Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Konekielinen laskuaineisto pankkiin

Jacke [30.05.2014 10:59:59]

#

Olen tekemässä laskuista konekielisiä, jotta ne voisi siirtää suoraan pankkiin. Onko kenelläkään tietoa millaisia nämä tiedostot tulisi olla? Tietenkin merkistökoodaus pitää olla ISO 8859-15, eikä tiedostopäätteellä ole väliä, mutta jostain syystä pankki antaa vain virhettä takaisin.

Jokainen rivitietue pitää päättää CR + LF normaalisti ja jokaisesta tietueesta on tarkat ohjeet pituuden, etunollatäyttöjen yms. osalta. Lasku tai laskut annetaan erä-, ostaja-, lasku- ja summatietueineen, joista selviää kaikki laskutukseen tarvittava. Aineiston ohjeessa lukee KRFL, eli rahoitusyhtiöstandardin mukainen aineisto, mutta tästä on todella nihkeästi tietoa saatavilla, eikä kaverimme Googlekaan oikein ole auttavalla päällä.

Sattuisiko jollain teistä olemaan ensikäden varmaa tietoa asiasta?

Grez [30.05.2014 12:31:31]

#

Vähän yksityiskohtiakin voisi kertoa niin olisi helpompi auttaa. Esim. mikä pankki ja millä tiedonsiirtotavalla. Ainakaan Nordea Web Services ohjeista ei edes löydy aineistotyyppiä KRFL. Toisaalta ehkäpä tässä ei olekaan kyse laskuista tai tilisiirroista, kun kerran viitataan rahoitusyhtiöihin.

groovyb [30.05.2014 13:38:28]

#

Onko mahdollista, että kyseinen KRFL on kyseisen rahoitusyhtiön oma standardi?
Usein nuo asiakkaat kun eivät tiedä, ettei heidän käyttämänsä termit tai standardit ole olemassa oman yhtiön ulkopuolella..

Jacke [30.05.2014 15:59:01]

#

Moikka. Kyseessä on Nordea ja tiedonsiirto tapahtuu ihan Nordean verkkopankkiohjelmiston kautta selaimella eräsiirtopalveluna. Aineistohan tarkistetaan siinä samalla, mutta tarkistus antaa virheen että aineisto virheellistä. Mitään lisätietoja tästä virhetilanteesta ei ole saatavilla. Esimerkkitiedostoja ei myöskään ole missään tarjolla.

Pienen etsiskelyn jälkeen tulin siihen johtopäätökseen että tuo KRFL on vain Nordealla, sama sitten Danskella SAFA ja OP:lla LA01. Se mitä nuo käytännössä tarkoittaa on kyllä suuri kysymys.

Varmasti suurin haaste tässä on se, ettei virheitä pääse näkemään. Tein tuon testiaineiston kuitenkin ihan täysin käsin ohjeita myötäillen, eikä se ole mitään ydinfysiikkaa - siltikään ei onnistu. Mahtaakohan olla niin että yksikin väärä merkki tiedoston lopussa tai alussa laittaa koko setin hylkyyn. Finvoice standardeilla pelatessa tuntuu ettei ole niin juurikaan väliä kun tägit määrää missä mikäkin alkaa ja missä loppuu.

Noh, jatkan testaamista.

Grez [30.05.2014 18:23:44]

#

Valaise nyt vielä sen verran että mikä noista palvelukuvauksista oli kyseessä kun itse koitin katsella muutamaa kuvaustasi lähinnä vastaavaa enkä löytänyt yhdestäkään KRFL:ää

http://www.nordea.fi/Yritykset ja yhteisöt/Maksuliike/Yhteys pankkiin/Palvelukuvaukset/955512.html?lnkID=top-user-goal_palvelukuvaukset_23-08-2012

Jacke [31.05.2014 01:04:30]

#

Toi menee Nordean rahoituksen puolelle, eli nordearahoitus.fi. Itsellä on pdf tiedostoja, joita ei netistä näytä löytyvän mistään. Hain noilla termeillä Googlesta ja tuli githubista suoraan koodia, jossa nuo on myös mainittu. Valitettavasti sen enempää ei löytynyt. Tuolla koodissa näkyy noita samoja eri pankkien litanioita, joten ihan metsässä en ole. Todella kummallista tosin että tietoa on tarjolla niin niukasti.

Tässä tuo linkki vielä:
https://github.com/devlab-oy/pupesoft/blob/master/nordeafactoring.php

Nopeasti kun tuota koodia selailin, niin siinä näyttäisi olevan samanlaista settiä kun mihin pyrin.

Jatkan taistelua ja jos selviää niin laitan siitä infoa tänne - joku saattaa joskus tarvita. Tosiaan tiedoston tarkistus antaa vain ja ainoastaan ok / virhe eikä mitään selitystä virheille.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta