Hei,
Täällä on varmastikin joku joka enemmän tietää noista Arduino mikrokontrollereista.
Netistä jo löytyikin nopeasti yksi ohje tuon kellon tekoon lifehacker.com, mutta ennen kuin tilailee mitään niin olisi hyvä hieman saada lisää infoa. Tietysti ajatuksena myös,että kellon komponenttien hinnat ei kipua satoihin euroihin.
Tosiaan talossani ei ole ovikelloa laisinkaan, joten ajattelin käyttää vapaa-aikaani hyödyksi ja tehdä tuon kellon.
Mitään koodeja yms. ei tarvitse, vain hieman opastusta noiden komponettien hankintaan.
Oma kelloni riittää että lähettää tuon http pyynnön omalle kotipalvelimelleni, josta taas perheessä olevat android puhelimet alkavat pitämään hervotonta metakkaa. Näin versiossa 1, siitä sitten kehittämään lisää, kun taas innostusta piisaa.
Kiitoksia kaikille.
EDIT: Lisättäköön vielä,että ohjelmoida osaan varmasti kaikki tarvittavat jutut, mutta elektroniikan puolelta olen taas noviisi.
Painokytkin on n. 0,5e halvimmassa luokassa, mutta jos budjetti sallii niin kannattaa ostaa parempi; kalleinkaan ei maksa kuin n. 20e ja on paljon kestävämpi. Muuta siihen ei tarvitsekaan. Tietenkin jotain jolla yhdistää arduino kotipalvelimellesi.
http://www.partco.biz/verkkokauppa/index.php?
http://www.elektrolinna.fi/kauppa/index.php?
Tuossa vähä nyt tutkaillut ja ajatuksena tuli myös,että esim. langaton ovikello asentaminen, jos vaan tuosta saisi myös arduino vastaanotettua tuon napin lähettämän signaalin. Netistä kyllä löytyi jo valmiita shieldeja 433,92Mhz vastaanottimia.
Tämä on tietysti vain enemmän arvailua, mutta jos langattomasti saisi ne ovikellon painallukset niin säästyisi johtohelvetiltä.
Ja ei näemmä edes ole wifi shieldejä arduinolle enää missään saatavilla, joten tuokin pitäisi saada lähelle reitintä, koska ei tuota rj45 kehtaa ruveta kilometritolkulla vetelemään.
Eli jos saa niin näillä pitäisi kokeilla:
Arduino UNO
Ethernet Shield
ulkomailta saa valmiita 433Mhz vastaanottimia arduinoille ( 10$ )
biltemalta langaton ovikello
Jos valmista ovikelloa käytät, voit hyödyntää sen vastaanotinta myös. Kokeilet vaikka millasta jännitettä ovikellon kaiuttimelle tulee nappia painettaessa ja kytket arduinon sen tilalle.
Jos saat arduinon lähelle päällä olevaa tietokonetta, voit kytkeä sen suoraan usb:llä tietokoneeseen. Tällöin et tarvii ethernet shieldiä etkä virtalähdettä arduinolle.
Arduinon sijaan alustaksi voisi harkita vaikka TL-WR703n reititintä OpenWRT -Linux firmwarella. Napin virittämineen reitittimeen ei ole yhtä helppoa kuin Arduinoon, mutta verkkotoiminnot onnistuu huomattavasti kätevämmin, etkä tarvitse erillistä palvelinta.
Tietoa reitittimen modauksesta löytyy OpenWRT Wikistä.
Jos joka tapauksessa aikoo pitää palvelinta, voisi vain viritellä napin kiinni mikrofoniporttiin – langallinen mutta halpa ratkaisu.
Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.