Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Jotain hämärää CoolBasicissa

Sivun loppuun

TVdata [08.12.2011 19:05:39]

#

Latasin pari päivää sitten CoolBasicin,parin tunnin kuluttua tietokone alkoi näyttää jotain ihmeen viivoja esimerkiksi ne, jotka muodostiva hiiren ympärille neliön.
Käynnistin uudelleen ja toimi seuuraavaan päivään saakka.
Myöhemmin kun käynnistin tietokoneen, näyttö oli musta ja muuttui hitaasti valkoiseksi.(Tai toisin päin.)
Kolmannella kerralla windows ohjasi virhevalikkoon, valitsin internet-vikasietotilan,
jota käytän nyt ja rumalta näyttää.
Poistin CoolBasicin, valkoinen ruutu katosi,
mutta ei käynnisty normaalisti edelleenkään.
Tai olisiko se joku muu?
Kannattaako järjestelmän palautus?
:<[

ps:Viivat ovat jo acer-tekstissä. :>[

Metabolix [08.12.2011 19:28:21]

#

Jos Acer-teksti tarkoittaa jotakin tilannetta ihan käynnistyksen alussa (ennen Windowsin logoa tms.), vika on laitteistossa eli esimerkiksi näytönohjain on rikki.

ErroR++ [08.12.2011 19:42:59]

#

Apua. Tuohan on hirveetä. Epäilen myös laitteistotason ongelmia.

Itse kun teen CoolaBasicilla jonkun ohjelman, niin käännän sen ja ajan exefilun. Sitten kun katson tiedostoa resurssienhallinnasta, siinä on aina joku ihan ihmeellinen ikoni. Ensimmäisen kerran törmäsin kuvakkeeseen, jossa oli jotain tulta tms. taustalla, Windowsin Käyttäjätilien valvonnan kuvake alareunassa ja ylhäällä oli jotain epäselvää tekstiä. Eilen törmäsin kuvakkeeseen jossa oli musta noppa kultaisilla silmäluvuilla ja nopan ympärillä oranssi rengas.
Älysin kuitenkin ottaa niistä kuvat Windowsin Leikkaustyökalulla.

pr0l3 [08.12.2011 19:47:55]

#

Joo ei voi CoolBasicciin luottaa. Voi olla viiruksia.

TVdata [08.12.2011 20:42:24]

#

No miksi sitten se vikasietotilan valikko, johtuuko sekin näytönohjaimesta?
Windowsin uudelleen asentaminen on siis varmaan tarpeetonta?

TVdata [08.12.2011 20:55:52]

#

pr0l3 kirjoitti:

Joo ei voi CoolBasicciin luottaa. Voi olla viiruksia.

Voiko se olla syyllinen tähän?

-tossu- [08.12.2011 21:24:08]

#

TVdata kirjoitti:

pr0l3 kirjoitti:

Joo ei voi CoolBasicciin luottaa. Voi olla viiruksia.

Voiko se olla syyllinen tähän?

Ei CoolBasicissa viruksia ole, vaikka jotkut virustorjuntaohjelmat siitä kuulemma aiheetta varoittavatkin.

ErroR++ [09.12.2011 12:51:56]

#

CoolBasic varmaan rikkoi näytönohjaimen.

-tossu- [09.12.2011 13:10:08]

#

ErroR++ kirjoitti:

CoolBasic varmaan rikkoi näytönohjaimen.

Vaikka näytönohjaimen pystynee softalla rikkomaan, en mitenkään usko, että CoolBasic tekisi niin. Ihan vahingossa se ei nimittäin tapahdu, enkä ole ikinä kuullut, että CB:ssä olisi troijalaisia tms.

Macro [09.12.2011 14:50:51]

#

Ehkä johto on huonosti kiinni (tai on osittain katkennut), ja siksi näyttöön tulee häiriöitä?

Heti ensimmäiseksi mullekkin tuli mieleen, että tietty CoolBasicissa on joku virus, joka tuhoaa koneita. ^^ Ja vaikka olisikin, Windows (ainakin 7) tarkistaa exet ennen niiden suoritusta.

vesikuusi [09.12.2011 22:30:18]

#

Macro kirjoitti:

Ja vaikka olisikin, Windows (ainakin 7) tarkistaa exet ennen niiden suoritusta.

Windowsin virustarkistus onkin tunnetusti voittamaton. Mutta on kyllä vaikeaa uskoa, että CB:ssä olisi troijalainen..

TVdata [10.12.2011 10:31:04]

#

Minulla on windows xp ja alun virheenetsintä ei löytänyt mtään. (Ei tuo viimeksi mainittu.)
Voiko johdon katkeaminen aiheuttaa jotain niin säännölistä kuin hiiren päällä oleva ja seuraava raidallinen värikäs ruutu,josta näkee läpi?
Avast ei löytänyt viruksia.

Metabolix [10.12.2011 11:29:44]

#

Ei kuulosta millään tavalla näytön tai johdon vialta eikä myöskään Windowsin vialta, vaan kuulostaa nimenomaan näytönohjaimen vialta. Laiteviat voivat aiheuttaa myös Windowsin kaatumisen, ja vikasietotila voi näytönohjaimen kohdalla auttaa asiaa sillä mekanismilla, että käyttöjärjestelmä ei käytä näytönohjaimen koko kapasiteettia vaan alkeellisempia toimintoja, jotka saattavat yhä olla kunnossa.

TVdata [10.12.2011 12:20:59]

#

Mitä pitäisi tehdä?

vesikuusi [10.12.2011 17:17:33]

#

Troubleshootingia. Selvitä tarkkaan, missä vika on. Jos on näyttiksessä, homma uusi.

TVdata [12.12.2011 19:17:59]

#

No niin, asensin järjetelmän ja panin varmuuskopiot koneelle.
Sama juttu alkoi! Poistin saman tien varmuuskopiot tietokoneelta ja se loppui heti!
Olisiko se Dev-C++?
Minulla on täällä nyt ulkoisella kovalevyllä vaarallinen virus.(Joka ei näyttäydy.)

ErroR++ [13.12.2011 17:18:46]

#

Mikä tietoturvaohjelmisto? Hanki F-Secure jos ei sulla ole, se kyllä tunnistaa virukset.

Ja muuten, kannattaa varmaan jos F-Securekaan ei löydä sieltä mitään, selata kaikki tiedostot läpi sieltä kovalevyltä.

EDIT: Sullahan on se Avast.

TVdata [15.12.2011 16:02:45]

#

Minähän kirjoitin että se ei näyttäydy.

ErroR++ [15.12.2011 16:48:33]

#

TVdata kirjoitti:

Minähän kirjoitin että se ei näyttäydy.

Ups.

ErroR++ kirjoitti:

Mikä tietoturvaohjelmisto? Hanki F-Secure jos ei sulla ole, se kyllä tunnistaa virukset.

Tuota ehdotan.

TVdata [16.12.2011 21:38:23]

#

Ei se taida olla virus vaan se näytönohjain.
Kone sekoili ilman sitä toisen uudelleenasennuksen jälkeen.
Hankin uuden, koneen sarana oli rikki ja näppäimiä puuttui.
Tai siis en minä, olen 11-vuotias.

:oD

Lumpio [16.12.2011 22:28:19]

#

Nyt tuntuu kyl taas siltä että tämä on sellainen lanka jossa itse kukin postaaja on ihan yhtä lailla hakoteillä.

jimi-kimi [17.12.2011 01:53:55]

#

Nyt tuntuu kyl taas siltä että tämä on sellainen lanka jossa viimeinen ja toiseksi viimeinen postaaja haluaa päästä pätemään turhalla p*skalla.

Deffi [17.12.2011 08:40:08]

#

TVdata kirjoitti:

Minulla on täällä nyt ulkoisella kovalevyllä vaarallinen virus.(Joka ei näyttäydy.)

Varmuuden vuoksi eristäisin ulkoisen kovalevyn kaikesta elektroniikasta. Sitten lähettäisin sen pikimmiten F-Securelle tutkittavaksi, ettei viirus pääse leviämään.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta