Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Matriisit

kayttaja-3842 [02.05.2013 09:33:03]

#

Tervehdys kaikki,

Elikkäs minulla on hieman ongelmia matriisien kanssa. Enkä googlettamalla löytänyt aivan suoraa vastausta.

Eli mitä jos minulla on kaksi eri kokoista matriisia idealla

 // Luodaan 2x3 matriisi xyz akselit
 2DMatriisi = ortho( 10, 10, 10, 10, 10, 10 );

 // Luodaan 3x3 matriisi 3D xyz akselit
 LookAtMatriisi = lookAt( Vector3( 0, 0, 0 ), Vector3( 1, 0, 0 ), Vector3( 0, 1, 0 ) );

TuloMatriisi = 2DMatriisi * LookAtMatriisi;

Miten tuo erikokoisten matriisien kertominen tapahtuu?

Grez [02.05.2013 10:03:49]

#

Jäi nyt hieman epäselväksi haitko, että miten valmista matriisien kertomista tukevaa kirjastoa käytetään, vai haluatko toteuttaa itse matriisien kertomisen.

Yleisesti ottaen m*p kokoisen matriisin voi kertoa p*n kokoisella matriisilla.

samip [02.05.2013 10:56:01]

#

http://autsys.aalto.fi/pub/control.tkk.fi/Kurssit/Verkkokurssit/AS-74.1102/Teoria/Matriisi/operaatiot.html­#matriisitulo

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta