Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Versionhallinta tiedostossa

vuokkosetae [29.01.2012 06:26:29]

#

Leikein tässä hieman ja sain aikaiseksi ohjelman, joka haluaa kolmea asiaa.
Tapahtumia, jotka ovat yhdessä tiedostossa
Ominaisuuksia, jotka toisessa ja kolmas ristiinkytkee näitä.

Jotta homma olisi helppoa, kaunista ja mukavaa niin ajatellaan tilanne jossa nuo tiedostot luodaan hakemistoon. Temppuja tehtäessä näihin kertyy dataa ja sitten todetaan, että halutaankin takaisin. Ratkaisuhan oli tehdä hakemistosta git repo ja sillä sai aikaan paluun taaksepäin. Onnistuu helposti minulta vaan ei ihmiseltä. Tallennukseen voi helposti kirjoittaa system("git commit");

Joku muukin on varmasti tätä miettinyt aiemmin.

Olisiko jotain hienoa ja kaunista ajatusta jolla luotaisiin hakemisto työtä varten jollain kirjastolla ja sitten törkättäisiin jonkin näköiseen version hallintaan ja sen jälkeen tehtäisiin yksi tiedosto. Mielellään puristettuna. Sitten sitä yhtä tiedostoa voisi siirrellä koneesta toiseen ja maailma olisi helppoa ihmisille. Ja tosiaan noissa tiedostoissa voisi sitten liikkua eri versioiden välillä.

Kehitys on Linuxin päällä ja tarttisin Windowsillekin tuen. C/C++ hässäkästä siis kyse.

Metabolix [29.01.2012 13:25:47]

#

En ihan jaksa ymmärtää, mitä haluat tehdä, mutta libarchive voisi auttaa tuossa pakkauspuolessa. Paras ratkaisu riippuu tietenkin siitä, mitä versionhallinnalta vaaditaan, paljonko tietoa on ja kuinka usein historiaa pitää selata.

Yksi mahdollisuus on vain tallentaa jokaisen tiedon yhteyteen lisäyspäivämäärä ja poistopäivämäärä, jolloin tietomassasta itsestään saisi haettua päiväysten perusteella tietyn tilanteen ja nykytilanne koostuisi riveistä, joissa ei vielä ole poistomerkintää. Optimointina voisi pitää nykytilan (tai esim. viimeisen kuukauden) nopeasti saatavilla yhdessä tiedostossa ja siirtää vanhat merkinnät erilliseen arkistotiedostoon.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta