Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Valven Linux-blogi

Pekka Karjalainen [03.08.2012 11:35:05]

#

Valve Software suunnittelee tukevansa Linuxia tulevaisuudessa, ja he ovat palkanneet tiimin Linux-kehittäjiä, jotka pitävät blogia. Se on mahdollisesti kiinnostavaa luettavaa vaikka ei olisikaan innostunut mahdollisuudesta pelata pelejä Linuxilla, koska siellä on asiaa pelien kehittämisestä Linuxille. Kovin paljon sitä ei vielä ole blogin juuri alettua, mutta tämä vaikutti kiinnostavalta tiedolta:

http://blogs.valvesoftware.com/linux/faster-zombies/

Artikkeli kertoo, että he saivat Left 4 Dead 2 -pelin toimimaan Linuxilla OpenGL:n kanssa hieman nopeammin kuin vastaavalla Windows-systeemillä Direct3D:n kanssa. Tämä on vain yksi ohjelma yhdellä koneella, mutta siinä on hieman todistetta siitä, ettei Linux-ympäristön tarvitse olla peleille hitaampi kuin Windows. (Olettaen, että on kunnon ajurit GL-korttiin.)

Tiimiin palkattiin muuten myös SDL-kirjastosta tuttu Sam Lantinga. Hänen viestinsä SDL-listalla jokin aikaa sitten kertoi, että hän pyrkii nyt saamaan SDL 2.0:n ulos pian virallisena julkaisuna, mikä uutinen voi myös jotakuta kiinnostaa. Onhan sitä kirjastoa aika päivittää ajan tasalle.

Tähän lähde: http://lists.libsdl.org/pipermail/sdl-libsdl.org/2012-July/085113.html

Lebe80 [03.08.2012 11:42:15]

#

Tosin, missään ei ole kerrottu, miten L4D:n ulkoasu muuten eroaa Windows-versiosta. Eli onko ulkoasu muuten köpösemmän näköinen kuin windows-ympäristössä.

Silti, itseä uutinen lämmittää, että oma kotikone on käynnistynyt oletuksena jo pari vuotta Ubuntun puolelle.

edit:
Myös kun Gabe on puhunut tulevasta Windows 8:a hyvin negatiiviseen sävyyn, pistää miettimään taas SteamBoxin mahdollisesta tulemisesta...

Pekka Karjalainen [03.08.2012 17:28:25]

#

Varmaankin tässä vertailussa oli kyse mahdollisimman samankaltaisista asetuksista, koska muuten se ei olisi ollut mielekäs noin tarkasti tehtynä.

Tosin voi hyvinkin olla, että Direct3D:n kautta voi käyttää uusien korttien hienoimpia ominaisuuksia paremmin kuin OpenGL:n, ja tämän takia joidenkin pelien parhaat graafiset ominaisuudet jäävät Linux-puolella näkemättä. Eli ihan oikeassa olet, kaikkea ei kerrottu.

Macro [03.08.2012 20:03:17]

#

Toivottavasti Linuxille saadaan kumminkin Windows-tasoiset pelit. Koneessa on Windows vain ja ainoastaan niiden parin pelin takia, joita Linuxille ei saa.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta