Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Virallisia vai ei-niin-virallisia video-oppaita?

Markus Meskanen [27.04.2013 15:01:20]

#

Aion tehdä YouTubeen suomenkielisiä python oppaita, ja mietin että pitäiskö tehdä enemmän "virallisia" (termien määritelmät erikseen, ei mitään "ömm", "eiku sori tarkotin että...") vai pitäiskö tehdä enemmän rentoja oppaita, joissa selitän miten selitän ja koitan antaa rennon tunnelman (tästä hyvänä esimerkkinä http://youtube.com/thenewboston jonka oppaat ainakin itseäni ovat miellyttänyt paljon).

Tein tässä pari esimerkkiä, "virallinen" opas on vielä puolivaiheessa (eli opassarjan ensimmäinen opaskaan ei ole vielä valmis) ja tuo rennompi versio on vähän huonosti suunniteltu, joten lopulliset oppaat tulee olemaan hieman laadukkaampia. Saatte kuitenkin perus idean selville.
Mitä mieltä olette, kummin tehdä?

virallinen: http://www.youtube.com/watch?v=m-QlxUolw-M
rento: http://www.youtube.com/watch?v=xhxhl4cokOE

Macro [27.04.2013 15:10:45]

#

Mun mielestä toi "virallinen" versio on parempi. Kun toistaa paljon "eiku" ja "niinku", tulee sellanen fiilis ettei videon tekijäkään osaa mitään. Videot kannattaa myös suunnitella hyvin: kirjotat ns. käsikirjotuksen ja nauhotat vaikka kertaalleen testiksi ja katsot mitä voi parantaa.

Kannattaa panostaa niitten esitysten ulkoasuun, mua ei ainakaan oikein houkutellut tämä nykyinen tyyli. Lisäksi, jos aikoo tehdä paljonkin videoita, kannattaa panostaa myös hyvään mikrofoniin. Noi epämääräset surinat mitä taustalla kuuluu, ei oo kovin kivaa kuunneltavaa.

tmub [27.04.2013 15:44:58]

#

Mielestäni parempi oli virallinen. Yhdyn myös Macron mielipiteisiin eli vähän panostat ulkoasuun ja hankit paremman mikin.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta