Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Xubuntun asennus USB-tikulta

Jaska [16.11.2015 11:04:34]

#

Yritin asentaa tietokoneeseen Xubuntua. Poltin USB-tikulle iso-tiedoston ja säädin BIOSin käynnistämään koneen tikulta. Kun sitten buuttasin koneen, tuli kuvaruudulle vain ilmoitus "Poista tietoväline, käynnistä painamalla enter". Tarkistin, että koneessa ei ole DVD:tä asemassa. Mitenkä saan siis asennettua Xubuntun koneeseen?

Pessi [16.11.2015 11:22:43]

#

Mitenkäs tuon tikulle polttamisen teit? Oletko kokeillut tehdä boottaavaa tikkua UNetbootilla? Oletko kokeillut tikkua toisessa koneessa?

Jaska [16.11.2015 11:28:00]

#

Poltin ISOtoUSB:lla. En ole koettanut UNetbootilla. Tässä projektissa ei ole tällä hetkellä mahdollista käyttää muita koneita.

Metabolix [16.11.2015 17:29:25]

#

Ei ole aina yksiselitteistä, miten kone on säädetty ”käynnistämään tikulta”. Omassa koneessani on erikseen listattu ainakin kolme tapaa: USB FDD, USB CD, USB HDD. Jos koneessa on käynnistysvalikko (Boot Menu), koeta etsiä tikku sieltä. Esimerkiksi omassa koneessani F2 = Setup ja F12 = Boot Menu. Lisäksi asetuksista on huomioitava, onko käytössä UEFI vai vanhanaikainen käynnistys. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa mielestäni pyrkiä saamaan kone UEFI-tilaan, mutta jotkin käynnistyslevyt saattavat toimia vain vanhassa tilassa (Legacy / BIOS).

Jos koneessa on jo jokin käyttöjärjestelmä, ei ehkä tarvitse käyttää USB-muistia ollenkaan, vaan ISO-tiedoston voi ladata kovalevyltä sopivalla käynnistyslataajalla.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta