Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Miten Gitiä käytetään?

Jaska [05.01.2014 16:15:06]

#

Haluaisin opetella Git-versiohallinnan perusteet. Miten siis kannattaa käyttää sitä, kun yhdessä tapauksessa haluaisin kirjoittaa LaTeXilla kirjaa ja tallentaa eri versioita siitä talteen ja toisessa tapauksessa haluaisin tehdä CV:stäni versioita eri kielillä ja erilaisiin paikkoihin räätälöityjä? En ainakaan heti keksinyt, miten saan muokattavaksi jonkun tietynkielisen version tiedostosta CV.tex.

Metabolix [05.01.2014 17:04:20]

#

Gitillä hallitaan peräkkäisiä versioita. Paikallisessa käytössä ensin luodaan varasto (git init) ja sitten lisätään sinne muutoksia (git add ja git commit). Gitin manuaalista löytyy tusinoittain komentoja, joilla voi katsella muutoksia eri tavoin tai siirtyä tiettyyn versioon. Monet hienommat ominaisuudet kuten projektin haaroittaminen ja haarojen yhdistely ovat ainakin alkuun tarpeettomia.

Git (tai muukaan versionhallinta) ei sinänsä liity erilaisten rinnakkaisten versioiden tekemiseen. Joissain tapauksissa voi olla mielekästä ylläpitää Gitillä paria rinnakkaista versiota, mutta silloin versioiden pitäisi olla kuitenkin niin lähellä toisiaan, että suurin osa muutoksista sopii suoraan kaikille.

Esittämässäsi CV-tapauksessa Git ei luultavasti ole hyödyllinen. Kirjassa hyöty riippuu siitä, mitä tarkoitat eri versioilla: kronologista kehitystä vai jotenkin aivan erilaisia versioita.

Jaska [05.01.2014 18:07:08]

#

Metabolix kirjoitti:

Kirjassa hyöty riippuu siitä, mitä tarkoitat eri versioilla: kronologista kehitystä vai jotenkin aivan erilaisia versioita.

Tarkoitan kronologista kehitystä.

Cornix [11.01.2014 03:07:19]

#

Et maininnut käyttöjärjestelmääsi, mutta esimerkiksi Windowsille on olemassa TortoiseGit-niminen ohjelma, jolla versionhallinta on helppoa. Asentamisen jälkeen Resurssienhallinnasta löytyy hiiren toisella painikkeella uusi valikko, josta voit luoda uuden Git-varaston (git init), lisätä tiedostoja (git add) ja commitoida muutoksia.

Kirjan kirjoittamiseen versionhallinta sopii hyvin.

Jaska [11.01.2014 13:57:01]

#

Cornix kirjoitti:

Et maininnut käyttöjärjestelmääsi.

Hups. Unohtui. Se on Ubuntu 13.10.

jlaire [11.01.2014 16:40:30]

#

Cornix kirjoitti:

TortoiseGit-niminen ohjelma, jolla versionhallinta on helppoa.

Jos komentorivin käyttö on tuttua, ei gitin käyttö komentoriviltä ole yhtään sen vaikeampaa kuin graafisella työkalulla.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta