Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Mitä te muut koodaatte

Sivun loppuun

omcesa [02.05.2014 15:02:28]

#

En oikein tahdo itse keksi mitään, joten ajatyelin kysyä että mitä/millä koodaatte?
Muuta kuin nettisivuja.

Lebe80 [02.05.2014 15:41:09]

#

Unity3D on tutustumisen arvoinen viritelmä.

http://unity3d.com/

jlaire [02.05.2014 19:37:16]

#

Putkaposteja, silloin harvoin kun tekee mieli koodata eikä ole muutakaan mielessä. C++:lla nykyään mutta ei sillä kielellä niin väliä.

vesikuusi [02.05.2014 20:58:14]

#

Sulautettuja C:llä.

No ei, herranjumala vitsi, vitsi. :D C++:lla mä niitä koodaan. Työharjoittelussa siis. Välillä tulee tehtyä PHP ja Shell script, mutta kyllä tuo C++ on ollut pääosassa viimeaikoina.

Jalmari91 [03.05.2014 00:09:40]

#

Koulun puolesta tällä hetkellä puheentunnistusta. Töissä androidia sekä linuxia ja bootloaderia. Kotona Linux ajureita ja algoritmeja.

samip [03.05.2014 05:33:06]

#

Unityn kanssa kikkailen tällä hetkellä.

reino [03.05.2014 11:54:14]

#

Toivon todellakin, että vesikuusi ei tarkoittanut että C++:lla koodaa mikrokontrollereita (AVR, PIC, MSP430...), vaan jotain korkeamman tason prosessoreita.

Metabolix [03.05.2014 12:12:25]

#

reino, millä tavalla C++:n käyttö on huono asia? Jos C:llä ja C++:lla toteutetaan sama ohjelma samanlaisilla tekniikoilla, nykyaikainen kääntäjä tuottaa niistä lähes samanlaisen tuloksen.

vesikuusi [03.05.2014 12:38:25]

#

reino, meikä on päässyt tekemään vain aika korkean tason ohjelmalogiikkaa.

Lisäys: Eli pitäisi varmaan korjata, että en ole valmistanut sulautettuja järjestelmiä, vaan ohjelmistoa, joka sellaisen päällä ajetaan.

LCHawk [04.05.2014 08:46:48]

#

Matlabilla ja Scilabilla kaikenlaista matemaattista laidasta laitaan ja PHP:llä php-haastetta.

Jaska [04.05.2014 13:03:06]

#

Tuli idea (takuu)kuittitietokannasta, joka helpottaisi tärkeiden kuittien säilyttämistä, mutta eipä taida osaaminen riittää.

peran [04.05.2014 15:02:30]

#

Jaska kirjoitti:

Tuli idea (takuu)kuittitietokannasta, joka helpottaisi tärkeiden kuittien säilyttämistä, mutta eipä taida osaaminen riittää.

Verkkopankin kuitin voi tulostaa pdf:nnä, ja laittaa siitä kuva kuittitietokantaan. Vanhat paperiset kuitit voi skannata kuvaksi ja laittaa kuittitietokantaan.

Kotiserverissä säilyttäminen tosin ei suojaa varkailta eikä tulipalolta, joten ne kannattaa sijoittaa omaan domainiin Esim. Kapsiin.

Kyseinen kanta on todella helppo toteuttaa, vaikkei siitä henkilökohtaisesti saa automaattista kuittitietokantaa.

Grez [04.05.2014 15:06:24]

#

Sinänsähän kuittitietokannan koodaaminen on triviaalia, mutta se että eri kauppojen kassajärjestelmistä ne kuitit tulisi sinne automaattisesti on ainakin tuhansia kertoja haastavampi kokonaisprojekti.

S-ryhmä tarjoaakin tuollaista jo omien kauppojensa osalla, eikä sielläkään se toimi ihan kaikissa kaupoissa. https://www.s-business.fi/

Edit. vai toimiikohan tuo nykyään jo kaikkialla S-Ryhmässä, enää en löytänyt listaa että missä toimipaikoissa toimii ja missä ei.

peran [04.05.2014 16:08:12]

#

Grez kirjoitti:

S-ryhmä tarjoaakin tuollaista jo omien kauppojensa osalla, eikä sielläkään se toimi ihan kaikissa kaupoissa. https://www.s-business.fi/

Edit. vai toimiikohan tuo nykyään jo kaikkialla S-Ryhmässä, enää en löytänyt listaa että missä toimipaikoissa toimii ja missä ei.

Ylhäällä otsikossa lukee, että käytössä koko S-ryhmässä.

Se onkin jo haastavampaa tehdä toimivaksi.

Tapsa [13.05.2014 04:20:14]

#

En ole mikään neuvomaan mutta - älkää naurako - QBasic 4.5 tai parempi. Näin äkkiä ajatellen resoluutio 640x480 ja värien määrä 16(saa toki itse määrätä) ja tietysti nopeus on puutteita. Niin ja fontit. Hiiren käyttö ohjelmassa on hankalaa ym. ym. kyllähän vanhasta puutteita löytyy kun oikein hakee.

Lisäys:

Tuli vähän moitittua QB-ohjelmaa

Ominaisuudet josta antaisin QB:lle kiitosta:
-Puute tai etu: Muuttujia ei ole pakko määritellä, voi toki tehdä sen.
-Silmukkarakenteita löytyy joka käyttöön, ehkä liiaksikin.
-Ei rivinumeroita tietenkään, toki se on sallittua.
-Aliohjelmat, jotka mahdollistavat ns. moduulirakenteen. Ts. pääohjelma josta kutsutaan aliohjelmia, ei tule spagettia. Aliohjelmia kahta laatua en osaa eritellä, toista kutsutaan GOSUB toiseen tyyppiin riittää pelkkä aliohjelman nimi.
-Helppi-tiedosto parasta mitä löytyy, opettaa täysin ummikon hetkessä ohjelmaan.
-Editori neuvoo ettet voi kirjoittaa pahaa syntaksivirhettä.
-Nyt en ole varma, laskutoimitukset huippuluokkaa (Huom LONG, DOUBLE)(vrt C++)
-Grafiikka on tosi nautittavaa kirjoittaa, mitä enemmän sama toistuu on ihana käyttää silmukoita. Esim. hirsimökin piirtäminen on yhtä iloa vaan.
-Ohjelma ei kaadu vaikka kirjoittaisit esim. päättymättömän silmukan(Ctrl+Pause) tai laittoman laskun 1/0. Seuraa virheilmoitus ja ok.

En ole uskaltanut kokeilla mm. POKE,PEEK,SHELL luulen että voin sotkea koneen.

Ei muuta kun kirpparille hakemaan vanha kone ja leikkimään. Alkuun pääsee perus QB:llä kolme tiedostoa muistaakseni qbasic.exe ja .hlp ja .ini kaikki tiedostot alle 400kt KYLLÄ 400 kilotavua joka mahtuu mukavasti korpulle(1,44Mt) ja kaikki ohjelmat voi myös tallentaa samalle levylle, ohjelmat on tosi pieniä(ASCII-koodia)niinkuin kaikki ohjelmat. Täältä puuttuu kaikki "roska".

Tiedän että saan arvostelut tästä! t.Tapsa

OliO [13.05.2014 08:32:40]

#

Kuka enää herran vuonna 2014 viitsii koodata, parempia ajanviettotapojakin on. Voisit sinäkin alkaa viettää enemmän aikaa kaverien kanssa ja käydä joskus vaikka ulkona.

p99o [13.05.2014 08:35:44]

#

@olio
Erittäin hyvin sanottu siellä perällä.
http://www.youtube.com/watch?v=IUWPwP0EJbc

Tapsa [13.05.2014 09:27:42]

#

OliO kirjoitti:

Kuka enää herran vuonna 2014 viitsii koodata, parempia ajanviettotapojakin on. Voisit sinäkin alkaa viettää enemmän aikaa kaverien kanssa ja käydä joskus vaikka ulkona.

Minun mielestä on järkevämpää koodata kuin esim. pelata jotain peliä kelloa vastaan.

PS. Voiko tänne lähettää .EXE ohjelman muiden arvosteltavaksi?

Lebe80 [13.05.2014 10:31:00]

#

Tapsa kirjoitti:

PS. Voiko tänne lähettää .EXE ohjelman muiden arvosteltavaksi?

Siitä vaan, hanki vaikka Google Drive/Dropbox -tili, jos sinulla ei ole omaa sivutilaa.

vehkis91 [26.05.2014 16:05:08]

#

Tällä hetkellä: Nettisivuja käyttäen pythonia ja django-kirjastoa serveripäähän ja asiakaspuolella: html5 css3 ja jquery/js.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta