Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Lisensointi

jukkah [18.04.2012 11:08:19]

#

Tämäkin aihe liittyy tarjouslaskelmasovellukseen.

Eli, kyseessä on OpenSource projekti, johon pitäisi joskus valita lisenssi. Etsin netistä tietoa eri lisensseistä ja tajusin, ettei tietämykselläni kannata yrittää valita sitä.

Sovellus sisältää Kendo UI Web -kirjaston, joka on GPL-3.0:n alainen. Tarkoittaako tämä sitä, että koko projekti on GPL-3.0:n alainen? Enkä voi käyttää mitään sellaista kirjastoa, jonka lisenssi ei ole GPL-yhteensopiva?

Entä kun projekti on selvästi jaettavissa ytimeen (ydin + sen eri käyttöliittymät) ja lisäosiin (lisäosat + niiden eri käyttöliittymät). Ydin ja lisäosat suoritetaan palvelimella, mutta molempien käyttöliittymät kokonaan selaimessa. Antaako tämä mahdollisuuden julkaista eri osat eri lisenssillä, jos on tarpeen?

Ps. Olen pihalla kuin lumiukko näiden lisenssijuttujen kanssa. :)

Metabolix [20.04.2012 21:09:35]

#

GPL ei rajoita ohjelman tekemistä, ainoastaan lähdekoodin julkaisua. Jos käytät GPL:n alaista kirjastoa, omankin koodisi pitää olla GPL:n tai vastaavan alainen. Voit silti käyttää ohjelmassa myös muulla tavalla lisensoituja kirjastoja.

jukkah [20.04.2012 22:20:21]

#

Entä, jos sama kohta omasta koodista käyttää kahta eri kirjastoa, joista toinen on varustettu GPL- ja toinen vaikka PHP-lisenssillä. Kun PHP-lisenssi ei ole GPL-yhteensopiva, voinko hyödyntää/käyttää kumpaakin kirjastoa "samalla koodirivillä"?

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta