Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Digiboxista PC:lle

Sivun loppuun

Tapsa [02.11.2012 00:14:43]

#

Yritän kertoa lyhyesti
- 2 konetta käytössä 4-ytiminen Tb Win 7 ja 2,4GHz Win XP 200Gb
- Seiskassa Antres ja XP:ssä Altair-ohjelma
- Digiboxi Topfield TF5100PVRt
Seiskalle siirto toimi n. vuoden kunnes kone alkoi herjata "Ei tunnista USB-laitetta", kutsuin apua kerrottiin että ei voi tomiakkaan kun on noin pitkä johto n.5m+1m jatko. Kannoin boxin PC:n viereen ja kytkin lyhyellä johdolla ja taas toimi. Sitä iloa riitti pari kuukautta, taas em. herja.
Siirryin XP:hen joka toimii, ongelmaksi tuli kiintolevy, hankin ulkoisen 2Tb, jossa USB:n uudempi versio (sininen liittemen sisäosa).

Onko ulkoinenmuisti vain tallentamiseen, ei voi katsoa leffoja, tökkii vaan? Sitä tarkoitan että voinko luottaa että ulk.kovalevyllä tiedostot on ehjiä? Onko USB liian hidas? Vaatiiko USB:n uudemman version myös PC:lle?

-tossu- [02.11.2012 10:42:19]

#

Itse kyllä selvittäisin, miksi siirto digiboksista uudemmalle koneelle ei toimi enää.

Joka tapauksessa voit nopeuden puolesta hyvin katsoa tallenteita USB-kovalevyltä, vaikkei se olisikaan nopeampi USB 3.0 -levy. Tiedostojen ehjyyteen nopeus ei vaikuttaisi muutenkaan.

USB 3.0 vaatii ajurit toimiakseen, mutta leffojen katselussa sen tuomasta nopeudesta ei ole hyötyä.

Tapsa [02.11.2012 16:47:21]

#

Ongelmia riittää, onko tuo USB n. 6m johto liian pitkä? Toi toppari(antenni) on yli 5 vuotta vanha, toiminut aivan loistavasti TV:n kaverina. Vaikuttaako TV-lähetyksen aikaiset häiriöt tiedoston toimintaan PC-puolella? Leffa jonka viimeksi imuroin toimii n. 5 min alusta, imuroin uudelleen koskematta topparin kaukariin, tallennus täysin sama. Konvertoin .REC-tiedoston .MPEG-muotoon, se kävi nopeasti, kun katsoin MPEG version oli se 5 min, eli leffassa jotain vikaa siinä kohdassa. PC:ssä .REC-tiedoston koko on samaa luokkaa kun boxissa.
Alan epäillä topparin USB-signaalin vahvuutta, jos se on jotenkin heikentynyt ajan myötä.

-tossu- [02.11.2012 17:28:22]

#

Toppy tallentaa streamin levylle sellaisenaan, ja on enemmän sääntö kuin poikkeus, että tallenteessa on häiriöitä. Häiriöt saavat ainakin FFmpeg:n lopettamaan dekoodauksen. Ratkaisu on käyttää Project X:ää, joka osaa korjata vialliset kohdat, synkronoida äänen sekä kuvan ja jolla onnistuu leikkauskin kätevästi.

vuokkosetae [02.11.2012 17:31:37]

#

Tulisi yksi ajatus mieleen, koska lahoaminen on hiljalleen tapahtuvaa.

Boxi on suojaeristettu laite, antenni maadoitettu, ATK myös maissa ja antennin ja ATK:n maissa potentiaaliero. USB differentiaalisena ei pitäisi ottaa itseensä, mutta onhan mahdollista, että muu elektroniikka, joka puhuu USB:lle saa maalenkistä korvilleen.

Tai sitten jokin konkkarutto powerissa saa epämääräisen toiminnon aikaiseksi.

Tietysti boksin levykin voi lahoilla hiljalleen.

Vai onko ongelma vain pelkän datan kanssa? Sain käsityksen, että vika näyttäisi rautavialta.

Tapsa [08.11.2012 21:49:03]

#

-tossu-, pystytkö antamaan yksinkertaisen ohjeen miten ProjectX:llä saa sen tiedoston korjattua? Äkkiseltään en kokeilemalla löytänyt korjaustoimintoa.

-tossu- [09.11.2012 01:10:21]

#

Tiedostot korjautuvat sillä, että ne käyttää ProjextX:n läpi.

Tässä pikaohje, josta voit halutessasi jättää leikkauksen pois.

Tapsa [09.11.2012 07:08:41]

#

-tossu- Kyllä alkaa tapahtua, kiitos, ongelma on nyt vähän hassu, verraten ohjelman käyttämään kieleen, minun ProjectX on suomenkielinen!
Yleensä kielten suhteen on vaikeuksia toisinpäin!

Ohje on hyvä. Ohjelman kautta VLC alkaa näyttää aikaa ja ohjelman pituuden kuin myös nappula ruudun alaosassa lähtee liikkeelle. Kuvaa eikä ääntä ole.

Sitten ongelmia, mikä on ruutu "to TS"

Voisitko antaa saman ohjeen suomenkielellä.

Kyllä tämä ilmoittaa kuinka monta virhettä tallenteessa on ym. tietoja, ollaan varmaan oikeilla jäljillä.

Kiitos vielä kerran, on mukava kun yritetään auttaa kaveria toisin kuin jollain muulla keskustelupalstalla, jossa saan vain epäilykset älynlahjoistani.

Lisäys:

-tossu- Kyllä alkaa tapahtua, kiitos, ongelma on nyt vähän hassu, verraten ohjelman käyttämään kieleen, minun ProjectX on suomenkielinen!
Yleensä kielten suhteen on vaikeuksia toisinpäin!

Ohje on hyvä. Ohjelman kautta VLC alkaa näyttää aikaa ja ohjelman pituuden kuin myös nappula ruudun alaosassa lähtee liikkeelle. Kuvaa eikä ääntä ole.

Sitten ongelmia, mikä on ruutu "to TS"

Voisitko antaa saman ohjeen suomenkielellä.

Kyllä tämä ilmoittaa kuinka monta virhettä tallenteessa on ym. tietoja, ollaan varmaan oikeilla jäljillä.

Kiitos vielä kerran, on mukava kun yritetään auttaa kaveria toisin kuin jollain muulla keskustelupalstalla, jossa saan vain epäilykset älynlahjoistani.

Lisäys: -tossu- Tuli tuo viesti tuplana, kun tuo "Lähetä"-painike tuossa on kokoajan aktiivisena!

Lisäys:

-tossu- Tuli mieleeni, yritin asentaa "Antares"-ohjelman uudelleen ei onnistunut. Onko maksullinen, niinkuin ProjectX:kin on. Tässä kun olen kahden PC:n loukussa toinen 32-bittinen kun seiska 64 B. Itsekin alan epäillä olenko ihan järkevä.

Jos tuo Topparin ja PC:n (siis 7:ssa) yhteys loppui kun kokeiluaika on täysi, toimi lähes vuoden.

Menee vaikeaksi, on tässä käynyt "PC-miehiä" katsomassa konettani tuloksetta.

-tossu- [09.11.2012 13:51:21]

#

Eipä ohjeessa paljoa suomennettavaa ole, mutta tässä on ne vähätkin

CutControl: Leikevalvonta
prepare >>: Valmistelu >>
to TS: muunto TS:ksi
done: Tehty

Kannattaa huomata, että "muunto TS:ksi" -ruutu on tekstin vasemmalla puolella.

Jos avaat rec-tiedoston VLC:llä, toimiiko kuva ja ääni oikein? Rec ja ts -muodot ovat lähes samoja, eli on ihmeellistä, jos ts-tiedosto ei toimi. Voit myös koittaa muita tallennusmuotoja kuten "muunto M2P:ksi", jolloin tuloksena on mpg-tiedosto.

Antares-ohjelma ei ole maksullinen, kuten ei ole ProjectX:kään. Miten ihmeessä olet onnistunut maksamaan siitä? Antaresta taas ei tarvitse asentaa mihinkään, mutta ajurit pitää. Ajureiden asennukseen löydät ohjeet Antareksen sivuilta.

Hevari [10.11.2012 23:33:27]

#

Todennäköisesti digiboxisin virtalähteen kondensaattoreita on sanonut sopimuksen irti ja siksi se ei löydä kiintolevyä enää. Se on esim. Topparin
yleisin vika, jonka saa helposti korjattua.

Tapsa [12.11.2012 23:27:32]

#

Hevari kirjoitti:

Todennäköisesti digiboxisin virtalähteen kondensaattoreita on sanonut sopimuksen irti ja siksi se ei löydä kiintolevyä enää. Se on esim. Topparin
yleisin vika, jonka saa helposti korjattua.

Mutta kun Tv:n kaverina toimii ihan moitteettomasti

Lisäys: Kuinkas kun minulla on PC:hen tarkoitettu lättynäyttö. Kummassakin (siis Topparissa)löytyy toi puolisuunnikkaan mallinen liitin jossa paljon nastoja. Tuleeko Toppysta signaali ulos ko. liittimestä. Ajattelin vaan kun liittimet on uros vastaan uros. Jos TF:n liittimestä ei tule signaalia ulos, niin mikä tarkoitus sillä on?

-tossu- [12.11.2012 23:50:42]

#

Toppyn puolisuunnikkaan mallisessa DE-9 -liittimessä on sarjaportti, jota voi käyttää ohjelmiston päivittämiseen ja debuggaukseen. Vaikka se näyttääkin näytöissä käytetyltä DE-15 -liittimeltä, et saa niitä yhdistettyä, sillä näytön liittimessä on pinnejä kolmessa rivissä, Toppyn liittimessä kahdessa. Signaaleiltaan liittimet poikkeavat myös täysin.

Tapsa [13.11.2012 03:47:23]

#

-tossu- kirjoitti:

Toppyn puolisuunnikkaan mallisessa DE-9 -liittimessä on sarjaportti, jota voi käyttää ohjelmiston päivittämiseen ja debuggaukseen. Vaikka se näyttääkin näytöissä käytetyltä DE-15 -liittimeltä, et saa niitä yhdistettyä, sillä näytön liittimessä on pinnejä kolmessa rivissä, Toppyn liittimessä kahdessa. Signaaleiltaan liittimet poikkeavat myös täysin.

No nyt tuli taas uusi ongelma, onko mahdollista kytkeä toppariin kaksi näyttöä, siis nyt TV ja haluaisin pikkunäytön josta näkee mikä ohjelma Topfieldistä tulee.

En ole vieläkään saanut linkkiä wanhakone->ulkoinenkovalavy toimimaan. Ulkoinen asema ei yksinkertaisesti toista kuvaa kunnolla. Wanhan koneen kovalevyltä toistaa ihan virheettömästi, kun siirtää ulkoiselle, siellä vaan tökkii.

-tossu- [13.11.2012 07:35:09]

#

Toppyyn saat kaksi näyttöä kytkemällä toisen SCART ja toisen HDMI -liittimeen, jos molemmat Toppysta löytyvät. Toinen vaihtoehto on haaroittaa yhdestä Toppyn liittimestä tuleva signaali kahdelle laitteelle. Millainen kytkentä sinulla on nyt käytössä ja millaisen näytön haluat Toppyyn kytkeä?

Ongelma vanhassa koneessa lienee, ettei siinä ole edes USB 2.0 -portteja. Windowsilla on tapana kyllä ilmoittaa, mikäli tällaisessa tapauksessa koneeseen liittää nopeamman laitteen. Jos koneessa on vapaita PCI-paikkoja, voit ostaa n. kympillä lisäkortin, jolla saat USB 2.0 -liittimiä.

Tapsa [14.11.2012 21:24:00]

#

-tossu- SCART ja HDMI löytyy, jälkimmäinen kytketty TV:n taakse josta löytyy useampiakin HDMI-liittimiä. TV on Panasonic 32" LCD n. 5 vuotta vanha onnistuuko katselukortin asennus edes jotain adapteria käyttäen tai muulla lisälaitteella?
Näytössä vain tuo kuvailemasi DE-15. Toppyn USB on mielestäni toi 2.0

Kuinkas ne Topparin konkat? TM 20/12 oli postiluukussa kysymys joka käsitteli asiaa.

-tossu- [15.11.2012 00:09:13]

#

Saat kyllä näytön Toppyyn kiinni ostamalla sopivan signaalimuuntimen. Halvemmalla saat muunnettua SCART:in analogisignaalin VGA:ksi, mutta kuvanlaatu ei ole enää kahden DA-AD -muunnoksen jälkeen kovin hyvä. HDMI:stä saat paremman kuvan, mutta haaroittimelle ja muuntimelle kertyy hintaa turhan paljon.

Jos tarvitset todella pikkunäyttöä ja tarkoitus on ainoastaan katsoa, mikä ohjelma on menossa, suosittelen ostamaan S-Video-VGA -muuntimen, jonka kytket SCART:iin.

Miksi haluat katselukortin televisioon? Senhän voi laittaa Toppyyn.

Toppyn USB taitaa tosiaan olla 2.0, mutta hervottoman hidas se on silti. Ongelmahan oli kuitenkin, ettei vanhalla koneella voinut katsoa tallenteita ulkoiselta levyltä. Veikkasin vian johtuvan koneen USB:in nopeudesta ja ehdoitin ratkaisuksi Tällaista lisäkorttia.

Konkkien vaihdosta on hyvää juttua Toppyfoorumilla.

Tapsa [15.11.2012 03:21:37]

#

-tossu- Täytyy aloittaa toisesta aiheesta. Kyllä ketuttaa, kirjoitin viestiä noin kaksi tuntia hakien tietoa googlesta ym. tietolähteistä, lainaamalla edellisistä palstalla olevista teksteistä ja tietysti omasta päästä ja kun painoin "lähetä" netti sanoo jotain "Connecting test is failed". Yritin olla rauhallinen ja mietin kuinka saisin tekstin takaisin, ei keksinyt muuta kuin oikea yläkulma X. Selvisi ainakin että viesti oli hävinnyt. On käynyt aiemmin mutta vain pikku viesteissä. Olisin kai voinut kopioida viestin leikepöydälle ennen lähettämistä. Eipä tullut mieleen.

Alan tässä jo toipua edellisestä. Katselukortti on nimenomaan Toppyssa, ajattelin vain että jos vaikka boxi pimenee saisin silti käyttää korttia.

Tuo näyttöjuttu sai alkunsa kun havaitsin TF:n takana samannäköisen liittimen kun tarpeettoman PC-näytön piuhassa on, sori unohdetaan koko juttu.

Digiboksista: Eikö jo vanha Topfield TF5100PVRt joutaisi eläkkeelle hyvin palvelleena, on ollut virta päällä yli 5 vuotta, tiedän kyllä sähkölaitteista että virrankulutuksen voi mitata ihan kämmenellä, mutta en ole välittänyt, sama juttu TV:n kanssa päällä aina. Siis tuo "mittaus" tapahtuu tunnustelemalla laitteen lämpöä ja melko kuumanahan tuo Toppy on, lienee valmistajakin asian havainnut reiittämällä masiinan täyteen aukkoja. Olen laskenut että sähkö jota käytän maksaa vähän yli 10€ kuussa ei liene paljonkaan Toppyn syytä, on liesi ja pakastin ym. sähkönsyöjät. Hinnassa siis sähkö ei siirtokuluja.
Täytyisi kai hankkia uusi HD-boxi onko suosituksia. Jotain kriteerijä olisi, usean kanavan tallennus samanaikaisesti(3?); iso kovalevy 500Gb mielummin enemmän; hyvä editori; mitä muita ominaisuuksi mahtaa löytyä uusista?

Grez [15.11.2012 11:05:52]

#

Laitteiden sähkökulutusta lämmön perusteella voi vertailla vain yhtä hyvin jäähdytettyjen laitteiden kesken.. Tarkoitan siis, että jos laittaisit siihen Toppyyn paremman jäähdytyksen, niin se kävisi viileämpänä, mutta söisi silti vähintään yhtä paljon sähköä.

Tapsa [23.11.2012 09:41:22]

#

Nyt on elekrolyyttikondensaatorit (elco 6 kpl) vaihdettu, en ole havainnut mitään parempaa entiseen, jos ei huonompaakaa. Vika uudemmassa (4-ytiminen) PC:ssä olisiko jo liian hyvät toppylle? Vanhassa (2,4 GHz) bittivirta kulkee.

Vika tuntuisi olevan tuon 4-ytimisen USB-asetuksissa, pitäisikö etsiä vanhemmat ajurit?


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta