Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Mikä IDE mobiilidevaukseen?

ajv [10.06.2015 00:15:31]

#

Ajattelin kesän aikana käydä kurkistamassa onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolen ja tutustua itselle täysin vieraaseen mobiilikehittämisen maailmaan. Lähinnä Androidille olisi tarkoitus näperrellä jotain, mutta ei haittaa vaikka kääntyisi sitten kohtalaisella vaivalla muillekkin alustoille. Parin tunnin googlettelu nosti esiin lähinnä eclipsen ja xamarinin (c#:lla kun tykkään koodailla). Näistäkö sitten valitsen, vai olisiko arvon putkalaisilla kenties jotain omia suosikkeja (perusteluineen)? :)

Edit. Tarkennetaan sen verran, että tarkoitus koodata "hyötyohjelmia", ei pelejä.

Macro [10.06.2015 15:47:45]

#

Muutaman vuoden tein Eclipsen kanssa Android-hommia, mutta nyt kun Google julkaisi oman kehitysympäristönsä, Android Studion, ei ollut vaikea päätös kumpaa käyttäisi.

Nyt sitten on käytetty Android Studiota niin kauan kun se on ollut ladattavissa, ja toimii mielestäni kivemmin kuin Eclipse. Koko IDE kun on tehty tätä varten ja on vielä käyttiksen oikealta kehittäjältä, niin pitäisikin toimia niin kuin kuuluu.

Pidän enemmän Android Studion käyttöliittymästä ja lisäksi sieltä löytyy kaikenlaisia pikkujuttuja, joita ei edes huomaa, mutta Eclipseen siirtyessä niitä alkaa kaipaamaan.

Lisäksi Android Studion kanssa on paljon vähemmän säätämistä kuin Eclipsessä. Kaikki tulee kerralla mukana ja toimii.

Muille alustoille et pysty tällä ohjelmoimaan, mutta ei koodisi muutenkaan kääntyisi mihinkään muualle. iOS:lle tarvitset Xcoden, Windows Phonelle Visual Studion.

ajv [11.06.2015 16:43:29]

#

Kiitokset vastauksesta. Päätin kokeilla tätä Android Studiota. Paljon siinä on opeteltavaa, mutta tutoriaalit ovat hyviä ja kaikki tosiaan tuntui toimivan ilman ylimääräistä säätämistä.

p99o [11.06.2015 16:44:32]

#

Minulla ei ole koskaan toiminut - ei omalla, eikä isän koneella (mac).

Oskuz [11.06.2015 18:54:30]

#

Sithän on esim PhoneGap jolla voi tehdä kaikilla pyöriviä sovelluksia, eivät tosin ole natiiveja.

peran [11.06.2015 21:43:18]

#

p99o kirjoitti:

Minulla ei ole koskaan toiminut - ei omalla, eikä isän koneella (mac).

Onko Linux vielä kokeilematta ?

Itselläni toimii Linuxilla. Huom. Linuxin voi asentaa myös muistitikkuun, jos ei halua asentaa kiinteästi omaan koneeseen. Tikkuun asentaessa kannattaa olla huolellinen, että asentaa myös grub:in tikkuun.

Tosin en ole vielä paljoa tutustunut Android Studioon.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta