Hei kaikki!
Nyt on saatu tehtyä jollekin tolalle firman uudet nettisivut. Sivut ovat osoitteessa http://ala-talkkari.fi. Pari kysymystä olisi teille jotka olette asioista perillä:
1. Katsokaapa sivustoa, Wordpressin navigointi tekee (vai tekeekö) jokaisen sivun nimestä navigointiin otsikon sekä nimeää sen myös h1 tagiksi? Onko se hyvää SEO-toimintaa?
2. Ja kuinka paljon muuten pitää vielä laittaa noita h-tageja. 1-4:ään astiko? Vai riittääkö vaan ensimmäinen? Ja joka sivullako pitää olla h1 tagi?
3. Ja sekin mua vielä haittaa, että kunnollista selkeää pidempää nimeä en viitsi laittaa tuohon naviin, se mun mielestä liian sekavaksi katsella esim puhelimella. Joten? =0
4. Tarkoitus olisi päästä Googlessa myös hakuihin, ja kun tuossa sivustossa on paljon alasivuja navigoinnissa, niin olisiko hyvä että hauissa ja selainrivillä näkyisi tyylillä:
ruoat/leivät/paahtoleivät/fazer-paahtoleivät?
Vai onko se ihan sama vaikka on vaan ala-talkkari.fi/tuote
1. Sivulla on syytä olla tasan yksi h1-tagi, joka kertoo sivun otsikon kyseisellä sivustolla. Sivuston banneri ei kuulu h1-tagiin vaan esimerkiksi header-elementtiin tai vanhanaikaisemmin vain diviin. Sivun title-tagissa olisi järkevää olla sekä sivuston nimi että nykyisen sivun nimi, ja nykyinen ”lämmitysjärjestelmät” taas ei kuulu titleen. Navigoinnin kannalta on järkevää, että linkissä on järkevä teksti, joka johtaa vastaavalle sivulle; muuta kantaa en ota navigointiin tai WordPressiin.
2. Tageja ei pidä käyttää vain käyttämisen takia vaan loogisesti. Jos sivulla ei ole neljää eri tason otsikkoa, ei tietenkään ole järkeä käyttää neljää eri tason otsikkotagia. Toisaalta jos sivulla on useita eri tason otsikoita, niille kuuluu käyttää oikeita tageja.
3. En ymmärrä kysymystä.
4. Osoitteen tarkka muoto ei ole kovin tärkeä asia hakutulosten kannalta. Pitkän osoitteen huono puoli on, että se näyttää vaikeammalta esimerkiksi sähköposteissa tai foorumille kopioituna. Itse laittaisin silti tuotesivujen osoitteisiin alkuun määreen ”tuotteet” tms., jotta osoitteesta näkisi, missä päin sivustoa ollaan tai millaista tietoa sivulta voi odottaa. Kovin pitkä liuta määreitä ei tuo osoitteeseen lisäarvoa, jos vastaavat asiat käyvät muutenkin ilmi osoitteesta tai sivun otsikoista. Esimerkissäsi ruoat/leivät/paahtoleivät on turhaa tietoa ja aiheuttaa vain sekaannuksia myöhemmin, jos luokittelu muuttuu.
Kiitos taas vastauksista. Kyllä kait tässä ehkä pikkuhiljaa alkaa "ehkä" jotain vähän oppimaan =) Voisitko katsoa (tai joku muu), että näyttääkö nyt yhtään paremmalta? Mulla on tuolla Wordpressissä sellainen All In One Seo-plugini, missä on määriteltynä sivustojen titlet ym descriptionit, mutta laitoin etusivulle kuvan alle h1:sen ja sitten muilla sivuilla on h2:sia varmaan 15-20 kpl yhteensä. Onko ok?
Ja siis nuo h1:set ja h2:set antavat eri tekstin kuin noissa selainten välilehdissä lukee (eli pluginin SEO title näkyy selaimen lehdissä)...
Ja jos olen tajunnut kaiken väärin, niin hienoa jos jaksatte taas auttaa. =)
Metabolix kirjoitti:
Esimerkissäsi ruoat/leivät/paahtoleivät on turhaa tietoa ja aiheuttaa vain sekaannuksia myöhemmin, jos luokittelu muuttuu.
Mä taas pitäisin tuota selkeämpänä pitemmän päälle, kuin pelkkää "sivu.fi/paahtoleivät".
Varsinkin, kun mennään juuri ko. sivuston sivuston urleihin:
http://ala-talkkari.fi/veto-cont-s-lampokeskus
http://ala-talkkari.fi/veto-cont-m-lampokeskus
http://ala-talkkari.fi/vetocont-l-ja-d-lampokeskukset
vs
http://ala-talkkari.fi/lampokeskukset/veto-cont-s
http://ala-talkkari.fi/lampokeskukset/veto-cont-m
http://ala-talkkari.fi/lampokeskukset/veto-cont-l-ja-d
Tuohon vielä tarvittaessa http://ala-talkkari.fi/lampokeskukset/ -sivu.
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.