Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Tietokonetta käyttävän makron/ohjelman tekeminen

kalamies [30.05.2013 11:13:39]

#

Sattuu löytymään sen verran vanhaa elektroniikkaromua, että heräsi mielenkiinto toteuttaa "webkamera" vanhalla läppärillä.

Toimintaperiaate olisi periaatteessa seuraava. Ajastin käynnistää tietokoneen esimerkiksi 4 tunnin välein. Kun tietokone käynnistyy se käynnistää itsestään ohjelman/makron, ohjelma/makro ottaa kuvan webcameralla, avaa nettisivun, syöttää salasanan, lisää kuvan, ja sammuttaa koneen.

Ongelmana on vain se, että en keksinyt edes oikein hakusanaa, millä lähtisin tuota tekniikkaa etsimään. Muistan että aikoinaan windows 3.11:ssa pystyi nauhoittamaan makron joka klikkaili hiirellä ja kirjoitteli.

Menisin ehkä mieluummin johonkin tuon tyyliseen purkkaratkaisuun, kuin siihen että perehtyisin 5 eri ohjelmointikieleen. Täältä sivustolta varmaan löytyy vinkkejä mitä kannattaisi googlata ja suoria neuvojakin ehkä.

Grez [30.05.2013 13:01:06]

#

Mielestäni netistä löytyy useita softia, joiden elämäntehtävä on ottaa kuva web-kameralla ja ladata se palvelimelle. Pitäisin siis järkevänä lähestymistapana käyttää jotain valmista ohjelmaa ja sitten vaikka Windowsin ajastusta. Tai ohjelman voisi laittaa käynnistymään Windowsin käynnistyessä.

Rox [30.05.2013 23:02:42]

#

kalamies kirjoitti:

kuin siihen että perehtyisin 5 eri ohjelmointikieleen.

AutoIT vois olla sun ratkaisu jos haluat ite tehdä.. Mut tuohon ongelmaan on varmaan helpompiakin tapoja.

kalamies [01.06.2013 13:48:55]

#

No tuo AutoIT:hän näytti heti kiinnistavalta. Joskus aikonaan tuli Qbasicilla tehtyä jotain pelejä niin luulisi että tuohon voisi jotenkin päästä sisällekkin... Pitää alkaa perehtymään.

Rox [02.06.2013 01:53:32]

#

Ei muutakun perehtymään. Täytyis itekin opetella, kun sillä monenmoista saa aikaan. :)

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta