Pahoittelen jos kysymys on typerä... Jos esimerkiksi elokuvassa on juoniteksti niin tallennetaanko teksti kokonaisuudessa yhteen taulun soluun? Tarkoitan, miten tuon yhden tekstinpätkän saa esim. kolmeksi eri kappaleeksi?
1. tallenna tietokantaan:
djfjdkjfkjdkfjdfjkdkfdjkfjdkfjkdkfjdkfjkdjkfdkfjdkjfkdjvmvmmvkkkkkkkk
2. tulosta web-sivulle:
djfjdkjfkjdkfjdfjkdkfdj
kfjdkfjkdkfjdkfjkdjkfdk
fjdkjfkdjvmvmmvkkkkkkkk
---
Yritän ohittaa käyttöliittymän jossa olisi useita text-area bokseja. Voisiko olla esim. näin että jos ylläpitäjä haluaa rivin vaihdon hän kirjoittaa esim. [rv] jolloin sitten tuon tekstinpätkän avulla erottelen tekstipätkät toisistaan?
[rv] = rivinvaihto
Eikös kaksi enterin painallusta sitten riitä? Tekstimassasta poimit sitten kappaleet omiksi olioikseen ja tulostat silmukassa ne sivulle. Tai toki voit käyttää funktiotakin, jos se tuntuu helpommalle.
Eli text-area siis ymmärtää rivinvaihdon..
Kiitos herrat juuri tätä haen tästä lähti perusteita ja näitä PHP:n hienouksia. Täytyy käyttää mm. var_export funktiota ja oikeasti tutkia mitä text-area antaa millaisen merkkijonon. Minulla on nyt palava halu juuri paneutua noihin perusteisiin.
Pakko kuitenkin myöntää että en osaa kovin loogisesti suunnitella asioita. Mutta motto on nyt ja tästä eteenpäin että yksinkertaisesti, eli esim. aika
datetime
ja siitä sitten purkamaan tuota tietoa osiin jos tarve. Sama ideologia text-arean kanssa eli vain yksi kenttä, ja kiva jos enter painallukset toimivat.
latenleffahylly kirjoitti:
Eli text-area siis ymmärtää rivinvaihdon..
Tuskin se mitään ymmärtää, mutta kyllähän sieltä kaikki käyttäjän kirjoittamat merkit lähtevät.
no kirjoittakaa millainen merkkijono tulee kun laittaa text areaan näin:
Lorem ipsum hipsum dipsum
Lorem ipsum
---
Onko merkkijono näin: $x = "Lorem ipsum hipsum dipsum Lorem ipsum";
Ja miten nuo erotetaan.. vai tuleeko arrayna.. huoh.. tässä taas tätä minun muistia eli täytyy tutkia mitä sieltä tulee sinne $_POST muuttujaan. Kohta Barca - Bayern..
Sieltä tullee
$x = "Lorem ipsum hipsum dipsum\r\n\r\nLorem ipsum";
En nyt ole varma onko tuo rivinvaihto vakio, mutta ainakin Windowsista Chromella noin.
Siinä teille mietittävää ..nyt matsi kiitän, messi loukkaantunut :(
No mitäs mietittävää tossa nyt sitten on kenellekään? Nähdäkseni valmiiksi selitetty ja pureskeltu niin, että varmasti tyhmempikin tajuaa suoraan.
latenleffahylly kirjoitti:
Siinä teille mietittävää ..nyt matsi kiitän, messi loukkaantunut :(
Oooh, oikein yrittämällä olet onnistunut saamaan aikaan lomakkeen, joka ei tee mitään muuta kuin mitä erittäin yksinkertainen HTML-lomake tekee mutta on silti rikki monissa vanhoissa selaimissa. Jos tällainen oli tavoitteena, niin kannattaa edelleen kopioida koodia w3schools-roskasivustosta.
voisko late jossain vaiheessa oikeasti yrittää testata ihan perusjuttuja, ettei tarvis tämmösiä asioita kysellä foorumeilla?
Lebe hyvä pointti. Sanon kuitenkin että ei omien muistikuvieni mukaan text-area ymmärrä rivivaihtoja. Voi sitten olla että asia on jotenkin muuttunut.
Asia on aina ollut niin, että textareaan syötetään merkkejä, ja rivinvaihto on yksi merkki (\r\n tai \n tai \r).
Selittäkää nyt tämä asia. Minusta text-area ei todellakaan osaa eritellä rivinvaihtoja tai sisennyksiä jne.
<?php if (isset($_POST['send'])) { $username = $_POST['username']; $textarea = $_POST['textarea']; var_export($textarea); // 'Tähän teksti entä se väli' } ?> <!-- Lomake --> <form action=" " method="post"> Username: <input type="text" name="username"><br> <textarea rows="4" cols="50" name="textarea"></textarea> <input type="submit" value="Submit" name="send"> </form>
Lisäys:
kirjoitin näin:
Tähän teksti
entä se väli
late: jos sä pusket plain-tekstiä html-muodossa olevaan dokumenttiin, niin rivivälit eivät näy ilman erillistä muotoilua.
Mutta kun katsot vaikkapa html-sivun lähdekoodia, tai laitat vaikka <pre>-tägit tekstin ympärille, niin yllätykseksi rivivaihdothan siinä näkyvät.
Ei siinä Textareassa kyllä asian suhteen mitään ongelmaa näyttäisi olevan, esim
http://jsfiddle.net/MkKQ4/
Ehkäpä sinun ongelmasi on, että et tietä että jos html-koodiin yleisesti ottaen laittaa rivivaihtoja tai tabeja tms, niin ne kaikki näkyvät vain yhtenä välinä.
Okei <pre> näyttää rivinvaihdot, mutta miten ne erotellaan? Pitäähän sen olla jokin koodimerkki sen tyhjän kohdan verrattuna space kohtaan..
Eli HTML:ssä rivinvaihdot tehdään <br />-tageilla tai block-elementeillä. PHP-kieltä käyttäessäsi voit korvata tekstin rivinvaihdot <br />-tageilla käyttämällä sellaista funktiota kuin nl2br.
latenleffahylly kirjoitti:
Okei <pre> näyttää rivinvaihdot, mutta miten ne erotellaan? Pitäähän sen olla jokin koodimerkki sen tyhjän kohdan verrattuna space kohtaan..
Oliskohan se "koodimerkki" sanottu jo useampaankin kertaa tässä aiheessa...
Mistä näen php funktiolla mikä merkki on siinä välissä todella kummallista
Okei, nyt aukesi katsoin esimerkin. Joo pitää myöntää että en tuollaisesta ole kuullutkaan saatika nähnyt. Tosi kätevä..
Tässä on muutama perusasia, jotka sinun pitää ehdottomasti selvittää, jotta ymmärtäisit edes alkeet nettisivujen toiminnasta.
Mitä on teksti?
Mitä on HTML?
Miten seuraavat tekstit kirjoitetaan nettisivulle (HTML-koodiin) käsin siten, että rivinvaihdot toimivat ja tagit näkyvät tekstinä?
tässä on <b>-tagi
tässä on kaksi riviä
tässä on <b>-tagi ja </b>-tagi toisella rivillä
Mitä on PHP?
Missä PHP suoritetaan?
Mitä selaimelle lähetetään, kun PHP-koodi on suoritettu?
Millä tavalla PHP-koodin suoritus vaikuttaa selaimeen, vai vaikuttaako mitenkään?
Tietääkö selain, onko sivulla PHP-koodia?
Miten seuraavat muuttujat tulostetaan PHP:llä sivulle niin, että rivinvaihdot toimivat ja tagit näkyvät tekstinä?
$a = "tässä on <b>-tagi"; $b = "tässä on\nkaksi riviä"; $c = "tässä on <b>-tagi\nja </b>-tagi toisella rivillä";
Tässä on vielä pari aiheeseen liittymätöntä bonuskysymystä, jotta saadaan kolmaskin keskeinen tekniikka käsiteltyä.
Voit kertoa vastauksiasi tässä, niin joku varmaan oikaisee virheitä.
Mitä on teksti?
- merkkijono (+merkkijonotaulukko)
Mitä on HTML?
- koodikieli
Mitä on PHP?
- ohjelmointikieli
Missä PHP suoritetaan?
- palvelimen puolella
Mitä selaimelle lähetetään, kun PHP-koodi on suoritettu?
- palvelin puolella käännetään php-tagejen sisällä oleva koodi ja lähetetään selaimelle html koodina
Tietääkö selain, onko sivulla PHP-koodia?
- kaikki mikä on php-tagejen välissä selain tunnistaa että kyseessä php-koodia
Mitä on JavaScript?
- Scriptikieltä, muistaakseni tarkoittaa sitä että tälläista kieltä ei tarvitse kääntää erikseen
Missä JavaScript suoritetaan?
- Viimeisenä sivun alaosassa, selaimessa
Miten PHP-koodi ja JavaScript-koodi voivat vuorovaikuttaa keskenään, vai voivatko ollenkaan?
- Jotenkin muistelisin että eivät voi jutella keskenään koska suoritetaan eri järkässä
Nuo koodi esimerkit eivät aukea juuri nyt. Ja aika vaikeita kysymyksiä, mutta kun ei ole mitää mukavaa dokkari-elokuvaa edes jossa voitaisiin tällaiset asiat kertoa rauhassa jotta ymmärtäisin.
Voi helvetti, Late, eihän sun vastauksissa ole lainkaan yritystä. Ihan päin honkia, etkä selvästikään edes yrittänyt etsiä vastauksia mistään. Pointti ei ollut heittää vain jotain, vaan oikeasti ottaa asioista selvää.
jaa.. yritin muistista sanoa vastaukset. Varsinkin nuo koodiesimerkit tekevät oikein pahaa. Eli aahh.. siis jotenkin nuo erot
<b>
<strong>
<br>
<br />
/n
ja näin pois päin ja sitten se kummallinen.. nl2br sekä htmlspecialchars
Joo, aika surkeaa. Antaisin yhden pisteen siitä, että PHP suoritetaan palvelimella, ja toisen siitä, että selaimelle lähetetään sen jälkeen HTML-koodi, mutta koska seuraavassa vastauksessa selitetään taas jotain tämän kanssa ristiriitaista sontaa siitä, miten muka selain tunnistaa PHP-tageja (joita selaimelle ei edes lähetetä!), otan nuokin armopisteet pois ilmeisen ymmärryksen puuttumisen takia. Nuo koodi-/ohjelmointi-/skriptikielivastaukset ovat toki teknisesti oikein, mutta tarkoitin kysymykset huomattavasti laajemmiksi; aloita seuraava yritys sanoilla "kieli, jolla voi".
Nämä kaikki ovat aivan alkeellisia asioita, jotka sinun pitäisi tietää, jotta pystyisit kunnolla ymmärtämään edes alkeet näistä mainituista kielistä. Erityisesti teksti-, HTML- ja PHP-aiheiset asiat ovat tärkeitä, jotta tajuaisit jotain tämän keskustelun aiheesta eli leipätekstin tallentamisesta ja tulostamisesta.
Php-tageilla tarkoitin että selain/tietokone tunnistaa että noiden <?php ?> välissä oleva on php-kieltä. Mutta joo kaikessa muussa olen samaa mieltä. Tavallaan kiinnostaisi kysyä mistä sinä tai te jotka tiedätte olette oppineet nämä asiat. Vaikka luen oppaita niin en ihan käsitä miten selain ja palvelin toimii... Javascriptiä en osaa lainkaan joka on usein harmittanut.
Nyt kun opettelen Wordpressiä niin koodaustaidon ei tarvitse olla tosi laaja.. En tarkoita etteikö se haittaisi, mutta se antaa mahdollisuuden minunlaisille.
latenleffahylly kirjoitti:
Php-tageilla tarkoitin että selain/tietokone tunnistaa että noiden <?php ?> välissä oleva on php-kieltä.
Väärin selain ei näe php-koodia riviäkään, jos se suoritetaan palvelimella. Eli selaimelle alla olevat esimerkit näkyvät tismalleen samanlaisina.
<!DOCTYPE html> <html> <head> <title>staattinen sivu</title> </head> <body> <p>Olen kappale</p> </body> </html>
<!DOCTYPE html> <html> <head> <title>staattinen sivu</title> </head> <body> <?php echo "<p>Olen kappale</p>\n"; ?> </body> </html>
Eli vaikka alemmassa kappale luodaan php-tulkilla, niin selain tiedä siitä yhtään mitään.
selain ei näe koskaan mitään <?php-tageja.
latenleffahylly kirjoitti:
Vaikka luen oppaita niin en ihan käsitä miten selain ja palvelin toimii...
Palvelimella on ohjelma joka ottaa vastaan selaimen lähettämiä pyyntöjä ja se suorittaa näiden pohjalta vaikka PHP-skriptejä. PHP-skripti tekee mitä tekee ja tulostaa html:ää takaisin selaimelle. Lukisit vain ne alkeistutoriaalit läpi.
lainaus:
Tavallaan kiinnostaisi kysyä mistä sinä tai te jotka tiedätte olette oppineet nämä asiat.
Koulussa, tutoriaalin läpiselaamalla tai ihan tekemällä.
Lynda.com sivustolta löytyy video-opas php perusteista ja muita hyviä oppaita kohtuu hintaan 25$/kk.
Metabolix kirjoitti:
...ja toisen siitä, että selaimelle lähetetään sen jälkeen HTML-koodi...
Tässä varmaan kannattaisi olla hiukan tarkempi kun kerran aletaan vääntämään tikusta asiaa. Palvelin ei varsinaisesti lähetä selaimelle HTML-koodia vaan dataa, joka usein on HTML-koodia, mutta usein myös jotain muuta. Datan lisäksi palvelin yleensä lähettää selaimelle ohjeet siitä miten tätä dataa tulisi tulkita. Selain sitten tulkitsee saamaansa dataa noiden ohjeiden tai, niiden puuttuessa, oman arvauksensa perusteella. Ohjeet lähetetään http-otsakkeissa eli headereissa ja yleensä niiden lähettämisestä huolehtii http-palvelin, mutta niihin voi vaikuttaa PHP-koodissakin. Asiaa voi kokeilla vaikka seuraavilla esimerkeillä:
<?php header('Content-type: text/html'); ?> tässä on <b>-tagi ja </b>-tagi toisella rivillä
<?php header('Content-type: text/html; charset=utf-8'); ?> tässä on <b>-tagi<br> ja </b>-tagi toisella rivillä
<?php header('Content-type: text/plain'); ?> tässä on <b>-tagi<br> ja </b>-tagi toisella rivillä
<?php header('Content-type: text/plain; charset=utf-8'); ?> tässä on <b>-tagi ja </b>-tagi toisella rivillä
<?php header('Content-type: image/png'); $image = imagecreate(125, 125); $blue = imagecolorallocate($image, 0, 0, 255); imagepng($image);
<?php header('Content-type: text/html'); $image = imagecreate(125, 125); $blue = imagecolorallocate($image, 0, 0, 255); imagepng($image);
Tukki kirjoitti:
Tässä varmaan kannattaisi olla hiukan tarkempi
...jos niin...
Tukki kirjoitti:
Datan lisäksi palvelin yleensä lähettää selaimelle ohjeet siitä miten tätä dataa tulisi tulkita.
Mielestäni se ei kyllä lähetä mitään ohjeita miten pitäisi tulkita vaan ainoastaan tiedon minkä tyyppisestä datasta on kyse. Selaimen tehtäväksi jää sitten päätellä että osaako se itse käsitellä (löytyykö selaimelta itseltään niitä ohjeita) vai luovuttaako suosiolla ja ehdottaa saadun datan tallentamista tai avaamista jollain muulla ohjelmalla.
Grez kirjoitti:
Mielestäni se ei kyllä lähetä mitään ohjeita miten pitäisi tulkita vaan ainoastaan tiedon minkä tyyppisestä datasta on kyse.
Totta, olit vielä täsmällisempi kuin minä. Ehkä tietyt headerit voisi kuitenkin ajatella myös tulkinta- tai käsittelyohjeiksi esim. Content-Disposition: attachment; tai Cache-Control: no-cache, must-revalidate. Nämä menee kuitenkin jo aika paljon ohi aiheesta.
Kai nyt pisteitä saa antaa epätäydellisestäkin vastauksesta, jos se sisältää sen asian, jota kysymyksessä haettiin. Tosin nyt on taas epäselvää, oliko vastaus opeteltu ulkoa vai ymmärsikö vastaaja sen edes jollain tasolla.
latenleffahylly kirjoitti:
Php-tageilla tarkoitin että selain/tietokone tunnistaa että noiden <?php ?> välissä oleva on php-kieltä.
Kuitenkin kirjoitit juuri edellisiin vastauksiin, että PHP-koodi ajetaan palvelimella ja että selaimelle lähetetään HTML-koodia. Miten mielestäsi selain voi tunnistaa PHP-tageja, jos PHP-koodi on palvelimella ja selaimelle lähetetään pelkkä HTML-koodi? En ymmärrä ajatteluasi, selitä.
Katsokaa itseänne! Katsokaa mutä Late tekee teille!
Heh.. Voi lebe sentään.. Juu aloitan tuosta linda.com ja putkan oppaista. Olen jostain lukenut että se koodieditorin tulkki tunnistaa koodin seasta <?php tagin ja käsittelee sen jotenkin eritavalla, php-kielenä.. Javascript tunnistetaan sen merkkaustavasta jne.
Sitten kerrotaan että html ja php kieli ei saisi olla sekaisin. Eli echosta voisi päästä katenoimalla kokonaan eroon. Nyt kahvi ja linda.com videot, illemmalla jatkan mielenkiintoista php-opas-sarjaa... Joka on kuin lasten leikkiä, eli eteenpäin on sittenkin menty.
latenleffahylly kirjoitti:
Olen jostain lukenut että se koodieditorin tulkki tunnistaa koodin seasta <?php tagin ja käsittelee sen jotenkin eritavalla, php-kielenä.. Javascript tunnistetaan sen merkkaustavasta jne.
Kehittyneet editorit varmaankin osaavat tulkita php-scriptiä. Tällä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä sen kanssa, miten asia hoidetaan selaimen / palvelin kanssa.
latenleffahylly kirjoitti:
Heh.. Voi lebe sentään.. Juu aloitan tuosta linda.com ja putkan oppaista. Olen jostain lukenut että se koodieditorin tulkki tunnistaa koodin seasta <?php tagin ja käsittelee sen jotenkin eritavalla, php-kielenä.. Javascript tunnistetaan sen merkkaustavasta jne.
Sitten kerrotaan että html ja php kieli ei saisi olla sekaisin. Eli echosta voisi päästä katenoimalla kokonaan eroon. Nyt kahvi ja linda.com videot, illemmalla jatkan mielenkiintoista php-opas-sarjaa... Joka on kuin lasten leikkiä, eli eteenpäin on sittenkin menty.
Mikään väittämä tässä viestissäsi ei pidä paikkaansa sellaisenaan.
- Koodieditorisi eli työkalu, johon kirjoitat koodia, voi kyllä tunnistaa jopa php-lohkot (samoin kuin js:n tai css:n) sekakielisestä dokumentista, mutta se ei tulkkaa php:tä samassa mielessä kuin koodia suorittava php-tulkki tekee. Oletettavasti kyse on siitä, että editori osaa värittää php-lohkot käyttäen php-kielelle tehtyjä värityssääntöjä ja muut lohkot muiden kielten värityssäännöillä. (Ja ehkä vielä tarjota funktiolistauksen tms. autocomplete-tyylisesti.) Tällä ei siis ole mitään tekemistä sen kanssa, miten eri osa-alueet webbisovelluksen suorittamisessa jakautuvat selaimen ja palvelimen välillä.
Ja hox: javascriptin toki tunnistaa siitä, että se on <script>-tagien sisällä. Kuinkas muutenkaan.
- Html:ää ja php:tä saa sekoittaa, niiden suorastaan täytyy olla "sekaisin" - muutenhan ei oikeastaan edes olisi mahdollista tehdä dynaamisia sivuja. Arkkitehtuurin täytyy kuitenkin olla jollain tavalla järkevä, joten koodin pitää olla hyvin järjestetty, eikä html:ää sisältävässä koodissa (ns. view script) saa olla mitä tahansa asioita tekevää php-koodia. Oikeastaan html:llä ei ole tässä asiassa mitään erityisasemaa, vaan yleisesti ottaen koodi pitäisi jakaa järkeviin osakokonaisuuksiin, joista jokaisella on jokin tietty tarkoitus/toiminto. Vaikka kyse olisi puhtaasti palvelinpään php-sovelluksesta, joka ei koskaan tulostaisi muuta kuin "ok" suorituksen päätyttyä, niin silti koodin pitäisi olla järkevästi organisoitua.
- En ymmärrä yhtään, mistä oikein puhut ja minkä tekstin perusteella olet sen käsityksen saanut, kun sanot että "echosta voisi päästä katenoimalla kokonaan eroon". On olemassa lukuisia tilanteita, joissa tulostaminen on väärin ja joissa tulos pitäisi palauttaa merkkijonona ("katenointi"), mutta on myös tilanteita, joissa tulostus on sallittua ja datan (html:n) sullominen muuttujaan on hyödytöntä.
Lopputulema: tunnut lukevan noita ns. oppaita hyvin huolimattomasti ja poimit niistä yksittäisiä rivejä sieltä täältä välittämättä kontekstista tuon taivaallista. Josset ymmärrä asiayhteyttä, niin et voi ymmärtää ohjettakaan.
Mukava nähdä että Late on saanut kaikki saitin asiantuntijat liikkeelle!
Kohta Lauri dominoi koko web skenen, viidestätoista tuoreimmista aiheesta, Laten on jo kuusi kpl.
Hyvä Late jatka samaa rataa!
ps.
Hassua nähdä että tulet joka kerta tyhmemmäksi, lopeta se liiman imppaaminen!
qeijo kirjoitti:
Mukava nähdä että yksi trolli on saanut kaikki saitin asiantuntijat liikkeelle!
Kohta late dominoi koko web skenen, viidestätoista tuoreimmista aiheesta, Laten on jo kuusi kpl.
Hyvä Late jatka samaa rataa!ps.
Hassua nähdä että tulet joka kerta tyhmemmäksi, lopeta liiman imppaaminen!
Joo, itseäkin naurattaa, että jamppa opiskelee nyt php-tutoriaaleja, kun vielä pari päivää sitten oli rakennellut jotain wordpress-plugareita.
Toivottavasta kptzptpztktpz löytää myös tämän aiheen!
Lebe80 kirjoitti:
Joo, itseäkin naurattaa, että jamppa opiskelee nyt php-tutoriaaleja, kun vielä pari päivää sitten oli rakennellut jotain wordpress-plugareita.
Toivottavasta kptzptpztktpz löytää myös tämän aiheen!
Reps!!
lebe+geijo kirjoitti:
"Joo, itseäkin naurattaa, että jamppa opiskelee nyt php-tutoriaaleja, kun vielä pari päivää sitten oli rakennellut jotain wordpress-plugareita."
Tiedätte molemmat tasan tarkkaan miten asia on. Eli vaikka olen monessa asiassa mielestäni jo pitkällä, niin nyt haluan käydä perusteet läpi koska uskon että siellä on paljon asioita jota olen saattanut käsittää väärin tai en tiedä.
Toisaalta tuo yleinen ymmärtäminen selaimista ja palvelimista on puutteellista. Tämä johtuu osittain siitä että kun puhutte asioista niin en täysin ymmärrä mitä sanotte. Suuresta osasta teistä ei voi tulla opettajia. Yksi poikkeus on metabolix, jolla on selkeä lahja saada jopa aloittelija ymmärtämään jokin vaikea asia. Eri asia on pystyykö tämä rookie sisäistämään tiedon.
- Mutta tästä lähtien aion pitää pientä mustaa-listaa foorumilaisista, jotka toistuvasti yrittävät nakertaa itseluottamustani. (...lista poistettu t.late)
latenleffahylly kirjoitti:
- Mutta tästä lähtien aion pitää pientä mustaa-listaa foorumilaisista, jotka toistuvasti yrittävät nakertaa itseluottamustani. (...lista poistettu t.late)
Itseasiassa nyt toi sun mustan listan maininta kuulostaa vielä pahemmalta :D
edit:
Mut anyway. Harjoitustahan ohjelmointi vaatii siinä missä mikä muu tahansa, joten keep up the good work.
latenleffahylly kirjoitti:
lebe+geijo kirjoitti:
"Joo, itseäkin naurattaa, että jamppa opiskelee nyt php-tutoriaaleja, kun vielä pari päivää sitten oli rakennellut jotain wordpress-plugareita."
Tiedätte molemmat tasan tarkkaan miten asia on...
Jos jonkin asian osoitat tietyille henkilöille, älä laita henkilöiden nimi tuonne lainauksen kirjoittajiksi, elleivät he molemmat ole sitä ko. tekstiä kirjoittaneet, vaan laita heidän nimet kirjoittamaasi tekstiin.
latenleffahylly kirjoitti:
Toisaalta tuo yleinen ymmärtäminen selaimista ja palvelimista on puutteellista. Tämä johtuu osittain siitä että kun puhutte asioista niin en täysin ymmärrä mitä sanotte.
Jos ei asiaa ymmärrä, silloin pitää kysyä, eikä tehdä omia johtopäätöksiä.
latenleffahylly kirjoitti:
Suuresta osasta teistä ei voi tulla opettajia. Yksi poikkeus on metabolix, jolla on selkeä lahja saada jopa aloittelija ymmärtämään jokin vaikea asia.
Sun kannattaisi jättää tämä toisten ihmisten arvostelu niille, jotka sen oikeasti osaavat. Nimittäin nämä on kaikki hyvin kaukaa haettuja.
latenleffahylly kirjoitti:
- Mutta tästä lähtien aion pitää pientä mustaa-listaa foorumilaisista, jotka toistuvasti yrittävät nakertaa itseluottamustani. (...lista poistettu t.late)
Ois ihan semikiva nähdä ko. lista. :D
dartvaneri kirjoitti:
Ois ihan semikiva nähdä ko. lista. :D
Olit listassa :), myös mm. Lebe80, The Alchemist, qeijo...
qeijo kirjoitti:
dartvaneri kirjoitti:
Ois ihan semikiva nähdä ko. lista. :D
Olit listassa :), myös mm. Lebe80, The Alchemist, qeijo...
Kas kummaa :D
Lisäys:
Vielä pakko vääntää tästä:
latenleffahylly kirjoitti:
- Mutta tästä lähtien aion pitää pientä mustaa-listaa foorumilaisista, jotka toistuvasti yrittävät nakertaa itseluottamustani.
Eikös se ole aikas hyvä, että se itseluottamus välillä puotetaan alas, kun jos sulla olisi kokoajan hyvä itseluottamus, et oppisi niin tehokkaasti.
Perustelut: Kun itseluottamuksesi on ylhäällä, lukiessasi oppaita, ajattelet, että turhaan mää nämä tarkaan luen, kun osaan nämä. Kun itseluottamuksesi on tungettu maanrakoon, ajattelet, että mun täytyy lukea oppaat kunnolla, kun nuo mustanlistan kaverit kerto värikkäällä kielellä, että oon ihan susi näissä asioissa.
Joo, tuo nyt oli vähän väännetty versio, mutta olkoon.
dartvaneri, sinä olet myös mustallalistalla.. Olet toistuvasti yrittänyt lytätä minut vaikka kuinka yritän, mutta oli minulla +listakin, mutta kukaan ei puhu siitä...? Pahan akseli vauhdissa. Onko mahdollista että putkalaisten keskuudessa olisi hyvä-veli-verkosto joka valikoi avuttomimmat foorumilaiset ja joukko kiusaa heitä... Alkemistin keittämä soppa?
latenleffahylly kirjoitti:
Onko mahdollista että putkalaisten keskuudessa olisi hyvä-veli-verkosto joka valikoi avuttomimmat foorumilaiset ja joukko kiusaa heitä...
16:40:25 <@Latenvihaaja> on
16:40:31 <@Latenvihaaja> sitä kutsutaan irkiksi
Late: ei nyt kannata ottaa niin tosissaan aina näitä naljailuja. Vuoden päästä naurat jo tälle (toivottavasti).
Huomenta kaikille, annetaan menneiden olla.. mustalistakin muuttui valkoiseksi yön yli..
Noniin, eli jos haluan tuossa Test Area kohdassa boldata jonkun tekstin pätkän? Niin...
A. Hyvän tavan mukaista on että html tagit tallentuvat sellaisenaan kantaan?
B. Omien tagien luominen -> -b- tuo sitten tutkittaisiin php:llä ja muutettaisiin muotoon </strong>
C. Vai onko järkevää koodata jokin mini-teksti-editori itse
...Haluan kysyä logiikkaa, miten elokuvan juoni teksti jossa yksi boldattu kohta tallennetaan loogisesti kantaan. Huom! Wordpress hienous on että siinä voi tehdä näistä Artikkeleista esim. elokuvia jolloin artikkelin leipäteksti osa voisi olla esim. juoni osa. Artikkeliin (elokuva) voi tehdä omia lisäkenttiä ns. metatietoa esim. vuosiluku, ohjaaja jne.
Nyt mietinkin kuumeisesti että kannattaako minun rakentaa omat taulut tavallaan oma leffahylly-plugari sen sijaan että käyttäisin wp:n tauluja? No joo tavallaan tuo kiinnostaisi enemmän että artikkelit pysyisivät sellaisena ja itse tekisi taulut jne. Mutta juuri tällaisissa text-editor kohdissa mietin että mikä tie valita...
TEXT AREA kohdassa riittäisi <strong> ja <br> Sen suurempia muotoiluja ei tarvitsisi.
Oletko varma, ettei wordpress tarjoa jonkinlaista valmista ratkaisua ongelmaasi?
Muutoin tuossa html-tagien tallentamisessa suoraan ei pitäisi olla mitään ongelmaa. Olettaen tietenkin, että vain sinä ja luotettavat henkilöt pääsevät muokkaamaan tietokannan sisältöä. Muutoinhan joku voisi laittaa elokuvasivulle haitallista html:ää.
Tuokin ongelma tietysti ratkeaisi jonkinlaisella tarkastuksella joka sallisi vain tiettyjen tagien käytön.
Kyllähän WordPressissä on pakko jokin rikastekstieditori tulla, koska se on kokonaisuudessaan yksin hemmetin iso rikastekstieditori! Eihän sillä mitään muuta ole tarkoituskaan tehdä.
Eli tarkoitan sitä onko käyttöliittymä hyvä jos sinne pitää itse kirjoittaa <br> onhan tämäkin tekstikenttä hyvä esimerkki kun kirjoittaa nämä yhteen [ b ]
No mitähän itse luulisit? Asioita tajuaa ihan miettimällä niitä.
latenleffahylly kirjoitti:
Eli tarkoitan sitä onko käyttöliittymä hyvä jos sinne pitää itse kirjoittaa <br> onhan tämäkin tekstikenttä hyvä esimerkki kun kirjoittaa nämä yhteen [ b ]
Mitä enemmän tarjoat wysiwyg-ratkaisuja, sitä parempi se on (ei-tekniselle) käyttäjälle.
Nykyaikana tällaisen bbcoden kirjoittaminen tuntuu kyllä kieltämättä aika nurinkuriselta, kun kelpo wysiwyg-editoreita olisi valmiina pilvin pimein.
Bbcode-koodi on yksinkertainen ja html:ääkin laajemmin tunnettu tapa muotoilla tekstiä. Lisäksi sen etuna on se, etteivät tagit hajoa htmlspecialchars()-funktion tms. läpi ajamisesta. Jos html:n sallisi vaikka tällaisen julkisen foorumin kirjoituskentässä, niin viestit täytyisi ajaa monimutkaisen parserin läpi, mistä voi myös seurata omat ongelmansa.
...tosin Laten käyttökohteessa välttämättä mikään koodikieli ei ole tunnettu...
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.