Datatähti 2015 alkaa tänään:
http://www.cs.helsinki.fi/u/ahslaaks/dt15/
Datatähti on peruskoulun ja lukion oppilaille tarkoitettu ohjelmointikilpailu. Ensimmäinen vaihe on netissä käytävä alkukilpailu, joka pidetään tänä vuonna 29.9.–12.10.2014. Alkukilpailun perusteella kutsutaan osallistujat loppukilpailuun Helsingin yliopistolle 29.1.2015.
Kilpailussa on viime vuoden tapaan automaattinen palautusjärjestelmä sekä julkinen tuloslista. Kilpailun etenemistä voi seurata tästä:
http://sharph.kapsi.fi/scoreboard/8/
Datatähden kautta on myös mahdollisuus saada opiskelupaikka yliopistoon sekä päästä tietotekniikan olympialaisiin Suomen joukkueessa. Seuraavat olympialaiset järjestetään Kazakstanissa ensi vuoden heinäkuussa.
Tervetuloa mukaan!
PS. Vaikket voisi enää osallistua Datatähteen, voit silti lähettää tehtävien ratkaisuja palvelimelle ja ottaa mittaa nuoremmasta polvesta...
Miksikäs kisa on tarkoitettu vain peruskoulun ja lukion opiskelijoille, eikä ammattikoulua käyville? :P
No kaipa tohon voi osallistua, kun kaksoistutkintoa tekee?
Varmaan sen takia kun ammattikoululaisista selkeästi lukiolaisia pienemmän osan on tarkoitus jatkaa opiskelemaan yliopistoon.
Grez kirjoitti:
Varmaan sen takia kun ammattikoululaisista selkeästi lukiolaisia pienemmän osan on tarkoitus jatkaa opiskelemaan yliopistoon.
Heh, aika alentavasti todettu. Miksi ohjelmointikilpailu on relevantti vain jos olet jatkamassa yliopistoon?
Miksi esimerkiksi ei tulevia sähkö- ja automaatioasentajia tai esim. datanomeja päästetä mukaan? Enemmän ne ohjelmoi kuin 82.36% yliopiston käynneistä (perustuu aikaisempiin olettamuksiin).
Älkää vaivautuko vastaamaa, ei kinosta.
Uhhu, on siinä kisakoodarin käsikirjalla kokoa :D
qeijo kirjoitti:
Heh, aika alentavasti todettu. Miksi ohjelmointikilpailu on relevantti vain jos olet jatkamassa yliopistoon?
Melko alentuvasti tulkittu. Mielestäni johtopäätökseni oli ihan looginen huomioiden, että loppukilpailu järjestetään Helsingin yliopistolla ja "kilpailun kautta on myös mahdollisuus saada opiskelupaikka yliopistoon".
Termi "ohjelmointikilpailu" voi olla hieman harhaanjohtava ("tietotekniikka"olympialaisista puhumattakaan...). Useimmat ohjelmointikilpailut ovat mielestäni lähempänä matematiikkakilpailuja, joissa vain todistamisen sijasta idean toimivuus testataan useilla testitapauksilla. Tietysti samanlaista miettimistä tarvitsee myös "oikeassa" koodauksessa, mutta nyt lähinnä tarkoitan sitä, että tällaiset kilpailut ovat tietääkseni aika kaukana nettisivujen tai vaikkapa pelien koodaamisesta. Toisaalta taas yliopistoissa tehtävä algoritmitutkimus voi olla hyvinkin lähellä kilpakoodausta. Tämä ehkä osaltaan selittää tuota yliopiston ja lukion painotusta.
Epäilen kyllä vähän, onko tuo kielto nyt niin tiukka sitten. Tuskin kukaan (lue: Laaksosen Antti) kehtaa jättää poiskaan tuollaisen syyn takia, jos ownaa muut kilpailussa. :P
ps. Olen kyllä kuullut myös huhua, että kisakodaamisesta olisi jotain hyötyä myös oikeassa koodauksessa. :oooo
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.