Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Nettiliikenteen seuranta usealta koneelta

punppis [16.03.2014 05:33:55]

#

Asumme tälläisessa nörttikoommunissa ja kolmelle konelle on käytössä yksi nettiliittymä. Kaikki koneet on kiinni Asus RT-N56U -reitittimessä, joka on yhteydessä kaapelimodeemiin. Verkkopelit tuppaa lagaamaan, jos joku koneista käyttää uppikaistaa liikaa.

Tarkoitus olisi siis jotenkin helposti seurata/rajoittaa nettiliikennettä lähiverkon yli. Eli siis esimerkiksi älypuhelimella verkon yli (WLAN) nettisivun kautta tai erillisellä ohjelmalla.

Jos pelataan esim. olohuoneessa PS3:lla nettipeliä ja huomataan että lagaa, niin voisi kaivaa älypuhelimen taskusta, katsoa mikä kone käyttää nettiä liikaa ja siitä sitten mahdollisesti jopa rajoittaa sen koneen liikennettä.

Intternetistä löytyi tälläinen custom firmware, mutta onko tuohon sellaista ohjelmaa saatavilla? Jos ei, niin kuinka hankala sellainen olisi toteuttaa? Yritin googletella, mutta en oikein tiedä mistä lähtisin liikkelle. Ajattelin tulla täältä kysymään ennenkuin alan selaamaan lähdekoodia läpi, jos vaikka valmis ratkaisu löytyisi jostain.

Metabolix [16.03.2014 10:46:31]

#

punppis kirjoitti:

Intternetistä löytyi tälläinen custom firmware, mutta onko tuohon sellaista ohjelmaa saatavilla?

Tuo on Linux-pohjainen, joten haluamasi asetukset onnistuvat luultavasti ihan vakiotyökaluilla (iptables, tc). Netistä löytyy perusteellista tietoa, ja lyhyitä esimerkkejä voi etsiä sanoilla tc traffic shaping. Tietenkin joudut tässä joko kehittämään yleispätevät asetukset, jotka toimivat aina tilanteen mukaan, tai koodaamaan eri tilanteisiin sopivia skriptejä ja jonkin käyttöliittymän niille.

Toisaalta voi olla, että reitittimesi (tai tuo firmware) tukee jo valmiiksi QoS-asetuksia, joilla saisit ehkä PS3:n priorisoitua muuta liikennettä tärkeämmäksi.

punppis [10.07.2014 20:41:52]

#

Pistin vihdoin ja viimein tuon firmwaren purkkiin ja nyt pääsen ssh:n kautta siihen käsiksi.

Oman työkalun kodaamiseen ei ole nyt aikaa (homma osoittautui vaikeammaksi kuin luulin), sillä linux-kokemusta on todella vähän enkä nyt ehdi opettelemaan. Löysin paljon valmiista ohjelmia verkon monitorointiin ja lähimmäksi olen päässyt iftopilla, mutta ihan sama mitä verkkoa kuuntelen niin lukemat on max. muutaman kB/s, vaikka kokoajan latasin testitiedostoa 1-4MB/s.

edit: nyt kun kokeilin ladata "oikeata" tiedostoa tuon funetin 1gb nullin sijaan, niin lukemat näyttää oikeilta...

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta