Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: WinXP ei käynnisty

ErroR++ [06.03.2012 19:34:29]

#

Noniin. Tähän pisteeseen tultiin: Windows XP hajotti ittensä. Ensin näyttö oli musta ja mitään ei tapahtunut. Sammutin koneen virtanapista ja näyttöön tulee se käynnistyksen lisävaihtoehdot, eikä mikään niistä toimi. Sen jälkeen Windows jumittaa heti käynnistykseen (samaa tietysti kokeiltu monet kerrat, ei toimi).
Jotain Windowsin uudelleenasennusta siihen nyt yritetään, mutta keskeytyy aina.

Mitäs on tapahtunut? Voisiko kiintolevy olla rikki? Onkos jollain kokemusta? Pikaista apua kiitos.

-tossu- [06.03.2012 20:39:49]

#

Joku Windowsin uudelleenasennus antaa varmaan jonkin virheilmoituksen keskeytyessään. Siitä olisi kummasti hyötyä.

Olen kyllä törmännyt tapaukseen, jossa Windowsin asennus yksinkertaisesti hyytyi aivan satunnaisesti, silloin ratkaisu oli koneen takuuhuolto. Kovalevyvian ei kyllä pitäisi koko konetta kaataa vaan antaa virheilmoitus.

vuokkosetae [07.03.2012 01:24:23]

#

Jonkun windowsin mahdollisista virheilmoituksista tietämättä heitän hatusta:

Konkkarutto. Powerissa, näyttiksessä tai emossa. Koska XP:stä on aika jättänyt, niin veikkaan että raudastakin.

Onhan se kiekkoin voinut tulla tiensä päähän. Nykyisin vain ne tahtovat olla kestävimpiä osia jos kuluttajaroskalla joutuu niitä ajaan.

ErroR++ [07.03.2012 14:04:39]

#

ChkDsk löysi (sillon kun opin käyttämään Recovery Consolea) yhden vakavan kiintolevyvirheen, ja palasi komentokehotteeseen. Kone pysähtyy välillä mustan ruutuun, eli ruutu vain mustenee, eikä mitään tapahdu.
BIOS-viruskin siellä taitaa olla, koska BIOS setuppiin on tullut itsestään salasana.

Metabolix [07.03.2012 16:40:11]

#

Kokeile käyttää konetta vaikka Ubuntun LiveCD:llä. Jos se toimii ongelmitta, vika on luultavasti kovalevyssä tai Windowsissa.

ErroR++ [07.03.2012 19:06:49]

#

Kone kirjoitti:

A disk read error occured
Press Ctrl+Alt+Del to restart

Kovalevy mäskänä.

Uusi kone on nyt hankittu.

ErroR++ [08.03.2012 16:30:14]

#

Ubuntu-LiveCD on nyt poltettu (kesti 9 min); nyt yritän pelastaa tiedostoja.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta