Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Alaikäinen Android-kehittäjä?

Sivun loppuun

Tyyny [16.03.2014 00:48:31]

#

Morjesta!

Tässä sitä nuorta maailman tulevaisuutta taas sorretaan ja tulevia Bill Gateseja masennetaan kun ei tahdo alaikäisien Android-kehittäjien sovelluksille löytyä julkaisupaikkaa.

Google Play kaatuu heti siihen, kun pitää rekisteröidä Wallet-tunnus, joka vaatii täysi-ikäisyyden vaikkei Googlen Playn kehittäjätunnus sitä käsittääkseni vaadikaan. Myöskään Amazonin sovelluskauppa ei huoli alaikäisiä julkaisijoita.

Osaako kukaan neuvoa, millä tapaa voisi alaikäinen Android-kehittäjä saada pelinsä/sovelluksensa julkaistua? Teidän, että voin laittaa apk:ni johonkin lataussivustolle ladattavaksi, mutta etsin nyt oikeasti kannattavaa julkaisupaikkaa eli sellaista, josta joku joskus sattuisi julkaisuni lataamaan ja kenties siitä voisi joskus muutaman sentin hyötyäkin esim. sovelluksen sisäisten mainosten tms. avulla.

Kiitos jo valmiiksi avusta!

Grez [16.03.2014 05:39:22]

#

No eihän alaikäinen muutenkaan voi tehdä kuin vähäisiä sopimuksia, joten sikäli en näe että noiden julkaisupaikkojen taholta sorrettaisiin.

Pystyisikö esimerkiksi vanhempasi rekisteröitymään puolestasi?

Tyyny [16.03.2014 10:58:37]

#

Mahdollisesti se onnistuisi, mutta ongelmaksi tulisi myöhemmin täyttäessäni 18 mm. tilin omistajan ja maksutilin(tilin jolle tulot maksetaan) vaihto. Käsittääkseni siis kehittäjätiliin yhdistettyä Wallet-tiliä ei ole mahdollista vaihtaa, vaan tämä onnistuu ainoastaan luomalla uusi kehittäjätili. Se maksaa 25$, joka ei itsessään ole paha, mutta sen lisäksi joutuu ns. aloittamaan puhtaalta pöydältä eli lisäämään sovellukset uudelle tilille ja poistamaan vanhalta (latauskerrat ja arvioinnit häviävät).

Toinen kysymys:
Jos nyt sitten tulevaisuudessa sattuisin Google Playn kehittäjätilin avaamaan, minun pitäisi päättää "kehittäjänimi". Tämä nimi siis näkyy Play-kaupassa sovelluksen tiedoissa. Näettekö mitään estettä laittaa siihen esimerkiksi "Tyyny Studios", vaikka se ei ole oikea nimeni eikä minulla ole sen nimistä yritystä? Vai pitäisikö tuo nimi olla rekisteröity jonnekin muuallekin? Yleensä nimenä Play-kaupassa näkee yrityksen nimen tai yksityishenkilön nimen.

Macro [16.03.2014 12:30:44]

#

Ei se Wallet-tili ainakaan täysi-ikäisyyttä vaatinut, kun omani loin joskus. AdMob vaatii 18 vuoden ikää, joten mainostaminen sovelluksissa ei kyllä onnistu niin.

Minulta löytyy myös Google Developer -käyttäjä (maksoin sen 25 dollaria), joka on rekisteröity toiminimellä, jonka rekisteröinti maksoi sen 100-150 €, en muista.

En näe mitään estettä kyllä tolle...

Tyyny [16.03.2014 12:57:50]

#

Google Wallet käyttöehdot kirjoitti:

3.4 Et voi käyttää Palvelua tai hyväksyä Sopimusta, jos

(a) Sinä et ikäsi vuoksi voi solmia sitovaa sopimusta GPL:n kanssa etkä voi käyttää Palvelussa käytettäväksi rekisteröimääsi Maksuvälinettä, tai

Google Walletin käyttöehdot

Tuon kohdan tulkitsin siten, että palvelu vaatii 18 vuoden ikää. Ei tuossa Walletin rekisteröitysmislomakkeessa ikiä eikä syntymäpäiviä paljoa kysellä, mutta jos tuon kohdan oikein tulkitsin, niin olisi tilini sääntöjen vastainen.

feenix [16.03.2014 14:29:08]

#

("En ole lakimies" näin heti alkuun)

Sinänsä siellä voinee käyttää toiminimeä ja toiminimihän ei vaadi sinänsä rekisteröimistä (silloin kylläkin soveliasta käyttää nimessä termiä toiminimi tai T:mi). Rekisteröiminen ei kauheasti tosiaan maksa ja silloin nimi on suojattu, joten saattaa kannattaa. Ilman rekisteröintiä vaikka minä voin alkaa käyttää samaa nimeä jos haluan.

Tuo kohta näyttää olevan ostajan sopimuksesta, nythän olisit myyjä kaiken lisäksi, mutta Walletia kai ei voi avata ellei hyväksy tuotakin (typerä veto Googlelta). Ja voit toki tehdä sopimuksen omissa nimissäsi, huoltajasi pitää vain antaa asiaan lupa. Ilman lupaa voi tehdä pienimuotoisia ja "tavanomaisiksi" katsottuja asioita, en usko että niihin laskettaisi tätä asiaa.

Toki voit kysyä suoraan Googlelta kommenttia, mutta sinänsä Suomen lakien mukaan pitäisi riittää kunhan huoltajasi on tietoinen asiasta ja hyväksyy sen.

Metabolix [16.03.2014 23:07:33]

#

Laki on toki yksi asia, käytäntö toinen. Jos et aiheuta mitään erityistä häiriötä, Googlea ei varmasti kiinnosta ikäsi. Jos sattumalta ”jäät kiinni”, tuskin tapahtuu mitään kovin dramaattista: ehkä Google sulkee tunnuksesi ja pitää Wallettiin jääneet rahat.

Tyyny [17.03.2014 08:59:57]

#

Kiitoksia vastauksista!

En tiedä sitten pitäisikö koittaa pokalla luoda itse tunnus... Googleen on muuten todella vaikeaa saada yhteyttä, en ole vielä löytänyt mistään asiakaspalvelua, jonne voisi lähettää tästä aiheesta kysymyksen. Pitää varmaan laittaa väärästä luukusta sisälle ja toivoa, että viestini osaa perille jollekin asiaa tuntevalle...

Lebe80 [22.03.2014 23:52:39]

#

Tyyny kirjoitti:

Kiitoksia vastauksista!

En tiedä sitten pitäisikö koittaa pokalla luoda itse tunnus... Googleen on muuten todella vaikeaa saada yhteyttä, en ole vielä löytänyt mistään asiakaspalvelua, jonne voisi lähettää tästä aiheesta kysymyksen. Pitää varmaan laittaa väärästä luukusta sisälle ja toivoa, että viestini osaa perille jollekin asiaa tuntevalle...

Tee itse tunnus. Googleen ei tarvitse olla yhteydessä, vaan voit laittaa kysymystä ihan yleiseen keskusteluun Google Groupsiin, johon Googlen edustajat vastaavat, mikäli ei foorumin muut käyttäjät ole asiaa jo selventänyt.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta