Ajattelin pistää nettipalvelimen pystyyn aikansa nurkissa pölyttyneelle suht hyvälle ja toimivalle koneelle. Ajattelin käyttää dy.fi:tä. Itselläni ei kuitenkaan ole mitään kovin hyvää kokemusta tällaisista asioista, joten voisiko joku tehdä, jos ei muuten niin vaikka rautalangasta vääntämällä, selkeän ohjeen dy.fi:n käyttöönotosta. Kiitos jo etukäteen.
http://www.dy.fi/page/clients?lang=fi sivulta löytyy selkeät ohjeet. Onko joku tietty vaihe, missä jumittaa?
Dy.fi:tä tai muuta dynaamista nimipalvelua kannattaa miettiä sitten, kun palvelin on pystyssä. Siihen asti voit testata ja käyttää palvelinta IP-osoiteella. Dy.fi tarjoaa helposti muistettavan nimen, joka osoittaa palvelimen IP-osoitteeseen, mutta ei liity muulla tavoin palvelimeen. Päivitysohjelmakaan ei ole välttämätön, vaikkakin sillä välttyy nimen käsin päivittämiseltä, ja käytännön syistä se pyörii usein samalla palvelimella.
Hankala oikein hyvää neuvoa antaa kun et anna tarkkoja tietoja millaisesta palvelimesta kyse, käyttis?
Jos sinulla on Linux käytössä voit käyttää päivitysohjelmana crontabia.
Ubuntu Suomen wikin oppaan mukainen päivitys wgetillä ja cronilla vähän väliä on nimenomaisesti kielletty dy.fi:n ohjeissa.
Ongelmana ei muutenkaan tainnut olla dy.fi vaan palvelimen asennus yleensä.
Siis liian usein turhia pyyntöjä on kielletty.
Perustietoa nettisivuista ja -palvelimesta voi etsiä oppaasta. Todella osoitteen hankkiminen dy.fi-palvelusta on listan viimeinen asia; ei taloakaan rakenneta ilmoittamalla osoitteesta maistraattiin.
Minh Truong kirjoitti:
Siis liian usein turhia pyyntöjä on kielletty.
Eikö mielestäsi ole liian usein ja turhaa päivittää kolmen tunnin välein, kun käytännössä osoite pysyy pidempäänkin samana, jolloin riittää maksimiväli eli noin seitsemän päivää? Lisäksi jos monet käyttävät tuota tapaa, palvelimelle tulee kolmen tunnin välein valtava päivityspiikki sen sijaan, että päivitykset jakautuisivat tasaisemmin. Harvempaan päivitykseen on mm. tämä PHP-koodivinkki.
Metabolix kirjoitti:
Eikö mielestäsi ole liian usein ja turhaa päivittää kolmen tunnin välein, – –
Kiinteä kaistoissa riittää siis 7 päivän päivitys hyvinkin. 4G yhteydellä se tunnin päivityskin olikin tarkoitettu.
Mutta jos IP-osoite muuttuu niin se päivittyy jopa 7 päivän kuluttua... Ja jos nyt ei heti palvelimeen käsiksi pääse fyysistä reittiä, niin on aika hankala päästä käsiksi.
Minh Truong kirjoitti:
Mutta jos IP-osoite muuttuu niin se päivittyy jopa 7 päivän kuluttua...
Skriptillä voi ensin tarkistaa oman IP-osoitteen ja päivittää sen sitten vain tarvittaessa. Voi laittaa tarkistuksen vaikka minuutin välein, jos haluaa.
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.