Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Kuvat c++

taneli [04.01.2012 18:49:42]

#

Eli olisi tarkoitus tehdö ohjelma, johon syötetään kaksi tai useampi kuva. Näistä kuvista valitaan väri joka on tavallaan läpinäkyvä, eli vähän niin kuin blue screenissä. Sitten joka kuvalle syötetään alku- ja loppupiste ja ohjelma sitten tuottaa kuvia, jotka kuuluvat näiden alku- ja loppupisteiden väliin. Osaan sen verran ohjelmoida, että todennäköisesti luullakseni selviytyisin tästä, mutta en vain tiedä mistä aloittaa. Osaisiko joku auttaa? Jos homma on radikaalisti helpompi jollain toisella kielellä niin ketokaa.

Triton [04.01.2012 21:52:37]

#

No jos sen verran osaat ohjelmoida, että selviydyt hommasta, niin tuskin silloin tarvitset apua siinä, kuinka aloittaa projekti. Luonnollisesti tarvitset jonkin grafiikkakirjaston käyttöösi, kuten SDL:n tai SFML:n... Suosittelen käyttötapaus- ja luokkakaavioiden tekemistä, sillä sen avulla, ainakin itse, hahmotan helpommin tarvittavat luokat jne... Eipä tuo niin vaikealta projektilta sinänsä kuulosta.

Hennkka [04.01.2012 22:11:18]

#

taneli kirjoitti:

Jos homma on radikaalisti helpompi jollain toisella kielellä niin ketokaa.

No esimerkiksi Javalla. Javalla on helppo ladata ja tallentaa kuvia, ja niitä voi myös käsitellä taulukoina. Näin saat muutettua kuvan pikselitaulukoksi, jonka muokkaaminen muuttaa myös kuvaa:

BufferedImage image = new BufferedImage(WIDTH, HEIGHT, BufferedImage.TYPE_INT_RGB); // Tässä voit myös ladata kuvan
int pixels[] = ((DataBufferInt) image.getRaster().getDataBuffer()).getData();

jalski [05.01.2012 01:07:54]

#

Triton kirjoitti:

Eipä tuo niin vaikealta projektilta sinänsä kuulosta.

Kyllähän tuossa matematiikkaa varmaankin kohtuullisen paljon joutuu harrastelemaan interpoloidessa puuttuvia kuvakehyksiä. Jos siis käsitin oikein, mitä tässä haetaan...

Triton [05.01.2012 01:11:25]

#

jalski kirjoitti:

Triton kirjoitti:

Eipä tuo niin vaikealta projektilta sinänsä kuulosta.

Kyllähän tuossa matematiikkaa varmaankin kohtuullisen paljon joutuu harrastelemaan interpoloidessa puuttuvia kuvakehyksiä. Jos siis käsitin oikein, mitä tässä haetaan...

No siis tietenkin riippuu, että minkälaiseen lopputulokseen haluaa päästä. Jos tavotteena on jotain Adobe After Effectsin kaltainen lopputulos, niin sitten homma menee aika kusiseksi. Käsittääkseni on olemassa jotain valmiitakin luokkakirjastojen kyseisten filtereiden tekemiseksi, joten tällöin homma tuskin on niin hankala...

Metabolix [05.01.2012 01:52:49]

#

Eiköhän alkuun pääseminen ole tässä projektissa helpointa ja järkevien välivaiheiden kehittely monin verroin vaikeampaa. Epäilen siis, että noista lähtökohdista menestys voi jäädä heikoksi.

Luultavasti itse koodi on suunnilleen yhtä helppo tai vaikea toteuttaa millä tahansa kuvankäsittelyyn sopivalla kielellä ja kirjastolla. Käytännöllisin valinta riippuu enemmänkin siitä, mitä muuta ohjelman pitää tehdä eli onko tarkoitus vain saada kuvat luotua tiedostoihin vai pitääkö tehdä reaaliaikainen esitys johonkin tiettyyn ympäristöön.

taneli [05.01.2012 09:16:35]

#

Jaa, ehkä yritänkin sitten Javalla. Lukion ohjelmointikurssi kun alkaa juuri, ja siellä käytetään nimenomaan Javaa.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta