Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Putty SSH portin ohjaus ongelma uudelleen yhdistyksessä

Synomi [26.04.2012 14:27:26]

#

Tarpeena saada automaattinen aina auki oleva etäportin ohjaus koneeseen. Joka pitää pysyä mahdollisimman hyvin päällä vaikka netti pätkiikin. Eli automaattiset uudelleen yhdistykset jos käy yhteys poikki jne. Käytännössä pitää saada sisäverkossa olevat web-palvelimet nettiin saataville tapaan: www.webpalvelin1.osoite.fi (virtualhostien luonti kyllä onnistuu). Web-palvelimet sijaitsee eripuolella suomea ilman julkista ip:tä, joten on tärkeää että yhteys niihin toimisi aina jos internet yhteys on vaan saatavilla.

Automaattisen loginin olen saanut tehtyä Rsa SSH avaimilla, mutta Puttyssä tulee pari ongelmaa, ensinäkin jos käyttää hostnamea ja katkaisee netin tulee virhe "Unable to resolve hostname" ja uudelleen yhdistys ei toimi. Virheen takia ei voi käyttää jotain restart on crash tapaista ohjelmaa. Jos käyttää IP:tä tätä virhettä ei tule, mutta automaattisen uudelleen yhdistämisen jälkeen portin ohjaus ei ole enään toiminnassa (ainakaan heti, mutta ei välttämättä ollenkaan).

Siinäkin on ongelma kun katkaisee yhteyden esim vetämällä verkkopiuhan irti ja odottamalla virhettä ja sen jälkeen käynnistää portin ohjauksen uudelleen, niin etäportinohjaus ei toimikkaan, vaan menee joku 10min tms että se alkaa toimimaan, mitenhän tämän saisi paremmin toteutettua?

Et olisikohan jollain mahdollisia ratkaisuja miten tämän saisi järkevästi toteutettua. Kaikissa web-palvelin koneissa on siis windows. Ja palvelin jonka kautta etäportin ohjaukset menee on linux julkisella ipllä.

Metabolix [26.04.2012 14:30:35]

#

Oletko harkinnut SSH:n sijaan OpenVPN-yhteyttä?

Synomi [26.04.2012 14:52:00]

#

Viimeksi kun sitä OpenVPN koitin asentaa tuli jotain tunnel moduli virheitä muistaakseni, muutenkin tuntuu vähä riskialttiilta säätää OpenVPNnää virtuaalipalvelimeen, johon ei pääse käsiksi jos netti asetukset menee väärin. Onhan siellä tietty käyttiksen uudelleen asennus mahdollisuus. Mutta tuo SSH kyllä ajais asian hyvin, kun tarvetta on vain ohjata yksi portti per kone. Ja koneiden ollessa yhtenäisessä lähiverkossa on lähinnä haitallista kerta verkot missä koneet on vaihtelevat paljon. VPNnää ei ole paljoa tullu kyllä käytettyä joten ei täyttä tietoa sen toimintamahdollisuuksista ole.

Synomi [30.04.2012 14:13:38]

#

Ongelmaan löyty osittain ratkaisu. Eri ohjelma Tunnelier(osittain maksullinen) osaa uudelleen yhdistykset niin kauan kunnes portin ohjaus taas alkaa toimimaan. Eka kerralla siinä kesti 40min, mutta alkoi sitten kumminkin. Toinen tapa miten saman portin heti sai ohjattua oli etsiä lsof:n avulla sshd:n processId portille jota ohjataan ja sammuttaa se processi. Mutta se miten tämän saisi automatisoitua Puttyä käyttäessä ei ole vielä tiedossa.

Metabolix [30.04.2012 14:43:55]

#

Yksi ratkaisu on asentaa Cygwin, jolloin käytössä olisi Linuxin tapaan Bash ja OpenSSH, jolloin kaikki toimisi yksinkertaisesti ajamalla ssh-komentoa silmukassa. Toinen mahdollisuus olisi varmaan viritellä samanlainen silmukka Windowsin komentorivillä (tai jollain ohjelmointikielellä) ja PuTTY-sivulta löytyvällä Plink-ohjelmalla. Kolmas vaihtoehto on edelleen VPN. Tässä haluamassasi käytössä OpenVPN ei nähdäkseni vaadi mitään muutoksia palvelimen verkkoasetuksiin, joten tuskin joudut sen kanssa ongelmiin.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta