Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Webhotelli hakusessa

lakeus [11.11.2014 13:50:54]

#

Tähän saakka olen ollut tyytyväinen Zonerin käyttäjä, mutta sivuston käyttäjämäärän kasvaessa suurimman webhotellin liikennöintiraja 150Gt/kk raja menee rikki lähikuukausina. Siispä hakusessa olisi joku toinen vaihtoehto, jossa vähintään 500 Gt/kk liikennöintiä.

Käyttäjäkunta on toisaalta ympäri maailmaa (USA 50%, Eurooppa 35%, Aasia 15%) joten olisi ehkä parempi siirtää ainakin kuvat (jotka vievät valtaosan kaistasta) johonkin CDN-systeemiin. Sivustolta erikseen ladattavat isommat tiedostot ovat jo Azuressa, mutta käyttäjiltä tulee päivittäin postia etteivät Azuren lataukset aina toimi. Onko suosituksia CDN-palveluntarjoajaksi ja onko vaikea homma siirtää kuvat yms. isommat tiedostot tuollaiseen palvelun.

Tyhmien kysymysteni pohjaksi todettakoon että webbisivujen teko ei ole päätyöni vaan lähinnä välttämätön paha jota tarvitaan erään sovelluksen käyttäjätukeen.

Grez [11.11.2014 13:57:43]

#

Onhan noita eri CDN:iä vaikka kuinka.. Esim. MaxCDNmaksaa ekat 100Gt kuussa 9$ ja sen jälkeen 8 senttiä / giga. Eli 150 Gt/kk olisi $13/kk

Sinänsä ei kokemusta, mutta ensimmäiselle googletin best cdn ja eka osuma listaa muutamia: http://premium.wpmudev.org/blog/top-cdn-services-to-make-your-wordpress-site-blazingly-fast/

Kuvien yms tiedostojen siirtämisen hankaluus riippuu varmaan ihan siitä miten olet sivut tällä hetkellä tehnyt. Pahimmillaan joudut lienee käydä jokaisen viittauksen kuviin käsin päivittämään (tai tekemään pikku softan siihen).

lakeus [11.11.2014 14:32:27]

#

Kiitos vastauksesta Grez. Kuten arvata saattaa koko sivut on käsin tehtyä HTML-koodia, ja kaikki viittaukset kuviin pitänee muuttaa. Jos nykyisellään kuvan osoite on 'img/kuva1.png' ja laitan ne Azureen niin muutanko sitten vain viittauksen tyyliin 'http://az25385.vo.msecnd.net/img/kuva1.png' ja sillä valmis? Viittauksia lienee parikymmentä joten voi nuo käsinkin tehdä. Lähinnä ihmetyttää että jos yhdeltä sivulta on vaikka 5 hakua Azuresta niin tuleeko joka hausta tietty viive ja sen myötä latausaika kasvaa. Tosin nykyäänkin sivujen lataaminen esim. Japanista on todella hidasta kun kuvat tulevat Suomesta. Tekijämieshän osaisi koodata sivut siten ettei kuvien lataaminen hidasta vaan ne haetaan vasta tarvittaessa. HTML-koodaus vielä menettelee mutta CSS on yhtä hepreaa. Homman voisi toki antaa jollekulle puoliammattilaiselle, ei varmaan mene kauaa tuollaisen teossa.

Grez [11.11.2014 15:07:49]

#

lakeus kirjoitti:

Lähinnä ihmetyttää että jos yhdeltä sivulta on vaikka 5 hakua Azuresta niin tuleeko joka hausta tietty viive ja sen myötä latausaika kasvaa.

Eh, ihan samalla tavallahan selain joutuu jokaisen kuvan lataamaan erikseen, oli palvelimena sitten sinun oma palvelimesi tai jonkun CDN:n palvelin.

Jos kuvien laittaminen jotain vaikuttaa niin luultavasti nopeuttaen, koska ne tulevat useimmissa tapauksissa käyttäjää lähemmällä olevalta palvelimelta. Sitä paitsi, useammalta palvelimelta lataaminen todennäköisesti vain nopeuttaa sivun lataamista, kun selain voi tehdä kaikki pyynnöt samanaikaisesti. (Toki sivu täytyy ladata ennenkuin selain tietää mitä kuvia sen pitää alkaa lataamaan).

-tossu- [11.11.2014 19:02:50]

#

CloudFlare on kokeilemisen arvoinen, sillä se ei maksa mitään tai vaadi muutoksia sivuille. Ilmaisversiossakaan ei taida edes olla mitään varsinaisia rajoituksia. Käytän sitä itse, mutta liikennemäärätkin ovat kyllä paljon pienempiä.

lakeus [12.11.2014 03:46:20]

#

-tossu-, CloudFlare vaikuttaa hyvältä mutta ilmeisesti alidomainien siirto ei ole aivan yksinkertaista. Heidän sivuillaan lukee että CNAME pyynnöt pitää tehdä manuaalisesti ja he voivat ne hylätä tai hyväksyä. Siis minulla on osoitteen http://www.domain.com lisäksi http://foobar.domain.com joka pitäisi siirtää CloudFlarelle ja tuon siirto ei ole täysin automaattista.
Kiitos vinkistä, CloudFlaresta(kaan) en ole kuullutkaan ja se vaikuttaa toimivalta systeemiltä, jos siis saan nuo alidomainit tehtyä.

-tossu- [12.11.2014 15:19:52]

#

lakeus: Alidomainien kanssa ei tule ongelmia, jos otat domainillesi käyttöön CloudFlaren tarjoamat nimipalvelut. Voit silti halutessasi käyttää CloudFlarea vain osalle alidomaineista. Vain jos haluat käyttää omia DNS-palvelimiasi, joudut pyytämään sitä erikseen.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta