Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Dy.fi:n nimipalvelin ei päivity

-tossu- [06.12.2013 00:04:16]

#

Koska dy.fi tuntuu olevan putkisten suosiossa, eikä dy.fi:n ylläpito ole vastannut yhteydenottooni parin viikon jälkeenkään, kysyn asiaa täällä.

Onko muilla ollut ongelmia dy.fi:n ja omien domainien kanssa? Minulla oleva ongelma on helposti toistettavissa näin:

Jos testasit domainilla, joka on oikeasti olemassa ja olet asettanut sen nimipalvelimiksi ns1.dy.fi ja ns2.dy.fi, voit suorittaa dy.fi:n delegaatiotestin, joka antaa saman tuloksen. Koska testi epäonnistuu, vanhenee domain ja kaikki sen nimet väistämättä viikossa, minkä takia ne pitää syöttää aina uudelleen.

Onko teillä tietoa paremmasta ilmaisesta DNS-palvelusta tai siitä, kuinka nopeasti Ficora kyllästyy fi-domainin toimimattomaan nimipalvelimeen?

Metabolix [06.12.2013 00:32:31]

#

Testasin kuvitteellisella nimellä, ja ns2.dy.fi ilmoittaa minullekin REFUSED, mikä ilmeisesti tarkoittaa, että nimeä ei ole tuolla palvelimella. Sen sijaan googlettamalla löytämäni domain kaukkala-saa.fi löytyy molemmilta palvelimilta, joten ilmeisesti nimipalvelin ei ole täysin nurin.

Toinen vastaava palvelu on afraid.org.

Ficoran tarkistustiheydestä en tiedä, mutta vikatilanteen aikarajasta kerrotaan netissä tällaista:

https://domain.fi/info/index/tietoa/useinkysytytkysymykset.html kirjoitti:

Jos nimipalvelintarkastus löytää toimimattoman nimipalvelimen, se pitää korjata yhden kuukauden määräajassa. Muuten verkkotunnushakemus raukeaa ja hakija menettää verkkotunnuksen. Maksua ei palauteta.

-tossu- [06.12.2013 01:23:24]

#

Afraidin sivuilla lukee:

http://freedns.afraid.org/queue/explanation.php:

This area is only used if you own domain(s) in the system, of which there are 3 possibilities, based on FreeDNS being a shared DNS system.

1). Public - If you add your domain as public, this queue will not be used at all, others will be permitted to create subdomains off your domain without involving you.

2). Private - If you add your domain as private, this is the area you will screen your domains of which you decide to allow and deny. While domains are in the queue they will function. It is assumed that you will support this concept, and approve the majority, and only deny those that you deem offensive or slanderous.

3). Invisible / Stealth - If you add your domain as invisible (premium members only), your domain will not be available for anyone else but you to use, and this queue will not be used.

Palvelu ei siis ilman maksullista jäsenyyttä oikein sovi minulle, sillä en halua antaa alidomaineja muille. Wildcard näyttää myös olevan maksullinen ominaisuus. Ei tuon vuosimaksu aivan hirveä ole, mutta samalla hinnalla saa jo web-hotellin.

Ficorasta ei ole tullut viestejä toimimattomasta nimipalvelimesta sen jälkeen, kun käytin hetkellisesti woima.fi:n palvelua ja tarkistus meni ensimmäisen kerran läpi. Kyseisessä palvelussa ei ole muuta vikaa kuin se, että ip-osoiteen vaihtaminen on työlästä ja sähköpostin ohjausta ei ole.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta