Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: USB-Liitin

Tapsa [01.11.2011 00:27:33]

#

Käytössäni pöytäkone jossa 4 kpl USBeja joista yksi näyttöön jossa taas 4 USBia. Ostin näppiksen ja kytkin koneen taakse vielä vapaana olleeseen liittimeen ja toimi kunnes avasin koneen uudelleen ei näppiksen ns. extra näppäimet enää toiminut. Hain apua viisaammalta joka yritti asentaa uusia ajureita ym... Ei apua. Vain uusi näppis lopetti kokonaan toimimasta. Oli pakko ottaa vanha näppis käyttöön joka kytkettiin koneen etupaneeliin ja pelitti. No sitten kokeiltiin uutta näppistä edessä ja toimi ihan moitteetta. Herää kysymys eikö USB-liittimet ole "tasa-arvoisia"?

Metabolix [01.11.2011 00:42:02]

#

Herää kysymys, onko tässä nyt toimittu ollenkaan järkipohjalta ja järjestelmällisesti vai onko vain säädetty ja kohellettu ja tehty sitten hätäisiä johtopäätöksiä. Voisit esimerkiksi kokeilla uutta näppistä vielä uudemman kerran ihan jokaisessa portissa ja listata tähän tulokset, niin saataisiin vähän täsmällisempi kuva tilanteesta.

On toki mahdollista, että osa porteista on USB 1.1 -portteja ja osa USB 2.0 -portteja, mutta näppäimistön toimintaan tällä tuskin olisi mitään vaikutusta. Veikkaan, että vika on Windowsin ajurisähläyksissä. Ehkä se nyt muistaa vain yhden portin kohdalla jotkin epäonnistuneet säädöt.

Grez [01.11.2011 01:27:22]

#

Käsittääkseni ainakin jotkut Windows versiot asentaa "eri laitteen" jos saman laitteen tökkää eri porttiin mutta käyttää edellistä asennusta ja asetuksia jos sen tökkää samaan porttiin kuin edellisellä kerralla.

Eli olisiko tässä saatu yksi asennus sekaisin ja toiseen porttiin laitettaessa taas puhtaalta pöydältä toimiva asennus.

Tapsa [03.11.2011 22:23:54]

#

Näppis on "Saitek K140". Windows 7. Näppiksen ylärivi ei edelläkään toimi. Ei kai ole mitään järkeä yrittää kytkeä näppistä eri liittimiin, eikös noi USBt yritä hakea ajurit ihan automaattisesti? Voiko esim. CCleaner poistaa ajurin?

Metabolix [03.11.2011 23:13:03]

#

Joo, ei kai ole mitään järkeä noudattaa neuvoja, vaikka sama ehdotus tulee kahdelta taholta, mekanismi on uskottava, kokeilemiseen menee ehkä minuutti ja parempaakaan ratkaisua ei ole vielä keksitty. (Sarkasmia.)

Joskus ajurin voi poistaa kuin tavallisen ohjelman, yleensä ei (ainakaan ennen). Varmaan taustalla on ajatus, että oikean ajurin valinta ja ajurit itsessäänkin yleensä toimivat hyvin ja ovat niin tärkeitä, ettei käyttäjää pidä päästää vahingossa poistamaan niitä. Windowsin palautuspisteet ovat käsittääkseni pitkälti tätä varten, mutta itse en varmaan viitsisi nähdä niin isoa vaivaa parin nappulan takia. Kuvittelisin, että ajurin voi poistaa myös käsin, jos tunnistaa oikeat tiedostot.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta