Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Terveellistä ruokaa?

Sivun loppuun

kllp [28.07.2014 22:24:31]

#

Mod. vaihtoi otsikon. Vanha otsikko: ”TERVEELLISTÄ RUOKAA :D (ei oo naurun asia hei XD)”

Niin m-minulla on tässä vain ollut sellainen yksi ongelma... Ensinnäkin, kukaan meido ei ole tekemässä minulle ruokaa ja myös ravintola-annokset ovat erinäisistä syistä vähän huono vaihtoehto.

En myöskään haluaisi kuluttaa kovin paljon aikaa kokkaamiseen. (Paitsi tietty haluaisin tehdä leivoksia ja sitten syödä niitä (teen kanssa :333), mutta siis TAVALLISENA päivänä. Ei nyt sillä, että etteikö leivoksia voisi syödä tavallisena päivänä. En kyllä osaa edes ehkä leipoa niitä kovin hyvin ja vaikka haluaisinkin leipoa niin en halua leipoa niitä niin paljon, että leipoisin joka päivä. Vain erityisinä päivinä. Ja toisaalta myös kivoina arkipäivinä. Tosi kivaa sellaiset ihan tavalliset päivät ja kuitenkin niin erityiset. Niin ja eivät ehkä olisi kovin terveellisiä ja TERVEELLISyyttähän tässä juuri haettiin kuten otsikossa lukee.) Joten ongelma on tässä nyt vähän sellainen, että mitähän sitä sitten tekisi ruuaksi. No eikä ihan nyt vaan ollut aika kauan ja emt oonko ees tehnyt terveellistä ruokaa tai mitään mutta nyt kysymmekin asian tunti oilta.

Niin joo ja sitten haluaisin terveellistä, että voisin koodata sitten pirteänä :3 Ja plää plöö.

Kysymys 1:
Mahdollisimman terveellinen sellainen vain mikroon tai johonkin tungettava ruoka. Jos ei maistuisi kamalalta niin olis hyvä juttu. (soylent ei oo vaihtoehto koska: 1. sitä ei saa mistään 2. emt EIHÄN SE OO EES RUOKAA EI VOI OLLA HYVÄKSI EPÄ LUON NOL LI S T A :DDD (emt oikeesti yhtään mutta ihan sama ei kiinnostakaan) tai no kyllä ihan sama en tiiä kiinnostaa joo mutta äääaklsdfaösdflkaöw3e4g)

Kysymys 2:
Joku ruoka jota voisi tehdä todella helposti myös. Nyt tosin saa käyttäää esim. 15 min johonkin. Vaikkapa sitten voi jotain pilkkoa ehkä ja laittaa sinne ja lallallaa. ENKÄ NYT MIETI IHMISTEN PILKKOMISTA SE ON VÄÄRIN EI EI EI VIHANNEKSIA SIIS TARKOITIN

JA TÖTTÖRÖÖ: Mielellään monta eri ruokaa, koska niihin kyllästyy jossakin vaiheessa kai ehkä ainakin minä olen kyllästynyt vähän johonkin.

Lol kato googlesta no en lol jaksa.

OliO [28.07.2014 22:37:52]

#

Aloittelijallekin on mahdollista tehdä muutamia ruokia alle ½ tunnissa ja jos tekee isomman annoksen kerralla, niin EI LÄHESKÄÄN JOKA PÄIVÄ JOUDU KOKKAAMAAN (enkä puhu nyt metaamfetamiinista), sillä voit lämmittää jo valmista ruokaa MIKROAALTOUUNISSA. Lisäksi jos et tee ruokaa, niin et koskaan opi tekemään ruokaa kunnolla, mikä on (mielestäni) varsin EPÄSÖPÖÄ.

Tässä muutama ruoka:
Jauhenlihakastike ja pasta:

Tarvitset:
-Jauhenliha
-Tomaattimurska
-Ruokakerma
-Zibula
-ValkoZibula
-Pasta
-Liesi
-Kattila
-Paistinpannu/Teflonkattila
-Vesi
-Mausteita

Paista jauhenliha (suolaa, pippuria tässä vaiheessa jo) kuumalla pannulla ja kuullota sipuli -> heitä tomaattimurska ja ruokakerma -> mausta ja anna kiehua. Samalla olet keittänyt pastan.


Kanapasta/(ranet/riisi ja kanakastike):
Tarvitset:
-Kanan filesuikale
-Ruokakerma
-Zibula
-ValkoZibula
-Pasta/Ranet/riisi
-Liesi
-Kattila
-Paistinpannu/Teflonkattila
-Vesi
-Mausteita

Paista kana (taas suolaa ja bebber) ja kuullota ZIBULA (ET SITTEN UNOHDA SITÄ VALKOZIBULAA) -> heitä ruokakerma -> anna kiehua ja mausta. Samalla olet valmistanut sekundäärisen ruoka aineen (ranet/riisi/pasta).


Kannattaa myös syödä tuoreita kasviksia, ne on helppoja koska eihän niille tartte ees tehä mitään muuta kun pestä ja syödä (>pilkkoo >2014).

Puhveli [28.07.2014 22:48:13]

#

postaan eeppiseen

kllp [29.07.2014 00:16:07]

#

Toi OOliOO:n ruokako sitten säilyy jääkaapissa? Joo tosi hyvä idea toi, että voi lämmittää vanhaa ruokaa. Olin ihan unohtanut ton :D Nythän tosiaan opin kokkaamaan ja vielä aikaa säästyy :3

Silti vielä lisää kaivataan!

OliO [29.07.2014 10:17:52]

#

Reaktori

- 200g jotain marinoitua lihaa, vaikkapa possua
- Purkillinen mustia meksikolaistyylin papuja
- Pläjäys tuoretta valkosipulia
- Sitruuna tai lime-mehua ruiskaus
- Lusikallinen nagajauhetta (siis teelusikallinen...)
- Ruokalusikallinen risiiniöljyä (valinnainen maun mukaan)

Käristä lihat haluamallasi tavalla, vaikka chiliöljyssä paistinpannulla. Sekoita mausteet huolellisesti papusysteemiin. Heitä kaikki sopivaan kulhoon ja laita sekaisin. Maistuu ja laittaa mahan toimimaan jopa ilman (suositeltavaa) viimeistä ainesosasta. Nautitaan vahvan punaviinin kera (voimistaa reaktorin toimintaa ja antaa siihen pikantin värin niin ruokaillessa kuin aamullakin). Naattikaa!! ;-)

kllp [04.08.2014 22:03:36]

#

Liittyykö tuo ruoka jotenkin tähän yritykseen: http://reaktor.fi/ ?

Metabolix [04.08.2014 22:44:58]

#

kllp kirjoitti:

Mahdollisimman terveellinen sellainen vain mikroon tai johonkin tungettava ruoka. – – Joku ruoka jota voisi tehdä todella helposti myös.

Voit esim. keittää pastaa:

  1. Kuumenna tarpeeksi vettä kiehuvaksi (kattilassa tai keittimellä).
  2. Laita vesi ja pasta kattilaan. Veden kannattaa ulottua pastan yläpuolelle.
  3. Keitä, kunnes pasta tuntuu sopivan pehmeältä. Sekoita välillä, ettei tartu pohjaan.
  4. Kaada vesi pois. Voit käyttää apuna siivilää tai lävikköä.

Pastaa voi keittää myös mikrossa syvällä lautasella tai kulhossa. Veden kuumentamisen jälkeen teho kannattaa säätää melko matalaksi (ehkä 300–500 wattiin), jottei vesi kiehu reunojen yli.

Pastan kanssa voit syödä kastiketta:

  1. Sekoita mustapapuja (esim. GoGreen svarta bönor) ja tomaattimurskaa (esim. Rainbow tomaattimurska). Papujen seassa on yleensä ylimääräistä nestettä, joka kannattaa valuttaa pois ennen sekoittamista.
  2. Jos haluat seoksesta vähemmän nestemäistä, voit lisätä sekaan soijarouhetta (10–30 prosenttia tilavuudesta) tai muutaman lusikallisen suurustetta (esim. vehnäjauho tai Maizena vaalea suuruste).
  3. Mausta esimerkiksi mustapippurilla ja basilikalla, kunnes maistuu tarpeeksi. Voit kokeilla myös jotain valmiiksi yrteillä, chilillä tai valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa.
  4. Lämmitä vaikka mikrossa.

Kastikkeen sijaan voi käyttää myös esimerkiksi valmista GoGreen Salsa Original -kastiketta.

Kastiketta tai salsaa voi käyttää myös tortillan täytteenä. Muiksi täytteiksi sopivat maun mukaan juustoraaste, raejuusto, jäävuorisalaatti, tomaatti, kurkku, pakastemaissi ja monet muut asiat.

OliO kirjoitti:

jauhenliha

Millainen eläin se jauhi on?

pk [07.08.2014 15:55:12]

#

Soijapuuro:

1. Lisää kaurahiutaleet, soijarouhe ja reilu annos maitoa kulhoon.
2. Mikrota noin minuutti, sekoita, mikrota toinen minuutti ja ruoka on valmista.

Puuroon voi lisätä esimerkiksi pellavarouhetta terveellisten rasvahappojen vuoksi. Syödä voi pelkästään tai maustaa esimerkiksi kanelilla tai hillolla.

Tilli [10.08.2014 19:57:32]

#

Viinimarjat:

1. Etsi viinimarjapensas.
2. Poimi marjoja noin 1,25 moolia.
3. Halutessasi lämmitä marjoja mikrossa, uunissa tai kiukaalla.
4. Nauti juoman, esim. viinimarjamehun, kera :P

Grez [10.08.2014 20:07:14]

#

Paljonko on mooli marjoja?

kllp [11.08.2014 00:01:43]

#

aika paljon

Grez [11.08.2014 00:54:56]

#

Jos ajatellaan että marjan massasta valtaosa on vettä ja veden moolimassa on n. 18g, niin veikkaisin että lähellä 20g ollaan. Ilmeisesti pitäisi siis poimia noin 25g marjoja. Sori että kyselin tyhmiä.

Jaska [11.08.2014 11:28:16]

#

Mun "terveysherkku" on mustikkaruispuuro.

Grez [11.08.2014 12:48:42]

#

Kas mulla on sama :D Tosin tänään oli mustikat lopussa.

Metabolix [11.08.2014 16:54:44]

#

Grez kirjoitti:

Ilmeisesti pitäisi siis poimia noin 25g marjoja.

Ai, itse taas ajattelin, että pitäisi poimia noin satatuhattabiljoonaa tonnia marjoja, kun marjan halkaisija on arviolta 7 mm (eli säde 0,0035 m).

python <<< 'print(1.25 * 6.022e+23 * 4/3 * 3.14 * 0.0035**3)'
# 1.3512113416666669e+17 tonnia

Okkaaj [13.08.2014 14:15:50]

#

Kanaa, jauhelihaa, rahkaa, lohta, marjoja, ym... Helppo laittaa ja on terveellistä. Luulis muuten että netistä löytyy parempiakin foorumeita tähän aiheeseen kun ohjelmointiputka.. o_O

Tästä linkki toiselle foorumille: http://www.pakkotoisto.com/ravinto/ .. vaikken kyllä oo varma ootko oikeesti kiinnostunut vaiko trolli.. Tekstiis perustuen se jälkimmäinen :D

Grez [13.08.2014 17:08:15]

#

En ymmärrä miten esimerkiksi pakkotoisto olisi parempi foorumi. Sehän on tarkoitettu kehonrakentajille. Siellä siis ruokavinkitkin on kehonrakentajien näkökulmasta.

Ohjelmointifoorumin luulisi siis periaatteessa olevan parempi paikka keskustella ruoasta ohjelmoijan näkökulmasta.

Ainakin jos ottaa kehonrakentajan tai aktiiviurheilijan ruokavalion, mutta istuu vaan koko päivän koneen ääressä niin tulee taatusti ylipaino-ongelma.

(Toki älykkäät ohjelmoijat pitävät huolta myös kunnostaan, mutta tämä ketju ei varmaankaan ole heille tarkoitettukaan :D )

Tilli [14.08.2014 22:58:10]

#

Itelläki jäi ohojelmointi ku aloin talvella käymään salilla..... mut kuiten putkassa tulee välil huvikseen käytyä ;D Toi ohje jonka Metabolix tulkkas tuli siis "kodarin" ruokavaliosta ;9


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta