Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Windows XP ja järjestelmän palautus

jaanas [17.06.2012 14:56:30]

#

Avasin eilen XP-koneeni ensimmäisen kerran viimeisen Windows-päivityksen jälkeen. Aina avatessani koneen käynnistyy Nexetic-varmuuskopiontiohjelma. Normaalisti starting Nexetic-ilmoitus katoaa ruudulta hetken kuluttua, mutta nyt se ei tehnyt sitä. Myös koneeni Internet-yhteydessä on jotain ongelmia (ei ole ongelmia muilla kahdella koneellani, joissa käyttöjärjestelmänä on Windows 7).

Olin yhteydessä Nexeticiin ja heiltä sanottiin, että uusin Windows-päivitys on sotekunt koneen. Heiltä oli myös katkennut päivityksen jälkeen internet-yhteys XP-koneista. He ehdottivat, että tekisin system restore-toiminnon.

Mutta kun yritän sitä, tulee ilmoitus, että system resore is turned off (ilmeisesti se on jäänyt pois päältä aiemmin viruspuhdistuksen yhteydessä. Tietokoneliike teki puhdistuksen).

Onko nyt mitään mahdollisuutta palata päivitystä edeltäneeseen tilanteeseen?

Mod. korjasi kappalejaon!

neau33 [17.06.2012 21:13:00]

#

Moikka jaanas!

Et voi palauttaa järjestelmää jos järjestelmän palautus oli asetettu pois päältä. Tämä toiminto nimittäin poistaa levyltä kaikki aikaisemmat palautspisteet eikä uusia kerry niin kauan, kun järjestemän palautus on pois päältä. Mikäli järjestelmän palautus asetus oli jäänyt pois päältä jonkun firman toimesta niin moka oli todella paha ja syy ainoastaan heidän!!!

Toisekseen asia on kyllä niin, että Nexetic on sotkenut koneen Windows-päivityksen jälkeen ei Windows Update!!!

Voit yrittää korjata tilannetta seuraavin toimenpitein...

1. Poista Nexetic asennus

2. Ota järjestelmän palautus käyttöön: Käynnistä->Kaikki ohjelmat->Apuohjelmat->Järjestemätyökalut->Järjestelmän palauttaminen-Järjestelmän palauttamisen asetukset->Ota järjestelmän palauttaminen käyttöön. Avaa sitten järjestelmän palauttaminen uudestaan ja luo uusi palautuspiste.

3. Lataa CCleaner, asenna ja käynnistä. Valitse ensin Rekisteri->Etsi rekisterivirheitä->Korjaa valitut rekisterin virheet->Ei->Korjaa kaikki valitut virheet->Sulje. Valitse sitten Puhdistaja->Lisää ruksittuihin: DNS välimuisti, Windows \Prefetch-sovellusloki->Aja CCleaner.

4. Avaa Windowsin komentokehote ikkuna ja suorita seuraavat komennot:
ipconfig /release (paina enter)
ipconfig /renew (paina enter)

5. Käynnistä tietokone uudelleen.

6. Valitse: Käynnistä->Kaikki ohjelmat->Windows Update-sivusto->Pika-asennus.

7. Käynnistä tietokone uudestaan ja jos kaikki toimii luo uusi palautuspiste.

8. Mikäli edelleen haluat käyttää Nexetic Online Backup-ohjelmaa niin lataa ja asenna ohjelma uudelleen. (En suosittele)

jaanas [18.06.2012 09:23:18]

#

Onnistuin eilen poistamaan Nexeticin. Se oli vähän hankalaa, koska ohjelman suoritus ei suostunut aluksi keskeytymään. Tämän jälkeen tietokone alkoi toimimaan normaalisti.
Miten tuo uuden palautuspisteen luominen tapahtuu?

Lebe80 [18.06.2012 10:52:44]

#

Tarvitsetko oikeasti Nexeticiä? Eli eikö tärkeitä tiedostoja pysty varmuuskopioimaan väliaikaisesti esim. käsin?

Miksi muuten edelleen käytössä vanha käyttöjärjestelmä? Eli olisiko aika vaihtaa hieman uudempaan Windows-versioon?

jaanas [18.06.2012 11:03:34]

#

Nexetic on ollut kätevä ja toiminut tähän saakka hyvin. Kopioin aikaisemmin (kolmisen vuotta sitten) käsin, mutta se oli rasittavaa.
Kyseessä on vanha työkoneeni, minulla on kaksi uudempaa, joissa käyttöjärjestelmänä on Windows 7.
Vanhalla koneellani on asennettuna Visual Basic 6 ja siellä on kaikki sillä tehdyt ohjelmat. Uudessa koneessani on Visual Studio 2010 ja ohjelmoin VB.NeT.llä.
Visual Basic 6 täytyy olla vielä jossain, sillä joudun ajoittain katsomaan vanhoja ohjelmiani ja vertaamaan niiden suoritusta .net:llä tehtyihin ohjelmiin.
Käsittääkseni Visual Basic 6:n voinee asentaa myös Windows 7-koneelle, vaikka asennusprosessin aikana kuulema tulee varoituksia. En ole kuitenkaan ryhtynyt siihen, sillä se kuulostaa hankalalta

neau33 [19.06.2012 08:57:49]

#

Moikka taas jaanas!

Järjestelmän palautuspiste luodaan XP:ssä seuraavasti:

Valitse Käynnistä->Kaikki ohjelmat->Apuohjelmat->Järjestemätyökalut->Järjestelmän palauttaminen->Luo palautuspiste->Kirjoita Palautuspisteen kuvaus -tekstiruutuun jokin kuvaus esim. Tänään ja klikkaa Luo -painiketta

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta