Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Ongelma kirjautumisen jälkeen

Sivun loppuun

ErroR++ [14.01.2012 10:07:48]

#

Mistäs mahtaa johtua, että kun tänä aamuna käynnistin koneen ja kirjauduin sisään, niin näytön tuli tämmönen virheilmoitus:

            explorer.exe - Järjestelmävirhe

Ohjelma ei voi käynnistyä, koska gdiplus.dll puuttuu tietokoneesta.

             OK

Tämä oli kaikki siis grafiikkatilassa.
Napsautin OK ja edessä oli musta ruutu + kursori (ei kuitenkaan black screen of death). Tiedän sen että explorer.exe on Wintoosan tehtäväpalkki, mutta mys resurssienhallinta. Ctrl+Alt+Del toimii, eli näyttöön tulee se juttu mistä voi kirjautua ulos yms. ja kun sitten käynnistin koneen uudestaan, niin tuntuu nyt siltä että se oli vaan joku pila.
Käyttiksenä siis Win7 Home Premium SP1.
Ja tämä viesti on kirjoitettu tältä omalta koneelta juuri sen uudelleenkäynnistyksen jälkeen jolloin kaikki on taas toiminut.
Mikä oli/on vikana?

Lebe80 [14.01.2012 10:24:21]

#

Tuleeko se uudelleen, jos käynnistät koneen?

ErroR++ [14.01.2012 10:38:40]

#

Ei tullut (sammutin koneen odotin hetken ja käynnistin taas).

Grez [14.01.2012 10:44:33]

#

Tulisi mieleen että jokin tilapäinen häiriö raudassa sai kiintolevyn, kiintolevyohjaimen, tms. sekoamaan ja tuo gdiplus.dll oli ensimmäinen tiedosto jota kone ei saanut enää ladattua.

ErroR++ [14.01.2012 11:39:40]

#

Niin, tuo voi olla syynä. Se tuntui ihan hirveältä, kun näkee että oma kone sekoaa taas. No, onneksi minulla on kaksi boottidiskiä, toinen tilanteeeen jossa vaikka kiintolevy on mäskänä, ja toinen on järjestelmänkorjauslevy.
Ainakin GdiPlus.dll löytyy koneesta.

RQ [14.01.2012 19:29:31]

#

Koititko pystytkö startata explorer.exen tehtävienhallinnan kautta?

Lebe80 [15.01.2012 12:59:36]

#

RQ kirjoitti:

Koititko pystytkö startata explorer.exen tehtävienhallinnan kautta?

"tai formatoimaan koneen"

Seikka hyvin todennäköisesti ratkesi jo.

nörtti [15.01.2012 13:26:44]

#

Kaverilla tuli kerran samanlainen ongelma xp+true transparencyn kanssa. Aluksi vaikutti häipyneen mutta sitten alkoi tulla aina välillä satunnaisesti ja ongelma poistui kokonaan vasta kun true tranparency oli poistettu.

ErroR++ [15.01.2012 15:32:42]

#

Olin niin hädissäni, että en tehnyt muuta kuin käynnistin koneen uudestaan.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta