Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Voiko PHP-ohjelmoinnin noin vain aloittaa?

Sivun loppuun

vilmus [14.08.2013 16:22:41]

#

Olen lukenut c:n alkeita pari vuotta ja html:ää 10 v. Onko nyt niin, että w8 koneelleni vaan XAMPP ja kirjoittamaan?

Mod. vaihtoi kunnollisen otsikon!

tmub [14.08.2013 16:32:54]

#

Kyllä.

qeijo [14.08.2013 20:31:15]

#

Ei.

Jalmari91 [14.08.2013 21:59:31]

#

Ei.

feenix [15.08.2013 11:44:18]

#

Ei. Ammut itseäsi jalkaan tykillä hetkessä. Ja kai olet muutakin tehnyt kuin vain lukenut, vaikka kirjoittanutkin ja ehkä jopa ajanutkin ohjelman?

henkkeli [15.08.2013 15:18:50]

#

Luulis parissa vuodessa c:n ALKEET tulevan tutuks..

Le-Co-Las [07.09.2013 16:07:53]

#

Jalmari91 kirjoitti:

Ei.

feenix kirjoitti:

Ei. Ammut itseäsi jalkaan tykillä hetkessä. Ja kai olet muutakin tehnyt kuin vain lukenut, vaikka kirjoittanutkin ja ehkä jopa ajanutkin ohjelman?

Miksei voi aloittaa? kyllä se niin vaan on et tekemällä oppii, joten mun mielestä voi aloittaa vaikka ohjelmointiputkan php oppaan kera. Kertokaa nyt hyvät tuomitsija miksei kannata.

Miten te muuten aloititte. opettelemalla matalammat tason kieliä kymmenen vuotta? Vasta sittenkö kannattaa koittaa php:tä?

En ymmärrä pilailetteko vai onko kaikki kannustavuus kaikonnut...

Mun ohje on että xamp tai wamp etc./jne. vaan ja opettelemaan.

samip [07.09.2013 17:15:02]

#

Itse ainakin aloitin, enkä edes osannut html:ää silloin. Alussa voi olla aika kurjaa, mutta kyllä se siitä lähtee.

kayttaja-1634 [07.09.2013 17:29:59]

#

Helpointa mielestäni opetella, jos taustalla on joku suurempi tavoite, johon pyrkiä. Pysyy helpommin mielenkiinto yllä.

Perusasioista kannattaa aloittaa jonkin oppaan merkeissä ja sen jälkeen askel kerrallaan käydä vain niitä asioita läpi, joita kulloinkin tarvitsee. PHP.net sisältää lähes aina valmiit vastaukset kaikkiin kysymyksiin.

walkout_ [09.09.2013 12:42:15]

#

Itse asentasin tähän ihan alkupeäisen PHP:n, Apachen ja MySQL:n. Niiden asennus ei ole vaikeeta ja Googlettamalla kyllä lyötyy selkeät ohjeet joita ei tarvitse lukea kokonaan jos ei halua ja niistä vaan sitten copy/pastetaan MySQL, Apachen ja PHP asetukset.
Kaikki mitä tarvitaan löytyy php.netistä.
Ja HTML/CSS/SQL-ohjeet löytyy w3schollista.
Mutta tosin XAMPP on vähän nopeampi asentaa ja siinä ei sitten paljoa mitään tarvitse konfata itse. Mutta työelämässä ei kyllä XAMPP:ia sitten tuotantokäytössä käytetä vaan siellä asennetaan jollekkin Linux-palvelimelle LAMP tai sitten Windows Serverille WAMP.
Ja voihan sitä kehitysympäristön asentaa myös Oracle VirtualBoxiin, johon sitten saa esim. WinSCP:llä ja PuTTY:llä yhteyden.
HTML:n opiskelun aloitin 1995 kun Internet tuli Suomeen koska vaikka olin Automaatioasentaja-linjalla niin kolussapas pakotettiin kaikki opiskelemaan HTML-sivujen tekemistä ja niihin liittyvien grafiikoiden tekoa PaintShop Prolla, joka silloin oli kovassa suosiossa kun sen sai Tucowsista Sharewarena ilmaiseksi.
Mutta 1995 ja vähän myöhemmin kotisivujen teko oli aika kallista, koska kodeissa ei ollut muuta kuin Modeemi ISDN:stä puhumattakaan, joista sitten operaatorit laskutti minuuttitaksaa. Koluissa oli toisin silloin jo Cat 5 -verkot ja valokuituyhteydet.
Koulun kotisivut tein tuolloin ja sittemmin pitänyt omiakotisivuja tähän päivään asti erilaisia js tein sitten kavereille kotisivuja kuten sen aikaisia Audio-streemaussysteemejä kaverin Bandille.

The Alchemist [09.09.2013 14:06:38]

#

walkout_ kirjoitti:

Itse asentasin tähän ihan alkupeäisen PHP:n, Apachen ja MySQL:n.

Xampit yms. käyttävät ihan "alkuperäisiä" versioita. Käyttöönoton helpottamiseksi ne on vain bundlattu yhteen.

walkout_ [10.09.2013 14:46:15]

#

The Alchemist kirjoitti:

walkout_ kirjoitti:

Itse asentasin tähän ihan alkupeäisen PHP:n, Apachen ja MySQL:n.

Xampit yms. käyttävät ihan "alkuperäisiä" versioita. Käyttöönoton helpottamiseksi ne on vain bundlattu yhteen.

Kyllä itsekkin käytän XAMPia ja olen käyttänyt kaikkia sen kilpailijoidenkin tuotteita. Asia on vaan niin että käytetään milloin mitäkin käyttötarkoituksen mukaan. Kaikissa on omat heikkoutensa ja vahvuutensa. Ja tiedän kyllä toun mitä minulle yrität selittää.
Näitä käytin aikoinaan joskus vuonna 2004 ja 2005 kun minulla oli vain tavallinen Web-hotelli Nebulasta. Sittemmin hankin Planeetta Internetiltä Web-hotellin ja Windows Server 2003:n ja palvelimilla ei tietoturva syistä voi XAMP:ia tai sen kilpailijoiden tuotteita käyttää.
Työpöydällä käytän nytkyään vain erikseen asennettavaa MySQL Community Serveriä ja Apachea + Tomcattia ja mitä millonkin kun teen koodausta.
2006 siirsin Palvelimet Sigmaticille ja otin aluksi sieltä sähköpostille Web-hotellin ja Rautapalvelimen käyttöjärestelmämsk Windows Server 2003 R2:sen, koska Widowsin Sähköpostipalvelin on ISS:ssä ja se on ihan hanurista toisinkuin Linuxissa. 2008 muistaakseni lopetin Windows Server 2003 -palvelimen ylläpidon kokonaan ja siirryin Ubuntu Server LTS -palvelimeen. Nykyään pidään rautapalvelinta Leasewebissä jossa on sitte Dell PowerEdge R200, 4 Gb RAM, 500 Gb RAID-1, 100/100 Internet-yhteys ja Intel Xeon Quad Core. Ihan siksi että se on puolet halvempi kuin Sigmatic. Domainit minulla on Sigmaticillä ja pysyy.
Lista mitä kaikkea olen käyttänyt ei lopu tähän.
Olen Jukka Korpelankin kanssa nyytisissä vuosia sitten väitellyt asioista.
Internet-sivuja asiakkaille ja työn antajille olen tehnyt paljon. Omassa portfoliossa niitä minulla on vain vähän monista eri syistä, kuten siitä syystä että minulla ei ole tapana käyttää työn antajan refrenssejä ominai eikä myökään alihankinta suhteiden referenssejä. Toisekseen asiakkaat aina toisinaan lopettaa toimintansa tai kyllästyvät Joomla:n tai Wordpressiin jolloin minun refeferenssit menee bittiavaruuteen. Työkseni koodailen kokopäiväisesti vaativia Ostoreskontroja ja HRM-ohjelmistoja Red Had Ready ISV Partnerina ja Ubuntu Software Partnerina itseni kehittämäällä Construction Desing/Application IDE:llä.

feenix [12.09.2013 07:21:49]

#

walkout_ kirjoitti:

Olen Jukka Korpelankin kanssa nyytisissä vuosia sitten väitellyt asioista.

Vau. Se onkin varsinainen referenssi. Miten uskalsit, Yuccahan ei ole ikinä väärässä? Mutta miten koko viesti liittyi asiaan?

Oma syyni sanoa ettei PHP-ohjelmointia voi "vain aloittaa" on se, että PHP:ssä on hyvin hyvin paljon asioita, jotka aloittelijalle ovat sekavia. Kuten vaikka == vs === jne. Joten siksi on helppo ampua itseään jalkaan esimerkiksi vertaamalla strposin paluuarvoa falseen ==:lla eikä ===:lla. Puhumattakaan sekavista funktioiden nimeämisistä jne jne. Tai vaikka että "123asd" == 123.

Eli sinänsä toki sen voi noin vain aloittaa, en minäkään vuosia sitten mitään erityisiä esivalmisteluja sitä ennen tehnyt, mutta kannattaa ensin tutustua noihin omituisuuksiin ja varautua siihen, että PHP-maailmassa ratkaisut eivät välttämättä ole fiksuimpia. Kuten vaikkapa "väki ei tajua tehdä SQL-kyselyitä oikein ja turvareikiä joka paikassa, estetäänpä kahden SQL-lauseen ajo kerralla niin sillähän se paranee, eisevväliä vaikka osaavat saattais oikeasti tarvitakin tuota..."

Jos taas "vain aloittaa" C:n tai C++:n, siellä paluuarvot ovat yhtä tyyppiä, vertailut tehdään selkeästi (toki aloittelija saattaa C:llä vertailla merkkitaulukkoja == ja siinä mennä pieleen, mutta on silti loogista, että osoittimien vertailu ei vertaile sisältöä) jne. Sama monissa muissa kielissä. Itselleni ei heti tule mieleen mitään muuta kieltä, jossa vakiokirjastofunktiot palauttelisivat useita tyyppejä, tai joissa nimeämiset menevät täysin satunnaisesti.

Lebe80 [12.09.2013 09:53:36]

#

Voi aloittaa, ihan kuten minkä muunkin ohjelmointikielen. Virheistä oppii ja kukaan ei ole seppä syntyessään.

Mutkia ja kielen omat sudenkuopat tulevat kyllä aikaa myöten tutuiksi.

walkout_ [12.09.2013 16:51:04]

#

Sori, meinas mennä hermot ja pännäsin itse omat tunnukset. (Mod. palautti tunnukset.)

Niin Jukka Korpelan kanssa olen tosiaan sfnetissä väitellyt silloin kun se vielä oli aktiivinen. Nyt en voi enää jatkaa koska sfnet ei ole enää www-ryhmissä aktiivinan.

Jukka Korpela tietää monista asioista paljon ja sitä kannattaa kuunnella.

Se mihin Jukka Korpela ei minun kokemuksella ole kovin hyvin perehtynyt on esim. Mambo/Joomla-puolen CMS:t. Ja kun se arvostelee jonkun noilla tekemiä sivuja niin se ei tunnut tietävän esim. HTML-koodia katsomalla, että kyseessä on Joomla ja sellainen kehitysversio ja sellaiset kehitysversiot siihen asennetuista Plugineista, että tästä johtuen siellä on sitten Kielivalinta valikko koodattu pelkästään JavaScriptillä minkä takia siten Google ei oiken näitä sivuston kieliversioita löydä. Sen se tietää, että sivuston tekijä vaan testeilee jotain tämän tyypistä kokoonpanoa.

Jacob Nilsenin kanssa en ala väitteleen, koska se on oikeassa paljonkin siinä, että miksi linkkejä ei saa laittaa avautumaan uudessa ikkunassa. Minulla on omakohtaista kokemusta siitä, että ihmiset, jotka eivät ole tarpeeksi kokeneita käyttämään Internetiä niin tämä toiminto sitten saa ihmiset luulemaan, että he eivät pääse Back-nailla takaisin ja ärsyyntyvät tästä. Kun ne eivät tiedä, että se avautui vain uudessa välilehdessä tai ikkunassa ja se sivu missä linkki oli on kyllä vieläkin työpöydällä.

Itseäni mm. Intranet-ratkaisuissa samassa ikkunassa avautuvat linkit vaikeatutta Intranetin käyttöä koska jos menen siellä olevan linkin takse ja surfailen sielläolevein linkkien taakse jotka myös avauuvat samassa ikkunassa niin en sitten pääse Back-napilla nopeasti takaisin Intranetiin jos linkkien takana ei ollutkaan mitään mikä minun kannattaa edes lukea.

walkout_ [15.09.2013 06:01:59]

#

Joskus täällä fooumilla muuten väititte, ettei ohjelmointi ole Tradenomin koulutustavastaavaa työtä. Kyllä se on Tietojenkäsittelyn Tradenomin koulutustavastaavaa työtä, koska meille opetaan PHP, MySQL, HTML, CSS, ja ActionScript-koodausta ja vähän käyttämään Adobe Flash Professionalia. Samoin meille opetaan Adobe Directoria ja siinä olevaa Lingoa. Näiden lisäksi on valokuvausta, äänenkäsittelyä ja videon käsittelyä. Kuvaamme valokuvia koulussa Järjestelmä-kameroilla ja kuvamme Videoa isoilla DV-kameroilla ja teemme sitten DVD- ja Bluray-levyjä.

Se vaan, että kun puhun opettajille AJAXista niin ne rupee sitten höpöttämään jotain Microsoft Windows Server 2003/2008 -palvelimista ja sanovat että sellaisia koulussa ei ole. Kun ne eivät tiedä mikä on AJAX ja luulevat, että se on jokin teknologia Windows Server 2003/2008 -palvelimella.

Koulun Linux-palvelimet on moneen kertaan crackeroitu, koska siellä olevat SSH-tunnukset ja FTP-tunnukset voi oppilaat vaihtaa liian helpoiksi ja sitten crackeri menee raa'alla voimalla sisään ja pistää palvelimet täyteen pornoo ja haittaohjelmia. Opettajat ajaa palvelimet kaikkiportit kiinni kun ne luulevat, että se muka auttaa. Siksi koulussa ei sitten opeteta J2EE:tä ollenkaan kun Tomcatiä ei saada toimimaan eikä ne opettajat edes tiedä mikä on Tomcat.

Mutta näin Ikaalisissa TAMK:in puolella. Tampereen yksiköstä en niinkään tiedä mitään.

Ja kyllä se on totta, että esim. Zend Frameworkkiä käyttäen jos liian vaikeaselkoista "olio-ohjelmointia" tehdään paikassa missä sitä ei tarvita niin menee tuhottomasti aikaa selvittää miten systeemi on koodattu ja miten se toimii. Siis siinä vaiheessa kun tulee uusi koodari ja vanha lähtee.

Yleinen ongelma on myös se, että aika monet ovat vielä siinä iässä, että luulevat tietävänsä mutta eivät tiedä luulevansa. Esim. Ansioluetteloni on 100-muovitaskuinen mappi, joka pursuaa ylitse koulu- ja työtodistuksia. Ja sitä en saa kovin helposti paperille, koska sitä paperia ei kukaan jaksa loppuun lukea eikä välttämättä sitä oikein osaa lukeakkaan. Kuten esim. työhaastatteluissa kysytään tyhmiä, että selvisinkö koeajasta vaikka CV:ssä lukee Chief Technology Officer at Teknologiaplaneetta. Kun ne haastattelijat eivät tiedä että mikäs virka on Chief Technology Officer. Sehän Chief Execuvie Officerin alainen joka päättä yrityksen teknologiaan liittyvistä asioista.

Minulla on kyllä MySQL-tietokannan pohjalle rakennettu CV:n suunniteluohjelmisto mihin saa loputtomasti käyttäjiä ja kaikki maailman kielet mitä UTF-8-merkistössä on olemassa MySQL:ssä. MySQL:ssä jotkin saksankieliset merkit eivät toimi PHP-puolella.
Tämä CV:n suunnittelu ohjelma sitten generoi MySQL-tietokannasta PDF CV:n halutulla kielellä ja halutusta käyttäjästä ja backendillä voi sitten tämän suhteen muutella asetuksia ja generoida tarvittaessa vähän erilaisia CV:tä.
Tämän koodamisen aloitin jo 2004 ja en sitä vieläkään ole kokonaan valmiiksi saanut. Mutta kyllä sillä jo tarpeeksi hyviä CV:tä voi generoida ihan työhakemuskohtaisesti.

Asioden argumentoinissa minulla on ollut tosin aika pitkään ongelmia mutta argumentointi on vaikaa vaikka asia olisikin väitetty kirjassa X, Y, ja Z ja vähän muissakin kirjoissa ja antaisin näiden kirjojen ISBN-numerot ja sivunumerot missä asia on väitetty. Ja puhun nyt Opettajille tarkoitetuista kirjoista en koulukirjoista. Koulukirjat sitäpaitsi käsketään esim. markkinoinnin tunneilla lukemaan vain osittain mikä on sitten koealue ja näin oppilaat eivät sitten saa kokonaiskuvaa markkinoinnista saatikka jos ne edes ymmärtävät lukemaansa oikein.

Väitöksiä kun sitten Internetissä esittää foorumeilla missä ihmiset kirjoittaa anonyymisti ja ei voida tarkistaa mikä niiden oikea työkokemus on ja mikä koulutustausta niin ihmiset provosoituu ja siellä on sitten vähän liikaa ihmisä väittelemässä minun kanssa asioista.

Yleiseti ottaen työhaastatteluissa ei kannata kertoa, että on yrittäjä tai sellaiseksi aikova jos töihin haluaa. Koska sitten työn antaja ei usko, että haluaa oikeasti sitoutua ja arvaa sen, että tarvitsen vain alkupääoman Oy i4wre Software Ltd:n perustamiseen. Nykyinen työn antajani otti minut töihin ja 2 kk työssä olon jälkeen lupasi tulla pääomasijoittajaksi Oy i4ware Software Ltd:n perustamiseen. Eli kyllä työn antajalta Yrittäjäksi aikovalle sitoutuskeinot löytyy jos sillä on tarpeeksi rahaa.

The Alchemist [15.09.2013 09:16:34]

#

Tää ketju ei kyllä tainnut olla walkoutin henkilökohtaiselle elämäkerralle tarkoitettu, mutta kiitos panoksestasi.

walkout_ [17.09.2013 09:50:19]

#

Joo ei niin ollut. Mutta nyt tiedätte minusta vähän enemmän, kun erilaisilla foorumeilla on minulla meinannut mennä hermot oikeen kunnolla, kun väitän olevani mm. IT-alalla töissä ja alatte sitten väittää joukolla että en ole. Joillakin foorumeilla vastaan väittäminen taas tehdään melkoisen epäasiallisesti kun siellä voi käyttää provosointiin tarkoitettuja Reply-kuvia mitä minä en koskaan ole itse kättänyt ja keskustelukumpanien väitöksistä toisinaan näkyy läpi, että eivät kenties ole oikeasti esim. Äidinkielenopettajia kun alkavat minulle puhumaan esim. siitä että heillä ei Tutkielmasta saa täyttäarvosanaa jos sitä ei kieliasullisesti kijoita oikein. En usko sitä, että henkilö on oikeasti Äidinkielenopettaja koska erinäisistä muista sanomisista sitten näkyy, että totuutta on hieman muuteltu. Itse puhun esim. Datanomi-koulun kurssien ESSES:tä joita sitten ei edes Äidinkielenopettaja arvostele.

Lebe80 [17.09.2013 09:52:12]

#

Luin ensimmäisen lauseen ja totesin ettei kannata jatkaa.

Walkoutin tuttu paatos vaan jatkuu.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta