Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Helppo ohjelmointityökalu haussa

hyasintti [27.05.2014 10:15:29]

#

Hei!

Etsin helppoa peliorientoitunutta työkalua ohjelmoinnin opettamiseen yläkoulussa. Itse en ole ohjelmia kirjoittanut todella pitkään aikaan ja siksi olen vähän "pihalla", mikä olisi nykypäivänä tähän sopiva. Jokin Visual Basic -tyylinen olisi varmaankin vaikeustasoltaan sopiva. Onko esim. CoolBasic vielä käytössä?

Mitä suosittelisit?

Triton [27.05.2014 10:43:09]

#

Unity on varsin suosittu nykypäiväinen peliorientoitunut kehitysympäristö, jolla pystyy koodaamaan C#:lla, JavaScriptillä sekä Pythonia muistuttavalla Boo-kielellä. Sitten ihan perus python + pygame voisi olla myös yksi vaihtoehto. CoolBasiciakin voisi käyttää, mutta tuo tulkki vain sattuu olemaan siinä varsin huonosti optimoitu ja hyvin helposti ohjelmista tulee epävakaita ja kaatuvia.

Hennkka [27.05.2014 12:21:18]

#

Hei!

Tähän väliin voisi varmaankin mainostaa itseni ja parin kaverini ohjelmointikieliprojektia: Eppabasicia (nimi ei välttämättä lopullinen). Kieli on suunniteltu erityisesti ohjelmoinnin aloittamiseen koulussa tai itsenäisesti sekä nopeiden demojen tekemiseen helppoine piirtokomentoineen. Lisäksi aloittamiskynnystä madaltaa se, että kieli toimii täysin selainpohjaisesti (toivottavasti) kaikissa moderneissa selaimissa ilman lisäosia.

Eppabasic on kuitenkin vielä valitettavasti kesken, mutta tukee jo peruspiirtokomentoja, ehtorakenteita, funktioita ja aliohjelmia, paluuarvoja, muuttujia ja lausekkeita. Muuttujatyyppejä on toistaiseksi INTEGER ja DOUBLE (oikeasti vain normi floatti). Seuraavaksi tarkoituksena on lisätä taulukot ja merkkijonot. Vakaa julkaisu olisi tarkoitus saada ulos kesän loppuun mennessä.

Terveisin
Hennkka

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta