Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Lataako Chrome Web Store tiedostoja koneelle?

ZuBer [04.05.2012 15:30:20]

#

Moi!

Rupesin miettimään, kun otin Google Chromen käyttöön, että lataako Chrome kauppa omalle koneelle jotakin? Eli voiko laajennuksia ja sovelluksia ottaa käyttöön Chromessa huoletta siitä, että Chrome lataa jotakin koneelleni? En haluaisi mitään ylimääräisiä tiedostoja koneelleni...

Lebe80 [04.05.2012 15:38:13]

#

"Ei, se lataa silloin pelkästään naapurin koneelle..."

Eli älä mene sinne Chrome kauppaan, jos et sieltä mitään tiedostoja halua, helppoa.

edit:
Chrome kauppa on tarkoitettu noille Chromen laajennuksille yms., ja sieltä ladattaessa tiedostoja luonnollisesti päätyy sun koneelle. Voit tietenkin aina poistaa jälkikäteen niitä laajennuksia, jolloin tiedostotkin tietenkin häviävät.

ZuBer [04.05.2012 15:44:43]

#

Ok, en ole huomannut ainakaan laajennuksia käyttöön ottaessani, että jotain olisi ladattu. Näkyy vain teksti, että tarkistetaan ja sitten hupsis, laajennus tai sovellus on lisätty.

jlaire [04.05.2012 15:49:58]

#

No miten oletit laajennosten toimivan? Mikä tiedostoissa häiritsee?

Lebe80 [04.05.2012 15:52:17]

#

ZuBer kirjoitti:

Ok, en ole huomannut ainakaan laajennuksia käyttöön ottaessani, että jotain olisi ladattu. Näkyy vain teksti, että tarkistetaan ja sitten hupsis, laajennus tai sovellus on lisätty.

Niin siis mistäköhän me taas puhutaan, tipuin jo kärryltä...

Siis laajennuksiahan ei ladata samalla tavalla kuin esim. tiedostoja yleensä internetselaimella, joka kysyy ladattaessa mitä tiedostolle tehdään, ja tallentaa sen jonnekin profiilisi "Ladatut" -kansion alle.

Se ei silti tarkoita, etteikö selain jotain tiedostoja internetissä liikuttele.

jukkah [05.05.2012 14:57:55]

#

Chrome lataa crx-tiedoston ja tallentaa (tai sitten suoraan asentaa) lisäosan koneelle. Niissä ei ole mitään sen vaarallisempaa kuin normaalia sovellusta ladattaessa. Chrome on vain niin tiukka, että se varmasti poistaa kaikki roskat, kun lisäosa poistetaan (muutenhan olisi jo Chrome-viruksiakin olemassa).

ErroR++ [05.05.2012 21:06:25]

#

jukkah kirjoitti:

Chrome on vain niin tiukka, että se varmasti poistaa kaikki roskat, kun lisäosa poistetaan (muutenhan olisi jo Chrome-viruksiakin olemassa).

On niitä kaiketi jo olemassa. Yhdessä uudessa koneessa oli Browser Companion Helper-laajennus, ja se jäädytti Chromen täysin. Ei muuta kuin lisäosaa disabloimaan asetuksista. Sitten toimi kunnolla.

AdBlock on hyvä ja laajennus. Suosittelen.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta