Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: OpenOffice ja sen tekijät?

Neptun [05.10.2011 13:20:19]

#

Netissä on nykyisin saatavissa sekä vanha kunnon OpenOffice että uudempi Libere Office. En ole saanut mistään selvää, mikä on näiden tekijöiden ero. Ohjelmat ovat ainakin osittain erilaisia, vaikka toimivatkin aivan samoin. Muistaakseni OpenOffice on hiukan tiiviimpi kuin Libere Office.

Täällä varmaan tiedetään, mikä ero ohjelmissa ja tekijöissä on. Kunnia pitäisi antaa sille kenelle kunnia kuuluu. Mutta keille tässä?

Lebe80 [05.10.2011 13:49:53]

#

LibreOffice on OpenOfficen tekijöiden "uusi" tuotos, kun he kettuuntuivat Oraclen tultua OpenOffice-kuvioihin mukaan.

Nykyään OpenOffice on jälleen "avoin" ja taitaa nykypäivänä kuulua Apanchen alle.


http://fi.wikipedia.org/wiki/OpenOffice.org­#Historia

Wikipedia.org kirjoitti:

OpenOffice.org perustuu Sun Microsystemsin StarOffice-pakettiin.

Oraclen ostettua Sunin vuonna 2009 osa ohjelmiston johtavista kehittäjistä erosi syksyllä 2010 projektista ja perusti uuden Document Foundationin jatkamaan ohjelmiston kehitystä riippumattomana. Uuden säätiön merkittäviin tukijoihin kuuluvat Google ja Red Hat. Se on pyytänyt myös Oraclen jäsenekseen ja luovuttamaan sille OpenOffice.org-nimen oikeudet. Ensimmäisen uuden version julkaisussa se käytti nimeä LibreOffice.

Neptun [07.10.2011 15:36:01]

#

Kiitos tiedoista. Jotakin tuontapaista aavistelinkin. Tällä hetkellä siis lienee aivan samaa kumpaa noista suosittelee yleiseen käyttöön. Ehkäpa tilanne on tavallaan epäselvä; jäävätkö kummatkin vai mitä tapahtuu. Olisiko kovin rationaalista pitää kahta rinnakkaista ja samaa, mutta erinimistä ohjelmakokonaisuutta?

Tuo on kuitenkin tärkeä tieto, että tekijät ovat samat. Ja jatko heidän käsissään.

Blaze [07.10.2011 15:56:21]

#

Tulevaisuutta on toki hankala ennustaa, mut jos mun pitäis jollekin rahani laittaa niin veikkaisin, että LibreOfficen kehitys jatkuu nopeana ja OpenOffice.org vaipuu hiljalleen unohduksiin. Tämä tapaus nyt ei suoraan oo analoginen sille, mitä XFree86-XOrg -tapauksessa kävi, mut veikkaan, että tuo siirto Apachen alle tuli liian myöhään ja loppu pelautuu kuten mainittu tapaus.

Neptun [09.10.2011 18:19:45]

#

Voi olla hyvinkin noin. Varmaan sinustakin kaksi samaa rinnakkista olisi ajan mittaan hankala operaatio. Mutta sehän nähdään aikoinaan.

Blaze [09.10.2011 19:50:39]

#

Neptun kirjoitti:

Varmaan sinustakin kaksi samaa rinnakkista olisi ajan mittaan hankala operaatio.

Joo todellakin. Se toinen realistinen vaihtoehto ois, että löytävät Apachen alla yhteisen sävelen ja mergeävät nuo forkit takasin toisiinsa, mut mää uskon edelleen tuohon aiemminmainittuun.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta