukija (DVD-distrot ei mahdu)
- Debian ja Ubuntu ei ainakaan näytä toimivan. Kummallakin CD:n alkuvalikko latautuu, mutta jos valitsee minkä tahansa vaihtoehdon niin tulee:

Sent SIGKILL to all prcoesses
Requesting system boot

Tai no toiseen koneeseen netboot Debian kerran asentui, mutta ei löytänyt ajuria verkkokortille ja asennus jäi mirrorin puutteeseen. Nyt sekin antaa tuota edellistä

- CentOS asentui siihen asti, että halusi CD:n pois ja bootata. Sen jälkeen jää vaan vilkuttamaan kursoria

Metabolix [21.12.2015 16:58:53]

#

SystemRescueCd ainakin auttoi omalla kohdallani. DHCP ja SSH käynnistyvät automaattisesti. Ainoastaan salasana pitää asettaa (boottauksen jälkeen passwd tai kernelin komentoriville rootpass=xyz). Jos ei ole edes näppäimistöä, voi etukäteen muokata heksaeditorilla ISO-tiedostoon tuon rootpass-parametrin (ja lyhyemmän timeoutin alkuvalikkoon).

Jos on erityisen vanha kone, täytynee etsiä jokin erityisen vanha jakelu, vaikka sitten Damn Small Linux, tosin en osaa sanoa sen ssh-mahdollisuuksista. Hätätilanteessa pieneen virittelyyn riittää myös netcat (nc -l -p 8080 -e /bin/sh).

Grez [21.12.2015 17:47:24]

#

Tuo SystemRescueCD olikin näppärä. En tajunnutkaan että siinä oli tuo etäkäyttömahdollisuus, vaikka olen sitä usein käyttänyt paikallisesti.

Tuossa välissä ehdin ladata archlinuxin CD:n ja silläkin sai bootattua ja sain verkon konffattua ja toimimaan. Kuitenkaan tuo netcat ei jostain syystä suostunut yhdistymään toiselta koneelta. Paikallisesti toimi, joten mahdollisesti olisi pitänyt palomuuri -asetuksia puukottaa tms.. Anyways, luovutin ja siirryin SRCD:hen :)

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta