Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Windowsin file chooser -popupit jumittaa

Mandariinimies [03.07.2013 14:30:48]

#

Hei,

Ostin tuossa kuukausi takaperin uuden läppärin, ja nyt on ilmennyt seuraavanlainen ongelma:

Kun painan millä tahansa softalla (sanotaan nyt vaikka Wordilla), nappia "Avaa" tai "Tallenna nimellä", niin seuraavaksi aukeneva Windowsin File chooser hidastelee ihan tajuttomasti, kun klikkaan "Tietokone" -hakemiston auki. Se ei oikeastaan edes hidastele, vaan se jumittaa siihen n. puoleksi minuutiksi, jonka jälkeen se toimii taas normaalisti. Tämä siis tapahtuu aina, ja softasta riippumatta. Myöskin resurssienhallinta jumittaa samalla tavalla, tosin se lataa paljon nopeammin.

Käyttöjärjestelmä Windows 8 64-bit.

Ideoita? :/

reino [03.07.2013 14:35:11]

#

Joku kiintolevyistä voisi olla hajoamassa. Tosin jos läppäri on melko uusi niin se on epätodennäköistä. Tai sitten windows on muuten vaan hidastelemassa (se tekee sitä aina).

Mandariinimies [03.07.2013 14:44:27]

#

Softat kuitenki avautuu ihan normaalisti ja vikkelään. Ja kansioiden selaaminen tapahtuu nopeasti kunhan tuosta ensimmäisen hakemiston avaamisen jumituksesta pääsee eteenpäin. Voiskohan tuota kiintolevyn normaalia toimintaa testata jotenkin?

Jesse Korhonen [03.07.2013 18:06:43]

#

Tuossa voisi olla myös se, että kiintolevy voi olla kiinni janaukaisussa kestää aikaa. Lisäksi läppärin hitaammalla levyllä voi mennä aikaa löytää tiedosto. Itselläni oli vastaavaa 2.5" 5400rpm levyllä, kun siltä haki tietoja pidempien taukojen jälkeen.

Jos vain voit niin katso Voitko pidentää lepotilalle menoaikaan, sillä sen pidentämisen uskoisin auttavan, jos joudut vähä väliä selailemaan levyjä niin tuon uskoisin helpottavan jökkimiseen ja vähentävän ärsyyntymistä.

tmub [03.07.2013 19:12:27]

#

Oletko yhdistänyt verkkokovalevyjä koneeseen, jotka eivät ole aina käytössä? Itselläni oli verkkokovalevy automaattisesti yhdistyvänä, ja aina kun avasin "tietokoneen" se jumitti, kunnes tajusi ettei verkkolevyä enään olekkaan mahdollista käyttää.

Mandariinimies [03.07.2013 22:40:16]

#

tmub - Tosiaan! Olen yhdistänyt kolmeen yliopiston verkkoasemaan, ja käytän niitä VPN:llä. Tuossa ne möllöttävät muulloin offlinessa... Olisikohan tuolle tehtävissä jotain, kun ei viitsisi joka kerta kun noita verkkolevyjä käyttää niin naputella osoitteita uudelleen?

tmub [04.07.2013 00:10:28]

#

Mandariinimies kirjoitti:

tmub - Tosiaan! Olen yhdistänyt kolmeen yliopiston verkkoasemaan, ja käytän niitä VPN:llä. Tuossa ne möllöttävät muulloin offlinessa... Olisikohan tuolle tehtävissä jotain, kun ei viitsisi joka kerta kun noita verkkolevyjä käyttää niin naputella osoitteita uudelleen?

Ota "Yhdistä automaattisesti" pois käytöstä josko sillä lähtisi toimimaan.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta