Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Miten tehdään kamerasovellus?

Sivun loppuun

TVdata [01.03.2012 14:14:55]

#

En ole aikeissa aloittaa projektia, mutta tuli mieleen miten tehdään kamerasovellus?

Blaze [01.03.2012 14:29:56]

#

Mitähän se tällaisen kamerasovelluksen ois tarkotus tehä?

TVdata [01.03.2012 14:34:23]

#

Vaikka laittaa videoon kuva keskelle.

ankzilla [01.03.2012 15:40:14]

#

Too much information.

Triton [01.03.2012 15:45:53]

#

Siis, mikä kamerasovellus se sellainen on, missä laitetaan kuva videon keskelle? Eihän tuo nyt niin vaikea homma ole. Korvataan sen videon jokaisesta framesta joku tietty kohta sillä lisättävän kuvan pikseleillä ja renderöidään se...

TVdata [01.03.2012 15:50:48]

#

Osaatko toteuttaa sen?

Blaze [01.03.2012 15:55:53]

#

Mää tekisin valmiilla työkaluilla: http://www.ffmpeg.org/libavfilter.html#overlay-1
En kyl edelleenkään ymmärrä, mitä tällasella ohjelmalla on tekemistä kameran kans.

Triton [01.03.2012 16:25:06]

#

Joo, itseasissa itsellenikin tuli mieleen juuri ffmpeg... Uskoisin, että varsin moni putkalaisista osaisi kyseisen ohjelman tehdä... Lähtökohtaisesti kaiken minkä voi speksata voi myös tehdä :D

TVdata [01.03.2012 17:31:40]

#

Ymmärsit varmaan että video on tiedostona.
Tarkoitin että suoraan kamerasta tulevaan videoon lisätään kuva keskelle ja näytetään.


Saisiko kameran pikselit tällä tavalla tutkittavaksi? (Tässä neljä pikseliä)

int main() {

int p1 = 2;
int p2 = 3;
int p3 = 1;
int p4 = 3;  //Numerot kertovat värin

//Ehdot

-tossu- [01.03.2012 18:10:58]

#

Nyt on kyllä pakko sanoa, etten usko, että taidoillasi tuosta tulee yhtään mitään. Se, miten kuvadataa luetaan kamerasta riippuu käyttöjärjestelmästä sekä kameran tyypistä, eikä ole kaikkein helpoimpia tehtäviä. Luulen, että jo videotiedoston käsittely on sinulle liian vaikeaa.

Pikselin värin esittäminen ei onnistu yhdellä luvulla helposti, vaan väri esitetään yleensä kolmella luvulla RGB-arvona, mutta toki se on mahdollista muuttaa yhdeksi luvuksi.

Esimerkiksi Full HD -videon resoluutio on 1080x1920 eli siinä on 2 073 600 pikseliä. Meinasitko luoda ohjelmaasi noin monta muuttujaa? Lue nyt aluksi vaikka C-opas: https://www.ohjelmointiputka.net/oppaat/opas.php?tunnus=cohj_1


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta