Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Tiedoston polun kopiointi?

Macro [06.09.2012 15:16:07]

#

Morjes

Windowsille olisi käyttöä softalle, joka antaisi mahdollisuuden kopioida tiedoston sijainnin www-sivulla. Esimerkiksi kun avaan tiedostonhallinnasta Z:\www-sivut ja painan oikeanpuolisella nappulalla jotain tiedostoa, yksi vaihtoehto olisi "Kopioi osoite". Toinen esimerkki olisi Dropbox.

Ehdotuksia?

Grez [06.09.2012 17:18:23]

#

Macro kirjoitti:

antaisi mahdollisuuden kopioida tiedoston sijainnin www-sivulla.

Niin, siis missä selaimessa tuollaista ei ole? Chromessa, IE:ssä ja Firefoxissa näin ainakin nopeasti testaten on ja muilla kun selaimilla ei oikein pysty näyttämään www-sivuja.

Toisaalta kysymyksesi jälkimmäinen osa (toiminto millä resurssienhallinnassa voisi kopioida tiedoston koko nimen leikepöydälle) ei liity mitenkään www-sivuihin.

Macro [06.09.2012 17:31:18]

#

Kuvitellaampa tilanne

Ollaan kansiossa Z:\www-sivut. Klikataan oikealla hiiren nappulalla tiedostoa ja valitaan kopioi osoite. Tuloksena olisi leikepöydälle http://domain.fi/tiedosto.

Z:\www-sivut -> http://domain.fi

The Alchemist [06.09.2012 17:38:04]

#

Luultavasti olisi helpompaa asentaa jokin tiedostojen hallintaan tarkoitettu työkalu palvelimelle.

Metabolix [06.09.2012 18:06:10]

#

C#:lla on helppo tehdä ohjelma, joka tekee muunnoksen ja laittaa tekstin leikepöydälle.

namespace x {
	public class x {
		public static void Main(string[] args) {
			string s = System.IO.Path.GetFullPath(args[0]);

			string a = "Z:\\www-sivut\\";
			if (s.StartsWith(a)) {
				s = s.Substring(a.Length);
			}

			string b = "http://domain.fi/";
			s = b + s.Replace("\\", "/");

			System.Windows.Forms.Clipboard.SetText(s);
		}
	}
}

Sitten tarvitsee vain lisätä ohjelma valikkoon.

En toki pystynyt testaamaan tätä itse.

Macro [06.09.2012 18:19:07]

#

Jes, tota hainkin mitä Metabolix ehdotti. Tein softan Javalla ja noudatin netistä löytynyttä ohjetta.

package yy.zz;

import java.awt.Toolkit;
import java.awt.datatransfer.DataFlavor;
import java.awt.datatransfer.StringSelection;
import java.awt.datatransfer.Transferable;

public class linkkeri {
	public static void main(String[] args) {
		setClipboard(args[0].replace("Z:\\www-sivut\\", "http://domain.fi/").replace("\\", "/"));
	}

	private static void setClipboard(String str) {
		StringSelection ss = new StringSelection(str);
		Toolkit.getDefaultToolkit().getSystemClipboard().setContents(ss, null);
	}
}

User137 [06.09.2012 18:25:55]

#

Pystysithän käyttämään domain osotetta selaimella testaamiseen muutenkin. Menis copy-pastetkin oikein automaattisesti. Olettaen että domain on pystyssä.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta