Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Tulostimen asennusohjelma ei löydä tulostinta

novice [16.01.2014 10:37:23]

#

Pari kuukautta sitten piti vanha HP:n tulostin päivittää uudempaan ja Prisman kodinkoneosastolla päädyin langattomaan Canonin MG3550 skanneri-tulostimeen.
Kotona sitten asentelin tulostimen kahteen kannettavaan koneeseen, toisessa Vista ja toisessa win7. Hämmästyin suuresti kun asennus onnnistui ongelmitta molempiin koneisiin. Mikäänhän meillä ei koskaan toimi ensi yrittämällä... noh, poikkeus vahvistaa säännön.
Nyt kuitenkin toissapäivänä win7 kone ei enään suostunutkaan tulostamaan. Tulostettava asiakirja ilmestyy tulostusjonoon joka antaa hetken kuluttua virheilmoituksen: "Tulostin ei vastaa".
Yritin uudelleen asennusta pariinkin kertaan, mutta asennusohjelma kosahtaa aina kohtaan jossa se yrittää etsiä tulostimia verkosta, eikä löydä. Meinasin jo kantaa tulostimen liiteriin ja hakata kirveellä pskaksi... mutta kun vista tulostaa edelleen ongelmitta niin vika tuskin on tulostimessa.
Canonin vianmääritys sivulla ehdotetaan palomuurin tarkistusta (joka ei auttanut vaikka sammutin koko palomuurin asennuksen ajaksi). Lisäksi vianmäärityksessä kehotettiin tarkistamaan tukiaseman verkkoyhteysasetukset kuten IP-osoitteen suodatus, MAC-osoitteen suodatus tai DHCP-toiminto. Mutta en mitenkään pääse modeemin(DNA:n Inteno DG201 R1) asetuksiin ainakaan osoitteella 192.168.1.1. Enkä usko että ongelma on modeemissa, koska tulostus onnistuu kuitenkin Vista koneella.

Osaako kukaan ehdottaa mitä voisin kokeilla seuraavaksi?

Deffi [16.01.2014 15:58:27]

#

Modeemiin kirjautumalla saisit selville tulostimen IP:n, jonka voisit syöttää seiskaan manuaalisesti ja tulostaminen ehkä onnistuisi.

novice [17.01.2014 10:42:58]

#

En päässyt kirjautumaan modeemin asetussivulle kierveelläkään. Tunnin puhelu Dna:n asiakaspalveluun ja pääsin kuin pääsinkin asetussivulle. Jostain syystä tietokoneen ip piti asettaa staattiseksi jotta modeemin asetuksiin pääsee kirjautumaan. Olin kylläkin yrittänyt sitä jo aiemmin mutta en ollut tajunnut että staattisen osoitteen antamisen jälkeen pelkkä OK napin painaminen ei riitä vaan verkkoyhteyden ominaisuusikkuna pitää sulkea ennen kuin asetus tulee voimaan. No, modeemin asetussivulta en kuitenkaan äkkiseltään osannut etsiä tulostimen ip:tä. Kokeilin tulostimen hakua myös staattisella ip:llä mutta ei..
Muutin ip osoitteen takaisin automaattiseksi ja aloin etsimään netistä ohjetta tulostimen ip löytämiseksi jolloin törmäsin ohjeeseen tulostaa printterin asetussivu jossa ip:n pitäisi näkyä... ohje oli Canonin printterille mutta ei kuitenkaan samalle mikä minulla on enkä sille ohjetta pikaisella etsimisellä edes löytänyt... noh painelin samoja nappeja mitä ohjeessa käskettiin mutta en saanut tulostettua kuin testisivun.
Tulostimen asennus ohjelma oli kokoajan taustalla auki ja klikkasin vahingossa "yritä tulostimen etsintää uudelleen"-nappia ja tadaa.. tulostin löytyi!!
En tiedä mikä puuhistani aiheutti lopulta tulostimen löytymisen koska enhän tehnyt oikeastaan mitään.

..veikkaan että kunhan Vista kone palaa kotiin ei tulostus enää toimi siinä...

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta