Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Äänisensorin käyttö Arduinossa

Sivun loppuun

TVdata [01.10.2012 15:21:42]

#

Minulla on äänisensori arduinoa varten, mutten tiedä miten sitä käytetään. Siinä on portit AO, G, + ja DO.

Pete2 [01.10.2012 16:22:52]

#

Pinnit ovat + jännitelähteen korkeammalle potentiaalille, G on Ground ja AO sekä DO Analog ja Digital Output. Eikö olisi ollut järkevämpää ennen tuotteen ostamista selvittää sen toimintaperiaate? Jos et kuitenkaan pysty minkään muunlaista informaatiota sensorista saamaan, niin lähetä sitten edes kuva, jotta pystymme identifioimaan kyseisen modulin: käyttö kun tuppaa olemaan tyyppikohtaista.

reino [01.10.2012 18:28:00]

#

Sulautetut kirjassa oli ultraäänimoduulin käytöstä ohje arduinon kanssa. Suosittelen lainaamaa kirjan kirjastosta ja lukemaan sen muutenkin läpi sillä siellä on paljon hyödyllistä asiaa arduinoista.

Pete2 [01.10.2012 19:24:18]

#

Internet on täynnä yleistä tietoa sähkötekniikasta ja tietoa Arduinosta saa parhaiten heidän omilta sivuiltaan. Sensorin käyttö kuitenkin vaatii sen yksityiskohtaisia speksejä, joita ei todellakaan löydy kirjaston kirjoista. Ei siis kannata arvata modulin käyttöjännitettä ja alkaa tutkimaan minkälaisia bittejä sieltä outista tuleekaan jonkin aloittelijoiden tutoriaalin mukaan.

TVdata [01.10.2012 19:32:27]

#

En puhu ultraäänisensorista vaan äänisensorista. Minä omistan Sulautetut-kirjan. Otan kuvan...

Pete2 [01.10.2012 19:35:17]

#

"Äänisensori" kertookin ihan mielettömän paljon. Jos haluat oikeasti tietää miten sitä käytetään niin katso sen nimi piirilevystä ja hae hakukoneella sillä tai jos nimeä ei jostain ihmeen syystä ole niin lähetä sitten kuva tänne.

EDIT: Selvä.

pr0l3 [01.10.2012 19:41:48]

#

pistin oheislaitteen kiinni tietokoneeseen johdolla, apua?

TVdata [01.10.2012 20:04:24]

#

Viestisi on väärässä paikassa.

Lisäys: Miten jaan kuvan?

vesikuusi [01.10.2012 20:43:41]

#

https://wiki.uef.fi/pages/viewpage.action?pageId­=15467578

TVdata [02.10.2012 17:59:52]

#

https://picasaweb.google.com/104749011160422087277/Tietotekniikkaa

Pete2 [02.10.2012 19:20:17]

#

Moduli käsittää tyypillisen elektreettimikrofonin ja vahvistimen: käyttöjännite 5 VDC. Pinnit ovat kuten sanoinkin: siis AO:sta saat signaalin suoraan Arduinosi ADC:hen ( Analog to Digital Converter ) ja DO taas toimii digitaalisena ulostulona ja on up kun äänen insentiteetti on ylittänyt kynnysarvon, jota taas voit säätää mekaanisesti potentiometrin ruuvista. Toinen LEDeistä on ilmeisesti indikaattori jännitteelle, toinen kaiketi komparaattorin indikaattori eli palaa kun intensiteetin kynnysarvo ylitetään ( on up aina kun DO ).

TVdata [03.10.2012 07:57:55]

#

Voitko antaa koodia?

Pete2 [03.10.2012 11:22:51]

#

Koodi on vain ADC:n käyttöä: val = analogRead( analogPin ); , jolloin saat siis muuttujaan integerin väliltä 0-1023 joka vastaa tiettyä tasoa signaalissa. Jos siis looppaat ja tietyllä delaylla tallennat arvoja sinun pitäisi saada jonkinlaista aaltofunktiota.

TVdata [03.10.2012 19:51:49]

#

Aaltofunktio?

Macro [03.10.2012 20:38:49]

#

Google?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Aaltofunktio

kaviaari [03.10.2012 21:19:01]

#

Tuo wikipedian aaltofunktio käsittelee nyt hiukan erilaista aaltofunktiota. Ei kannata neuvoa jos ei ole kartalla. "Aaltofunktio" on Pete2:n tapauksessa vain käytännössä joukko arvopareja, jotka kuvaavat miten iso luku sensorilta luettiin milläkin ajan hetkellä.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta