Voisikos joku nakata vinkkiä/ohjetta miten saan sivustot monikielisiksi esim sivu.org/home.php?kieli=English
(Tuo dynaaminen osoite on hallinnassa)
Lyhyitä tekstejä kuten valikoita voi laittaa eri kielillä gettext-kirjaston tyyppisellä ratkaisulla, kun taas varsinainen sisältö kannattaa kääntää kokonaan ja laittaa erilliseen tiedostoon (en/home.php) tai tietokantaan sen mukaan, miten nyt ylipäänsä olet sisältösivut toteuttanut.
Itse ainakaan en käyttäisi mitään omaa nimeämistä (English) vaan standardoituja lyhenteitä (en). Parametrin nimeksi luontevampi olisi lang; suomen kieli näyttää typerältä, kun sivukin on home.php. Usein kieli ilmoitetaan myös osoitteen alussa (en/home.php), mikä on sikäli loogista, että silloin on selvästi erikieliset versiot koko sivustosta eikä vain samalla sivustolla sivuja eri kielillä.
Kokeile huviksesi hakua ja toista hakua.
tiituus kirjoitti:
Voisikos joku nakata vinkkiä/ohjetta miten saan sivustot monikielisiksi esim sivu.org/home.php?kieli=English
Noin ensimmäiseksi tarvitset päteviä kääntäjiä ja järjestelyn, jolla sivustoon tehdyt muutokset saadaan erikielisiin versioihin. Tähän on automaattisiakin järjestelmiä (kalliita), mutta todennäköisesti kuitenkin halutaan jotain kevyempää. Silloin pitää määritellä prosessi, jolla muutokset tehdään, ja tällöin täytyy ottaa kantaa muun muassa siihen, miten nopeasti muutoksia on voitava tehdä.
Tekninen puoli kuten eri kieliversioiden osoitteet on tämän rinnalla trivialiteetin bagatelli detalji. Metabolix kyllä esitti tästä hyviä pointteja. (Lähinnä voisi heittäytyä tarkaksi ja sanoa, että kyse on kielten tunnuksista, ei lyhenteistä.) Ja asia riippuu olennaisesti perustekniikoista, joita palvelinpuolella käytetään.
No mutta onhan PHP:ssä natiivinakin tuki resurssien käytölle lokalisoituna. Resurssiin vaan kirjoittelet kaikki tekstit, ja luet vastaavan arvon halutulla lokaalilla.
(https://www.php.net/manual/en/book.intl.php ja messageformatter, jos nyt tekstilokalisointia tehdään)
ja kielten lokaaleina tulee käyttää kyllä oikeita lokaleja, kuten en-US tai fi-FI. Näihin liittyy myös maakohtaiset tavat merkitä numeroita ja päivämääriä.
http://www.lingoes.net/en/translator/langcode.
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.