Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Mikä näistä kielistä olisi paras?

Sivun loppuun

less_than_perfect [16.09.2013 20:06:37]

#

googlasin vähän eri kielien ominaisuuksia, ja haluaisin tietää että mikä näistä olisi paras kieli :java script, c++, c# vai html ise tulin päätökseen että c# olisi paras koska monet oli suositellut sitä ja wikipediassa luki että siinä yhdistyy c++ kielen tehokkuus ja java script kielen helppokäyttöisyys.
Mutta kertokaa te oma mielipide.

tmub [16.09.2013 20:10:38]

#

Riippuu edelleenkin mihin käyttöön olet kieliä opiskelemassa. Esimerkiksi HTML ei ole ohjelmointikieli, eikä siten sovellu ohjelmointiin.

peran [16.09.2013 20:21:53]

#

Jos haluat ohjelmoida Windows-only-kielellä, niin silloin C# on perusteltua, mutta se ei todellakaan ole yhtä tehokas kuin C++. Ne ovat Mikrosoft-miesten mainospuheita.

Jos haluat tehdä GUI-ohjelmia Windowsilla, niin C# on ihan perusteltua.

Aloittelijalle tosin suosittelisin Python-kieltä, joka suosii ohjelmoijaa tekemään selkeitä ohjelmointirakenteita, ja melko pienellä panostuksella saa paljon aikaan. Lisäksi se tukee monia alustoja, kuten puhelimia, Linuxia ja Windowsia.

groovyb [16.09.2013 20:34:21]

#

Täh. kyllähän Mono tuki on laajennettu jo .NET 4.5:selle. ei C# koodaukseen windowsia tarvita.

http://www.mono-project.com/Compatibility

peran [16.09.2013 20:48:11]

#

groovyb kirjoitti:

Täh. kyllähän Mono tuki on laajennettu jo .NET 4.5:selle. ei C# koodaukseen windowsia tarvita.

Olet oikeassa, että mono toimii muissakin alustoissa (Mac, Linux).

vesikuusi [16.09.2013 20:49:12]

#

less_than_perfect kirjoitti:

-- siinä [c#] yhdistyy c++ kielen tehokkuus ja java script kielen helppokäyttöisyys.
Mutta kertokaa te oma mielipide.

Etkai meinaa JavaScriptiä?

http://fi.wikipedia.org/wiki/C_sharp:

Kieli kehitettiin yhdistämään C++:n tehokkuus ja Java-kielen helppokäyttöisyys.

Javaa ja JavaScriptiä ei saa missään nimessä sekoittaa keskenään.

groovyb [16.09.2013 21:42:43]

#

Tosiaan, JavasScript poikkeaa hieman Javasta ;)

samip [16.09.2013 21:43:37]

#

Jos ihan pelkästään kieliä arvostellaan, ei käyttöympäristöjä tai nopeutta, niin C# on mielestäni noista paras. Perustuu siis siihen mitä tykkään kirjoittaa eniten, tästäkin löytyy varmasti monia eri mielipiteitä.

Mutta kuten aiemmin mainittiin niin tarkoitus ja käyttöympäristö tulee myös ottaa huomioon.

Sampe [16.09.2013 22:53:25]

#

Ohjelmointikieli on vain työkalu, ja työkalut valitaan ratkaistavan ongelman mukaan. Ei ole siis mahdollista sanoa, että kieli X olisi paras, ilman mitään kriteerejä tai tietoa käyttökohteesta. Jos tarkoituksena on aloittaa ohjelmoinnin opiskelu, niin ei sillä kielellä loppujen lopuksi niin suurta merkitystä ole. Ohjelmoinnissa on kyse paljon muustakin kuin vain jonkin yksittäisen kielen syntaksista.

reino [17.09.2013 08:16:30]

#

Joku BASIC-kieli tai python voisi olla hyvä aloituskieli. Itsekin aloitin Commodore 64 BASICILLA, sitten QBasic. Myöhemmin opettelin C:n ja C++:n.

feenix [17.09.2013 19:37:43]

#

peran kirjoitti:

Jos haluat ohjelmoida Windows-only-kielellä, niin silloin C# on perusteltua, mutta se ei todellakaan ole yhtä tehokas kuin C++. Ne ovat Mikrosoft-miesten mainospuheita.

Riippuu mitä tehokkuutta tarkoitetaan. Jos sitä, että saa tehokkaasti toteutettua asiat, on se tehokkaampi kuin C++ monesti. Jos sitä, että sovellus toimii nopeammin, ei aina. Joskus saattaa olla. Ja riippuu siitä kuka koodaa. Ei kaikki C++-koodi ole automaattisesti tehokasta, toimivaa ja nättiä. Mutta ei C# tarkoita automaattisesti hidasta tai tehotonta.

omcesa [05.10.2013 14:07:46]

#

less_than_perfect kirjoitti:

wikipediassa luki että siinä yhdistyy c++ kielen tehokkuus ja java script kielen helppokäyttöisyys.

C#:ssa yhdistyy C++:an tehokkuus ja Javan helppokäyttöisyys. Ei Javascript liity C#:n mitenkään.

Tapsa [12.10.2013 05:44:01]

#

Sori tietämyytteni. Kaiva jostain romukopasta QBasic, sillä voi ainakin merkkijonojen ja matikan kanssa leikkiä. Ja mukavaa wanhaa grafiikkaa.

VisualBasic on syntaksin puolesta aika lähellä.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta