Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: IT eBooks - Joka koodarin kirjasto

Sivun loppuun

jukkah [17.06.2013 19:54:00]

#

IT eBooks (http://it-ebooks.info) on kirjasto, josta voi ladata englanninkielisiä ohjelmointikirjoja PDF-muodossa.

Mitä pidätte palvelusta? En ole ehtinyt tutustua sen ehtoihin kovin tarkasti, mutta lailliselta se minusta vaikuttaisi. Tosin se olisikin jo liian hyvä ollakseen totta.

Edit. Asiaa tarkemmin tutkittuani vaikuttaisi siltä, että palvelu levittää laitonta materiaalia. Osa kirjoista on saatavilla ilmaiseksi muualta, esimerkiksi käsikirjoitusversiona suoraan kirjailijalta.

late [23.06.2013 11:57:31]

#

Kiitos linkistä. "Pakko" heittää hieman vettä rattaisiin.. pitäisikö tällaiset kirjat kuopata ja korvata video-kirjastoilla, joissa samalla selitetään selkeällä äänellä ja yksityiskohtaisesti.

Olen itse opetellut kirjojen kautta (iPad/eBooks) mutta TuttPlus Premium videot kiinnostaisi, sielläkin mahdollisuus kyllä päästä lisäksi kirjoihin käsiksi.

Lisäys: Kirjoissa epäilyttää aina tuo teko vuosi -> esim. tuollakin IT eBooks sivuilla yksi luetuimmista HTML5 kirja (mutta teko vuosi 2011) .. päivitetäänkö kirjoja? Kiitän..

qeijo [23.06.2013 12:14:20]

#

Laten laukoo taas viisauksia.

lapm [23.06.2013 12:15:45]

#

No tiedä tuosta laillisuudesta. Ainakin paljon Oreilyn julkaisemia kirjoja näyttäisi olevan. Taitaa olla viisainta ottaa yhteyttä julkaisijaan tuosta.

essi97 [23.06.2013 13:08:46]

#

late kirjoitti:

Kiitos linkistä. "Pakko" heittää hieman vettä rattaisiin.. pitäisikö tällaiset kirjat kuopata ja korvata video-kirjastoilla, joissa samalla selitetään selkeällä äänellä ja yksityiskohtaisesti.

Ei kiitos. Tuttivideoita on muutenkin aivan liikaa, ja niiden seuraaminen on oikeasti lukutaitoiselle ihmiselle painetun sanan seuraamista vaikeampaa.

Painetun tutorialin voi nimittäin ensin silmäillä, päättää, mitä lukee, lukea ja vielä palata vaikeisiin asioihin juuri oikeaan kohtaan.

Vaikeaa aihetta käsittelevän videon luuppaaminen on vaikeaa, koska oikea kohta täytyy löytyä vain aikaleiman perusteella. Helppoa videota katsellessa taas tulee tuhlanneeksi aikaansa, jonka voisi käyttää arvokkaampaankin sisältöön.

late [23.06.2013 14:08:59]

#

essi97 kirjoitti:

Ei kiitos. Tuttivideoita on muutenkin aivan liikaa, ja niiden seuraaminen on oikeasti lukutaitoiselle ihmiselle painetun sanan seuraamista vaikeampaa.

Tarkoitatko tutilla vauvoille tarkoitettuja video tutoriaaleja: https://tutsplus.com

- Tuolla on mm. 2 Wordpress videokurssia, joissa mennään ihan perusteista vaikeampaan jakso jaksolta. Videoita voi pysäyttää ja kelata. Jopa tallentaa omalle koneelle. Samalla juontaja selittää mitä missäkin koodin kohdassa tapahtuu.

Esim. oman WP-pluginin teko olio-ohjelmoinnin kanssa onnistuu... videon avulla. Kirjat ovat hyviä, mutta ovatko kuitenkin jo 1900-lukua? Uusi sukupolvi tottunut liikkuvaan kuvaan, jota saa itse kontroloida. Asiat näytetään yksityiskohtaisesti kädestä pitäen.

Kirjojen vahvuus ovat osiot joissa selitetään yleistä filosofiaa. Esim. hankkimani HTML5 kirja oli hyvä kun tällaisia yleisjuttuja välissä. Tuntee itsensä välillä jopa ihan fiksuksi kun tajusi asioita.

tmub [23.06.2013 18:05:04]

#

late kirjoitti:

Tuntee itsensä välillä jopa ihan fiksuksi kun tajusi asioita.

http://simplebits.com/
http://www.latenblogi.com/

Jep!

late [23.06.2013 19:10:01]

#

..niin ja mikä lienee thumbin ongelma? Yksi hyvä tapa oppia koodaamaan on etsiä web-sivut, joista pitää ja yrittää jäljitellä niitä.

Joidenkin asiakastöiden kanssa olen toiminut samoin, mutta silloin olen enemmän muuttanut tyyliä. Jollain sivuilla on esimerkiksi hyvä valikko rakenne ja footer osio. Simplebits käyttää tämän lisäksi vielä sellaista fonttia, jost pidän tosi paljon. Koska pidin danin tyylistä päätin kokeilla pystynkö tekemään samanlaisen blogin.. se ei kuitenkaan ole niin helppoa.

Lähdekoodia ei voi kopioida suoraan. Wordpress tiedostot asettavat myös aivan omat haasteensa. Esimerkiksi miten rakentaisit pelkän navigaation (simplebits) wordpress header.php tiedostoon? Ei todellakaan mene yksi yhteen. Joutuu aika paljon lukemaan teoriaa, jotta saa edes kunnolla saman näköisen ja samalla tavalla toimivan.

Toisaalta yhden näköisyys voi olla joillekin tosi paha juttu. Sama kuin suora kopioiminen. Pahoittelut siitä, mutta harjoituksena aivan täydellinen. Tehdä siis jonkun mallin näköistä 100% ...

tmub [23.06.2013 20:02:00]

#

Jotenkin on vaikea uskoa, että sinusta tulee jotenkin parempi koodari kopioimalla suositun blogin ulkonäköä... Kai sinä nyt osaat sen verran HTML:ää, että saat sivut näkymään oikein?

En ole paljoa wordpressiin tutustunut, mutta käsittääkseni normaalin blogin tekemiseen tarvitaan muutama php-tiedosto, joissa jokaisessa vain muutama rivi on edes phptä.

Toki toisen tyylien kopioimisesta oppii paljonkin ja ei se laitonta ole sitä harrastaa. Olet kuitenkin kopioinut kokonaan samanlaiseksi oman blogisi, jossa kaikki rumasta logosta sivun alareunaan asti on täysin samanlaista. Pienintäkään mainintaa ei luonnollisesti alkuperäiseen teokseen ole missään.

Hienointahan tässä on se, että muutama kuukausi sitten kyselit täällä, että voiko HTML ja CSS -osioita piilottaa sivuiltasi.

late kirjoitti:

Pelkään että kun laitan ohjelman LIVEksi niin joku toinen vaan kopioi kaiken ja jne. Kiitos!

Jos haluat saatana olla web developer niin voisit ottaa tälläisen hurjan haasteen itsellesi: Tee itse blogisi alusta loppuun photoshopista (jonka myös olet varmasti ostanut etkä ladannut netistä) aina html, css ja php-tiedostoihin. Mallia saa tietenkin ottaa jos ei jotain kohtaa muista ulkoa tai osaa tehdä.

Lupaan lopettaa heti tälläisten typerien viestien kirjoittamisen sinulle, kun voit rehellisesti näyttää jotain mistä näen sinun kehittyneen. Tiedän että pystyt parempaan, näytä se!

Onko pariston sivutkin kopioitu jostain?

late [23.06.2013 20:40:28]

#

noniin.. nyt ollaan väärässä topiicissa, mutta lyhyesti: olen juuri huomenna aloittamassa työvuoron varausohjelman version 3.

Erikoisuus on se että nyt teen sen tyhjästä. Ei wordpress eikä mitään muutakaan. Joudun tekemään kaiken itse. Parasta on että minua autetaan tällä kertaa jos jään jumiin. Toinen on että haen avoimeen yliopistoon syksyksi. Pariston sivut eivät ole kopio mutta olen ottanut vaikutteita sivusta wp 101... tapahtuma osio sisäänkirjautuneille on täysin oman pään luomus, joka näkyy kuvissa vähän...

tmub [23.06.2013 20:53:07]

#

Miksi avoimeen yliopistoon? Mikset mene vaikka metropoliaan opiskelemaan ohjelmointia? Ajattelitko saavasi ohjelmointitöitä kun käyt jonkun 25op kestävän kokonaisuuden? Oletko hiukan kärsimätön kun et jaksa opiskella n. 4 vuotta amkissa jonka jälkeen saisit todennäköisesti töitä alalta ja vähintäänkin tärkeää kokemusta? Miksi teet taas uutta versiota samasta ohjelmasta? Mikset jatka wordpressiin kehittämistä jos kerran sitä haluat tehdä?

late kirjoitti:

Parasta on että minua autetaan tällä kertaa jos jään jumiin.

Kuka sinua auttaa? Eikö ohjelmointiputkan 153 topiiiiccia auttaneet sinua tarpeeksi aikaisemmin?

AAAAAAAAAAAAAAAA

late [23.06.2013 22:24:07]

#

tmub kirjoitti:

Mikset mene vaikka metropoliaan opiskelemaan ohjelmointia?

..ensinnäkin ylläpito saattaa kohta suuttua, sillä topicci??

- Elikkä haluaisin toki opiskella, mutta olen jo aivan liian vanha. Neljä vuotta ja olen viimeistään ikäloppu. Entä mahdollisuus päästä tuollaisiin hyviin kouluihin..

..noihin muihinkin haluaisin vastata, mutta siitä voi tulla sanomista. (väärä topicci)

Matti Kaijomaa [11.07.2013 10:43:39]

#

Pakko ilmaista oma kantani videotutokeskusteluun: ei jatkoon. Kuten essi97 jo sanoi, lukutaitoinen saa tekstiteoksesta paljon enemmän irti paljon pienemmässä ajassa kuin videoista. Hyvin muotoiltu tekstidokkari läväyttää parhaimmillaan sekunneissa naamariin syntaksin tai muut oleelliset tekijät samalla, kun videolla esiintyvä, usein erittäin epäkarismaattinen puhuja vielä yrittää lämppäillä. Tai jos laajemmasta kokonaisuudesta tahtoisi tarkistaa vain tietyt asiat, auttaa ctrl+f halutulla tavalla vain toisessa mainituista medioista. Tähän kun vielä lisätään aksenttiongelmat sekä pedagogisen osaamistason jyrkkä vaihtelu, ei videoille minun silmissäni jää lainkaan sijaa tietotekniikassa. Onkin ärsyttävää, että videoiden suosio tuntuu jatkuvasti lisääntyvän, sillä uusista tekniikoista tiedon saaminen vaikeutuu.

late [11.07.2013 19:09:46]

#

Nyt täytyy olla pahasti eri mieltä MK:n kommentteihin.. itse tilasin tuts premium tilin kuukaudeksi.

Videoiden laatu:

- kuva
- ääni
- kouluttaja
- ominaisuudet
- videon lataaminen omalle koneelle
- harjoitus filejen lataaminen omalle koneelle
- jne.

Kaikki vakuuttaa. Lisäksi video-tutoriaaleja on useita. Maksoin PayPal tilin kautta sekunneissa. On mukava katsoa videoita kun asiat selitetään rauhassa rautalankaa vääntäen. Kurssit etenevät mukavasti eteenpäin kun videot eivät ole liian pitkiä. Videokursseja, kouluttajia ja tutoriaaleja sekä kirjoja on valtava määrä. Mutta ei liikaa.

qeijo [11.07.2013 20:38:58]

#

Kirja on niin paljon enemmän kuin mitä silmä näkee, kirjan haistaa, kädet sen tuntee, se aikaa ja harkintaa vaatii kirjoittaa ja lukea. Se on suhde, se on pysähtyistä, se on mielellä maalaamista. Jos vaihtoehdot olisivat video, ekirja tai kirja, valinta ei olisi vaikea.

late [12.07.2013 00:21:49]

#

heh, voihan geijo sentään mikä sanoitus. Nyt varmaan kerrotkin että häpeänurkka se jos mikä on ainoa oikea paikka koodata, voittaa laten steriilin ja kirurgin tarkan työpöydän jne.

Eli kyllä video-kurssit/ tutoriaalit ovat nykypäivää ja kirjat muuttumassa koko ajan interaktiivisempaan suuntaan. Eli sähköisiin kirjoihin upotetaan videota ja kuvia .. mukavaa videoissa on se että tuntuu kuin koodaisi yhdessä jonkun kanssa eli auttaa yksinäisyyteen hyvin.

Kertojan selkeä ääni tuo myös mielenrauhaa, mikäs sen mukavampaa: sänky, läppäri, kuppi teetä ja uusi mielenkiintoinen video-kurssi käyntiin, hintaan 15€/KK .. että sillä tavalla...

groovyb [12.07.2013 00:34:39]

#

kirjan kanssa työskentely on nopeampaa.ja nopeaa myös vilkaista pikaisesti kun haluaa jonkun asian tarkistaa. ja mikäs sen mukavampaa kuin kuunnella jotain koodijorinoita sängyssä. Muutama muu asia tulisi kyllä ensin mieleen. On myös huomattavasti miellyttävämpää opetella asia alusta siten, että ymmärtää asiat, kuin videossa esiintyvän henkilön x:n oman tulkinnan mukaan esimerkeistä.

tmub [12.07.2013 03:09:51]

#

Aika suuri osa "videokursseista" joita olen itse katsonut on ollut kyllä suoraa paskaa. Periaatteessa pennut puhuvat asioista mitä eivät tiedä tai mitkä ovat oppineet itse 2 tuntia sitten. Luonnollisesti latelle moiset videot ovat kuin jumalan lahja maailmalle.

late [12.07.2013 10:23:49]

#

groovyb kirjoitti:

On myös huomattavasti miellyttävämpää opetella asia alusta siten, että ymmärtää asiat, kuin videossa esiintyvän henkilön x:n oman tulkinnan mukaan esimerkeistä.

Tämä on varmasti juuri näin, mutta kun on kyse isosta organisaatiosta, jossa on useita eri kouluttajia niin ei siellä ketään ala mitään omaa toteutusta harjoittamaan. Tuts Premium videokurssit ovat mielestäni erittäin laadukkaita juuri opetus tavan vuoksi. Asioiden pienet yksityiskohdat huomioidaan todella hyvin. Yksi kurssi jossa on 20 jaksoa saattaa käsitellä vain yhtä aihetta (esim. HTML5 Local Storage) eli on mahdollista pureutua tosi syvälle yhteen aiheeseen josta kiinnostunut.

Kaikki videot voi ladata omalle koneelle, jolloin esim. mökin laituri-terassilla voi nauttia videoista ilman Internet yhteyttä. (QuickTime Player)

tmub kirjoitti:

Periaatteessa pennut puhuvat asioista mitä eivät tiedä tai mitkä ovat oppineet itse 2 tuntia sitten.

..Yllä oleva vastaa myös tähän. Tuts Premium on aika suosittu ja laadukas palvelu. Useita eri kouluttajia, jotka kaikki esittelevät itsensä ja taustansa. Ja lisätään tähän nyt geijon, alkemistin ja tmubin kunniaksi se että aloittelijat voivat valita niitä videokursseja, joissa taso on beginner.. sitten löytyy toki todella haastavia kursseja, joissa en itse pysy mukana miinuutin vertaa.

Blaze [12.07.2013 11:51:44]

#

late kirjoitti:

Yksi kurssi jossa on 20 jaksoa saattaa käsitellä vain yhtä aihetta (esim. HTML5 Local Storage)

Kuulostaa minun korvaani lähinnä siltä, että jonkun simppelin asian oppiminen kestää aika hemmetin kauan.

tmub [12.07.2013 13:57:58]

#

No ok, myönnetään se, että tutplussan videot ovat kyllä laadukkaampia kuin mitä löytyy vaikka youtubesta. Mielestäni kuitenkin videot ovat kehnompi tapa oppia asioita kuin tekstimuotoiset tavat.

Jos haluaa löytää pienen pätkän koodia, joka sattuu olemaan yhdeksännessä jaksossa videokurssia, niin jaksatko oikeasti käydä kaikki niistä uudestaan läpi jos et muista missä se on?

reino [12.07.2013 16:16:51]

#

Eihän siihen tarvitse mitään videoita oppiakseen koodaamaan. Itse esimerkiksi kun opettelin koodaamaan c64:lla niin tarvitsi lukea vain kirja "Kaikki kuusnelosesta" niin osasin jo koodata perus basicia sillä. Konekieltä opettelin lueskelemalla perusteet ja koodaamalla pongin.

Ja olen kyllä sitä mieltä, että fyysiset kirjat on paljon parempia kuin videot tai eKirjat. Fyysisiä kirjoja nimittäin voi voi lukea niinkuin haluaa, vaikkapa siellä mökillä Peräkettulassa, jossa ei ole laajakaistaa tai sähköä. Kun on kerran maksanut fyysisestä kirjasta niin sitä voi myös lainata ja myydä niinkuin haluaa. Videoille tai eKirjoille ei voi tehdä näin. Fyysiset kirjat myösikin kestävät parhaassa tapauksessa kymmeniä vuosia.

Myös Free Software Foundation vastustaa eKirjoja.

Grez [12.07.2013 20:03:28]

#

reino kirjoitti:

Myös Free Software Foundation vastustaa eKirjoja.

FSF vastustaa vain suljettuja eKirjoja. Tuossa ei puhuta avoimista eKirjoista.

Szanne [12.07.2013 23:31:52]

#

Haluan muistuttaa, että ihmiset ovat oppimistavoissaan erilaisia. Toisille sopii paremmin videot ja erityisesti se, että saa käyttää näköaistiaan eri lailla kuin kirjaa lukiessaan, toisille taas perinteisemmät kirjat ovat se paras oppimisväylä. Ohjelmointi kuitenkin on koodipätkineen sellainen, että se oman ajattelun mukaisesti olisi helpompi sisäistää kirjan kanssa rauhassa tutkaillen. Itselläni ei esim. mielenkiinto riitä edes lyhyiden videoiden katsomiseen, koska tuntuu, että niissä edetään liian hitaasti. En tiedä, miten videosisältöä sisältävät ekirjat sopivat omaan oppimiseeni, koska en ole niitä koittanut. Annetaan kuitenkin kaikille vapaus käyttää sitä mediaa oppimiseensa, minkä he kokevat omakseen, koska sen ei pitäisi olla keneltäkään pois. Myös esimerkiksi lukihäiriöinen voi häkeltyä paksun kirjan selaamisesta, jolloin videot ovat oiva väline oppimiseen.

late [13.07.2013 09:16:47]

#

Szanne kirjoitti:

Myös esimerkiksi lukihäiriöinen voi häkeltyä paksun kirjan selaamisesta, jolloin videot ovat oiva väline oppimiseen.

sinffoniaa korvilleni...

essi97 [14.07.2013 16:57:58]

#

late kirjoitti:

Szanne kirjoitti:

Myös esimerkiksi lukihäiriöinen voi häkeltyä paksun kirjan selaamisesta, jolloin videot ovat oiva väline oppimiseen.

sinffoniaa korvilleni...

Lukivaikeuksiselle voisi olla helpompaa suuntautua muualle kuin tietotyöhön. Oppimisvaikeuksien kanssa saattaa olla vaikea toimia alalla, joka vaatii lähes jatkuvaa uuden opiskelua koko työuran ajan.

The Alchemist [14.07.2013 18:56:16]

#

Monesti tietysti riittää, että työt tulee tehtyä, mutta ei se hyvä ole, jos jatkuvasti joutuu ottamaan tunnin paussia katsellakseen tutoriaalivideoita YouTubesta. Nopeampaa on kuitenkin plärätä vartti dokumentaatioita netissä tarvittavien asioiden selvittämiseksi.

late [15.07.2013 08:50:25]

#

Juu.. joo.. tuota tuota.. eli tarkoitin/tan näillä videokursseilla sitä että esim. jQuery ei ole ennestään tuttu. Joten 20 kurssia sitä auttaa pääsemään sisään paremmin asiaan.

Nyt täällä ehdotetaan että alan etsimään vastauksia ohjelmointi ongelmaan jonkun videon keskivaiheilta. Uuden opettelussa videot käyvät erittäin yksityiskohtaisesti läpi asioita, lisäksi välissä kerrotaan yleismaailmallisia asioita suuntauksista ja mieltymyksistä (ohjelmointi).

..nyt bodypump tunnille!

tmub [15.07.2013 11:26:57]

#

late kirjoitti:

Nyt täällä ehdotetaan että alan etsimään vastauksia ohjelmointi ongelmaan jonkun videon keskivaiheilta.

No huhhuh late. Pitäiskö sun jo lopettaa tänne postaaminen?

qeijo [15.07.2013 12:29:07]

#

Late on kuin herpes. jne.

late [15.07.2013 14:12:48]

#

tmub = uusi pääylläpitäjä
geijo = oikea käsi
alkemisti = vasen käsi

..ja kaiken takana on tietenkin salaperäinen herra MB

Grez [15.07.2013 14:21:59]

#

late kirjoitti:

Nyt täällä ehdotetaan että alan etsimään vastauksia ohjelmointi ongelmaan jonkun videon keskivaiheilta.

Kukaan ei ehdottanut sellaista.

Kieltämättä video-oppaat voivat olla erittäinkin hyvä vaihtoehto jos luetun ymmärtäminen ei suju.

tmub [15.07.2013 14:27:27]

#

late kirjoitti:

tmub = uusi pääylläpitäjä
geijo = oikea käsi
alkemisti = vasen käsi

..ja kaiken takana on tietenkin salaperäinen herra MB

No huhhuh late. Pitäiskö sun jo lopettaa tänne postaaminen?

JaskaP [15.07.2013 17:51:31]

#

Szanne kirjoitti:

Myös esimerkiksi lukihäiriöinen voi häkeltyä paksun kirjan selaamisesta, jolloin videot ovat oiva väline oppimiseen.

Esimerkkinä ja etenkin neuvona huono, sillä juuri lukihäiriöisen kannattaa lukea niin paljon kuin jaksaa. Lukemalla ja kirjoittamalla se vamma paranee, ei väistelemällä.

qeijo [15.07.2013 18:02:38]

#

qeijo, ei geijo.

Szanne [15.07.2013 19:29:40]

#

essi97 kirjoitti:

Lukivaikeuksiselle voisi olla helpompaa suuntautua muualle kuin tietotyöhön. Oppimisvaikeuksien kanssa saattaa olla vaikea toimia alalla, joka vaatii lähes jatkuvaa uuden opiskelua koko työuran ajan.

Totta, mutta onneksi voi ohjelmoida myös ihan huviksi ja omaksi hyödyksi, jolloin paineet jatkuvan opiskelun aiheuttavaan stressiin ovat pienemmät. Mahdollisuudet kyllä työhönkin aiheen parissa ovat oppimisvaikeuksien kanssakin kovalla työnteolla ja oikealla asenteella.

JaskaP kirjoitti:

Esimerkkinä ja etenkin neuvona huono, sillä juuri lukihäiriöisen kannattaa lukea niin paljon kuin jaksaa. Lukemalla ja kirjoittamalla se vamma paranee, ei väistelemällä.

Tarkoitus ei ollut millään tavalla väheksyä oppimisvaikeuksien kanssa taistelevia. Vaikka lukeminen helpottaisi ongelmaa, voi videoiden kanssa toimiminen asettaa aloituskynnyksen alemmaksi kuin paksun kirjan kanssa. Uskoisin, että suurin osa ohjelmoinnin aloittelijoista saa enemmän motivaatiota ohjelmointiin vasta opittuaan alkeita, jolloin alkuunpääseminen on tärkeintä. Myöhemmin kuitenkin kirjoihin väkisinkin joutuu, koska materiaalia on niin paljon enemmän tekstimuodossa.

JaskaP [16.07.2013 16:53:39]

#

Tarkoitin että lukihäiriö ja muut oppimisvaikeudet ovat sen verran vakava juttu ettei maallikoiden kannata antaa neuvoja:

"Jos epäilee lapsensa tai itsensä kärsivän oppimisen erityisvaikeudesta, on aina tärkeää kääntyä häiriön tutkimiseen ja hoitoon erikoistuneen lääkärin tai yksikön puoleen. Ongelman varhainen diagnosointi mahdollistaa häiriön hoidon erityisin valmennuskeinoin." www.terveyskirjasto.fi

Sen verran kuitenkin uskallan sanoa, että lukeminen ja kirjoittaminen kannattaa lukihäiriöiselle aina ja niin tuollakin väitetään.

Szanne kirjoitti:

Vaikka lukeminen helpottaisi ongelmaa, voi videoiden kanssa toimiminen asettaa aloituskynnyksen alemmaksi kuin paksun kirjan kanssa.

Tähän auttaa ohut kirja :)

Szanne kirjoitti:

Uskoisin, että suurin osa ohjelmoinnin aloittelijoista saa enemmän motivaatiota ohjelmointiin vasta opittuaan alkeita, jolloin alkuunpääseminen on tärkeintä. Myöhemmin kuitenkin kirjoihin väkisinkin joutuu, koska materiaalia on niin paljon enemmän tekstimuodossa.

Näkisin että jos vaikkapa kurssissa on video ja tekstimateriaali ja harjoitustehtävät on se ihan toimiva kombinaatio, mutta pelkkä video ei riitä yhtään mihinkään. Ja kun kurssi/opas voi olla erittäin hyvä myös ilman videoita, niin video taitaa jäädä pahnan pohjimmaiseksi.

Huomioitavaa että video+teksti+tehtävät yhdistelmä vastaa pitkälti kouluopetusta (maikka höpisee, on kirja ja läksyt), tehtävien tarkistus, kokeet ja arvosanat vain puuttuu. Ja onhan tuossa Laten mainitsemassa tuts premium jutussa onneksi mukana myös e-kirjoja.

groovyb [16.07.2013 20:27:48]

#

Kyllä aika vinoon katsottaisiin, jos töissä alkaisi jotain 20 jakson videotutoriaalia kyttämään uutta asiaa opetellessa. Eikä kyllä edes tulisi mieleen.

Szanne [16.07.2013 22:40:35]

#

JaskaP kirjoitti:

Sen verran kuitenkin uskallan sanoa, että lukeminen ja kirjoittaminen kannattaa lukihäiriöiselle aina ja niin tuollakin väitetään.

Väärinhän se menee, kun luule olevansa viisas. Alunperinhän siinä sanomassani kohdassa oli tarkoitus vain näyttää joku esimerkki, mutta puihin meni.

JaskaP kirjoitti:

Tähän auttaa ohut kirja :)

Itselläni on vain huonoja kokemuksia ohuista kirjoista, mutta ei siitä sen enempää. : D

Olen ymmärtänyt näköjään koko tämän videokeskustelun väärin. En siis ollutkaan ajatellut, että video olisi pelkkä materiaali, vaan olin ajatellut sen nivoutuvan automaattisesti muihin materiaaleihin. Olin ajatellut, että kamppailun aiheena oli video+muut vs videottomat materiaalit. Pelkän videon käyttämistä en ole sen enempää ajatellut, joten siihen en voi sanoa enempää. TutsPlus palvelusta ei minulla mitään kokemusta.

reino [17.07.2013 00:02:36]

#

Aika offtopicicsi tämähän nyt menee. Alunperin aihe oli koodausta käsittelevät eKirjat. Nyt aletaan jo tehdä liekkisotaa. Onkohan täällä nyt joku peikko?

late [17.07.2013 11:12:48]

#

Puhutaan sitten eKirjoista. Niitä löytyy iPadista noin 30 kpl. Tuolla Tuts Premium valikoimassa on:

- videokursseja
- tutoriaaleja
- eKirjoja
- paljon ladattavia tiedostoja

Nyt teen kurssia joka keskittyy HTML5 Video elementin ympärille (yhteensä 19 kurssia).

The Alchemist [17.07.2013 11:14:05]

#

Yksi video ei ole kurssi vaan oppitunti tai luento.

JaskaP [17.07.2013 12:14:56]

#

Szanne kirjoitti:

Olen ymmärtänyt näköjään koko tämän videokeskustelun väärin. En siis ollutkaan ajatellut, että video olisi pelkkä materiaali, vaan olin ajatellut sen nivoutuvan automaattisesti muihin materiaaleihin.

Miten videot automaattisesti nivoutuvat muuhun matskuun??
Pointtihan oli että hyvässä oppaassa pitää sen tekijän nivoa videot muuhun materiaaliin, jotta saadaan aikaiseksi pedagogisesti toimiva kokonaisuus.

Tarkoitit varmaan itsestään selvästi (ei automaattisesti), mutta ei näytä olevan itsestään selvää kerran tossakaan Tutsin kurssissa ei näy oppikirjaa, eikä tehtäviä, kokeesta puhumattakaan (ehkä ne kerrotaan videoissa, en jaksa katsoa...)

Lisäys: Late, minkälaisia tehtäviä niissä kursseissa/ tutoriaaleissa ym. on ja oletko monta jo tehnyt?

late [17.07.2013 15:21:25]

#

JaskaP kirjoitti:

Late, minkälaisia tehtäviä niissä kursseissa/ tutoriaaleissa ym. on ja oletko monta jo tehnyt?

No esim. tuo: HTML5 Video Essentials (2013)

Embedding videos on your website isn’t as difficult as it used to be, but there are still some tricks of the trade to do things efficiently. How? By using HTML5 and JavaScript, of course.

- Eli tuossa videokurssissa on noin 20 jaksoa. Noin 1,5 tuntia videota. Eli käydään perusteellisesti läpi miten homma nykyään toimii. Samalla voi tehdä itse ja testailla. Jossain vaativimmissa kursseissa on usein ladattavaa materiaalia (tiedostoja).

Sanotaan nyt että tuollainen vaativa jQuery kurssi tarkoittaa sitä että pitää olla aikaisempaa osaamista jQuerysta. Sen verran nopeasti mennään ja jotkut asiat selitetään niin että tekijän tavallaan pitäisi tietää tämä ja tämä asia.

Joskus ladataan ohjelmia koneelle esim. CodeKit tai Poedit. On mm. kursseja joissa käydään pelkästään läpi NetBeans käyttöä, 30 videota. Eli tällä tavalla pääsee jo tosi syvälle. Jos jokin asia ei toimi, on erikseen kurssia koskeva foorumi.

Tutoriaaleja on myös, mutta tällaisiahan on myös netissä paljon ilmaisena. Lataa tiedostot, seuraa ohjeita, ymmärrä samalla ja sitten tutkitaan onko lopputulos sama kuin demossa. Mutta esim. tuo HTML5 video juttu. Vaikka elementti ja asia on yksinkertainen, niin ei ole päivänselvää että juttu toimisi kaikkialla 100%... kun käy kurssin läpi niin on jo aika syvällä tässä yhdessä jutussa.

--> Toistaiseksi olen aika paljon ladannut kursseja omalle koneelle (videot). Esim. WordPress Widgets kurssin jouduin keskeyttämään noin 33% kohdalla koska meni niin vaikeaksi, en saanut oikein muokattua .po -kielitiedostoja localisointeja varten. Joskus koodissa voi olla myös virhe (netbeans näyttää punaista) jolloin täytyy itse osata korjata. Aika harvinaista kyllä.

Tuollainen kurssi PSD + HTML5 vaatii vähintää photoshop cs6 -ohjelmaa, joten välillä voi olla aika vaikeaa jos ei saa näitä juttuja käyttöön.

Tuossa esim. PHP-kurssi: How to Accept Payments With Stripe

Processing credit cards is unfortunately far more difficult than we might hope, as developers. Given that it’s such a common task, is it really necessary that we jump through countless hoops (surrounded by fire, of course) for the sole purpose of processing a payment? Merchants? Gateways? SSL? Security? Very quickly, a seemingly simple operation can become an overwhelmingly confusing and, more importantly, dangerous task. Any time that you find yourself handling a user’s sensitive data, you better be on your toes.

Ja tällä koodilla lähdetään...

<form action=" method="POST">
  <script
    src="https://checkout.stripe.com/v2/checkout.js" class="stripe-button"
    data-key="pk_test_G5YhIkq2PEq84lwU064TZENT"
    data-amount="2000"
    data-name="Demo Site"
    data-description="2 widgets ($20.00)"
    data-image="/128x128.png">
  </script>
</form>

JaskaP [17.07.2013 17:13:09]

#

Jaaha, mikäli tulkitsin Laten sepustuksen oikein, niin itsenäisiä (koti)tehtäviä ei juurikaan ole, vaan apinoidaan opettajan tekemisiä. Suurin osa ymmärtänee ettei pelkällä matkimisella pitkälle pötkitä. Eikä sellaisella koodarilla/apinalla mitään tee, joka ei osaa itsenäisesti ratkaista ongelmia.

PS. Late, käyttäjätietojen mukaan et ole tehnyt ainokaistakaan PHP-haasteen tehtävää, eikö onnistu vai eikö kiinnosta?

late [17.07.2013 17:54:17]

#

Noniin missäs syytetyn penkissä sitä taas ollaan...

Esimerkkinä tuo HTML5 Video kurssi, niin siinä näytetään mm. tapoja joilla voi tehdä omat kontrollit videosoittimeen... kyllä suurimmalla osalla pitäisi herätä mielenkiinto aloittaa oma projekti jossa esim. video vaikka etusivulla, joku yritys esittely vaikka. Tähän saa hyvät lähtökohdat kurssilta. Ei ohjelmointi ole niin vaikeaa jos puhutaan perusasioista.

JaskaP [17.07.2013 17:58:58]

#

late kirjoitti:

Noniin missäs syytetyn penkissä sitä taas ollaan...

Ei nyt muuten, mutta olisi kiva saada edes jonkinlaista faktaa että edistyt...

late [17.07.2013 20:15:48]

#

heh, mukavaa että olette kiinnostuneita kehityksestäni. Uskon että olen oppinut jo paljon, mutta sellainen perusymmärrys webistä puuttuu.

Otetaan typerä esimerkki. Kun luon HTML5 video elementin <video></video> niin esim. .mp4 -video ikkuna näyttää hyvin erilaiselta eri selaimilla. Esim. Opera ei näytä mitään koska ei tue juuri tuota formaattia. Haluaisin löytää kirjan tai videoluennon siitä miten web toimii, selainten historiaa, palvelimen ja käyttäjän välinen liikehdintä ja ylipäätään tälläisia esim. tietoturvaan liittyviä juttuja.

Jos esim. HTML5 avulla voidaan tehdä jokin lomakkeen tarkistus (onko lomake tyhjä?) vaikkapa niin miksei tämä tarkistus voisi toimia kaikkialla. Jotenkin että kaikkialla webissä jotenkin tuettaisiin tällaista tarkistusta. Kuinka pieni määrä koodia ja kuinka valtavasti se säästäisi hermoja... toisaalta tuolla videoiden joukossa oli jokin kurssi "vai että haluat ohjelmoijaksi!" taidampa katsoa sen läpi illan kuluksi.

Lisäys:

Kurssi: So You Want To Be A Programmer? (16-jaksoa)

"Hi! My name is Jeremy McPeak. I take it that you want to learn how to program. Well, this is the place to start. This course is for those of you who are brand new to this world. I’ll walk you through the basic concepts that every programmer uses on a daily basis."

The Alchemist [17.07.2013 21:26:53]

#

Siis oikeasti toi sun tajunnanvirta on jotain aivan käsittämätöntä. Jo yhden loogisesti konsistentin tekstikappaleen kirjoittaminen tuntuu olevan sulle likimain mahdotonta.

late kirjoitti:

Otetaan typerä esimerkki. Kun luon HTML5 video elementin <video></video> niin esim. .mp4 -video ikkuna näyttää hyvin erilaiselta eri selaimilla. Esim. Opera ei näytä mitään koska ei tue juuri tuota formaattia. Haluaisin löytää kirjan tai videoluennon siitä miten web toimii, selainten historiaa, palvelimen ja käyttäjän välinen liikehdintä ja ylipäätään tälläisia esim. tietoturvaan liittyviä juttuja.

Esimerkiksi tämä. Kuinka mp4-videon toistaminen liittyy mitenkään siihen, että haluaisit sivistää itseäsi lukemalla internetin ja www:n historiasta? (Kysymys: mikset vain ota ja lue aiheesta?) Ja miten ihmeessä tästä hypättiin saman virkkeen lopussa jo tietoturvaan?

JaskaP kirjoitti:

PS. Late, käyttäjätietojen mukaan et ole tehnyt ainokaistakaan PHP-haasteen tehtävää, eikö onnistu vai eikö kiinnosta?

Muistaakseni Late on priorisoinut php-haasteen jonnekin WordPress-ammattilaisuuden jälkeiseen elämään.

JaskaP [17.07.2013 22:05:16]

#

late kirjoitti:

Uskon että olen oppinut jo paljon, mutta sellainen perusymmärrys webistä puuttuu.

Jos ei ymmärrä perusteita, niin kaikki on menetetty.
- Tayuan Kaigen (legendaarinen zen-filosofi ja go-mestari)

jukkah [17.07.2013 22:26:34]

#

late kirjoitti:

Jos esim. HTML5 avulla voidaan tehdä jokin lomakkeen tarkistus (onko lomake tyhjä?) vaikkapa niin miksei tämä tarkistus voisi toimia kaikkialla. Jotenkin että kaikkialla webissä jotenkin tuettaisiin tällaista tarkistusta. Kuinka pieni määrä koodia ja kuinka valtavasti se säästäisi hermoja...

Netti on pullollaan tällaisia viritelmiä, niitä kutsutaan polyfilleiksi. Kannattaa tutustua Can I use... -palveluun. Sieltä voit tarkistaa, onko jokin ominaisuus tuettu kohdeselaimissa ja -versioissa sekä millaisia polyfillejä on olemassa kyseiselle ominaisuudelle.

late [18.07.2013 13:11:16]

#

Can I Use on tuttu, kiitän. Tarkoitin vain sitä että harmi että web-maailmassa ei voida rakentaa sellaista joka toimisi esim. kaikilla selaimilla, yhteistyötä ja standardeja.

Nyt tosiaan tarvitaan tuollaisia sivuja, joista käydään sitten tarkistamassa toimiiko jonkin uusi ominaisuus vai ei... miksi esim. HTML5 lomakkeen tarkistus ei voisi olla universaali koodi joka toimii kaikkialla webissä? Miten joku IE -pomo voi tehdä niin että me emme tuekkaan jotain uutta elementtiä.. yhtenäisyys puuttuu it-alasta lähes kokonaan, mennään bisnes edellä joka paikassa.

The Alchemist [18.07.2013 13:46:20]

#

Voi vittu sun kanssa. Kaikki tulevat tukemaan html5:n ominaisuuksia koko komeudessaan. Kyse on vain aikatauluista. Html5 ei edes ole vielä valmis standardi vaan "pelkkä suunnitelma", jonka odotetaan tulevan virallisesti ulos ensi vuoden lopulla eli jopa vasta lähes puolentoista vuoden päästä.

Siihen asti voidaan käyttää niitä jukkahin mainitsemia polyfillejä, joilla voi emuloida puuttuvaa toiminnallisuutta melko pitkälle.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta