Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Apua Excel-kaavojen kanssa

harrihar [25.11.2014 17:24:40]

#

Tiedossa on tuotteen hyllypaikkojen määrä C2, saldo D2, varastotiloja E2 sekä myymälässä oleva määrä F2.

Tarvitsen kaavan, joka tarkistaa täydennystarpeen ja ilmoittaa Ok tai laskee täydennystarpeen.

manninen [28.12.2014 23:15:48]

#

Joko sait?

Grez [28.12.2014 23:27:30]

#

Voisin kuvitella että tilanne on jo ohi. Mutta jotta tuohon voisi mitään järkevää vastata, niin pitäisi varmaan ylipäätään tietää miten haluttu asia lasketaan.

Oletetaan vaikka että tuotteella X on 5 hyllypaikkaa, niitä on 42 varastossa, sille on 7 varastotilaa ja myymälässä 8.. Hitostako tuosta kukaan ilman lisätietoa tietää, mikä on täydennystarve tai onko sitä.

Eli ensin yleisesti selville kaava miten lasketaan niin sen jälkeen sen kirjoittaminen Exceliin pitäisi olla triviaalia.

harrihar [29.12.2014 17:04:09]

#

E2 on siis varastosaldo, ei varastotila.

Ja se mitä haluaisin siis Excel-kaavan tekevän: Mikäli tuotteella on varastosaldoa, lasketaan hyllyyn mahtuva määrä. Jos täydennystarvetta ei ole tai varastosaldoa ei ole, riittää ilmoitukseksi "OK".

Matemaattiset ajattelulahjani loppuivat kesken asiaa pähkäiltyäni. Mitä lisätietoja tarvitaan?

Grez [29.12.2014 17:32:32]

#

Siis tarkoittaako "hyllypaikkoja" samaa kuin "myymälän hyllyyn mahtuva määrä"? (Eli yhteen hyllypaikkaan mahtuu aina 1 kpl tuotetta ja hyllypaikat on myymälässä eikä esim. varastossa)

Onko D2 eli "saldo" E2 + F2 ? Eli sitä ei varsinaisesti tarvita kaavaan. (Kirjoitin vahingossa C2 alunperin)

Eli jos oletetaan:
C2 = Myymälän hyllyyn mahtuva määrä
E2 = Varastossa (muualla kuin myymälässä) oleva määrä
F2 = Myymälän hyllyssä oleva määrä

..ja myymälän hyllyt halutaan aina pitää mahdollisimman täysinä, niin kaava voisi olla seuraava

Suomenkielinen Excel:

=JOS(TAI(F2>=C2;E2<=0);"OK";MIN(C2-F2;E2))

Englanninkielinen Excel:

=IF(OR(F2>=C2;E2<=0);"OK";MIN(C2-F2;E2))

Jos kelpaisi, että näytetään vaan määrä, montako pitää siirtää (ja sitten vaikka Excelin ehdollisella värittämistoiminnolla 0 (ja pienemmät) vihreiksi tms) niin kaava olisi:

=MIN(C2-F2;E2)

harrihar [29.12.2014 21:08:56]

#

C2 = montako kappaletta tuotetta mahtuu myymälän hyllyyn (esim. 24 kpl)
D2 = tuotteen kokonaissaldo
E2 = varastossa oleva määrä
F2 = myymälän hyllyssä oleva määrä

Ja nimenomaan myymälän hyllyt halutaan aina pitää mahdollisimman täysinä.

"Onko C2 eli "saldo" E2 + F2 ? Eli sitä ei varsinaisesti tarvita kaavaan."

Jos tarkoitit D2:ta, niin se on juurikin yhtäkuin E2 + F2.

Katsotaan pääsenkö tuolla kaavalla eteenpäin! Kiitos.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta