Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Mikä ohjelmointikieli?

supermies [24.10.2014 15:36:25]

#

Joo elikkäs mietin mitä ohjelmointikieltä kannattaa opetella. Alotin c++:n ja osaan tehä sil vaa sellasii console ohjelmii ja nyt ku aloin lukee esim pelinteosta tai vaativimmasta ohjelmmoinnista jotka avautuu ikkunoihin nii siin sanotiin et kannattaa alottaa helpommalla ohjelmointikielellä nii sit aattelin et millä alottaisin. Aattelin Javaa, C# tai pythonii. Mut kannattaaks millään noil alottaa vai jatkaa c++:lla vai sit onks joku muu millä kannattaa alottaa. C++ on kyl iha mukava kieli mut jos se on nii vaikee nii emmä sit tiiä ku mul ei oo aikaa nii paljoo opiskella ohjelmointii.

Että millä kannattais alottaa/jatkaa?

vuokkosetae [24.10.2014 16:48:58]

#

Ohjelmointikieliä ei kannata opetella. Ohjelmoimaan kannattaa. Silloin uuden kielen ymmärtäminen on vain syntaksin ja pellin alla tapahtuvien tajuamista.

Mutta varsinaiseen kysymykseesi. Mieti asiaa näin: Haluatko lähteä opettelemaan uutta ohjelmointikieltä aivan alusta asti vai laajentaa osaamista C++:lla?

Olet jo varmaan leikkinyt templateilla ja periyttänyt luokkia. Ne ovat ne kaksi vaikeinta asiaa. Sen jälkeen on enää yksi vaikea asia, eli osoitin ja sen ero viitteeseen.

Graafisia alustoja ovat QT, joka on iso ja jokapaikkaan sopiva ja itse ihastuin FLTK:n tyyliin tehdä asioita, koska QT isona möhkönä ei kelvannut yhteen projektiin. Noissa molemmissa voi käyttää openGL:ää 3D:n tekemiseen jos siitä pitää. Nuo siis toimivat suurin piirtein kaikkialla. GTK on myös yksi, mutta joskus tuntui liian kankealta kaikkeen.

Jos teet pelimoottoria, niin se logiikan ja ohjauksen virittely ei muutu miksikään eri kielessä.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta