Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: VDI:n kasvatus

Macro [22.09.2011 18:31:58]

#

Terve

Olen pistänyt VirtualBoxiin pyörimään XP:n. Loin siitä aluksi liian pienen (10GB), eivätkä kaikki ohjelmat mahdu sinne. Haluaisin kasvattaa sitä viidellä gigalla, ja suoritin seuraavat komennot.

VBoxManage createhd -filename new.vdi --size 15000
VBoxManage clonehd old.vdi new.vdi --existing

Tämä työskenteli aikas kauan, ja lopulta minulla oli new.vdi, joka oli kooltaan 15 gigaa, kun sitä tarkasteli VirtualBoxista. Kone käynnistyy siitä hyvin, mutta sen mielestä käytössä on vain 10GB, vaikka VirtualBox sanoo 15.

Mitäs pitäisi tehdä, jotta XP tajuaisi sen muutoksen?

Muokkaus. Tutkin levyjä My Computerin Manage-osiossa, ja löysin sieltä "kohdistamattoman" (unallocated) osan kiintolevyä. Yhdistin sen sitten alkuperäiseen.

Grez [22.09.2011 19:32:56]

#

Varmaankin se, että kiintolevysi "fyysinen" koko kasvaa isommaksi ei muuta partitiointia mitenkään. Eli jollain sopivalla työkalulla vielä siellä virtuaalikoneen puolella kasvatata partitiota isommaksi. En nyt jaksa muistaa, oliko XP:ssä itsessään toimintoa tuolle.

Macro [22.09.2011 20:37:41]

#

Jep. Ainakaan Professionalissa ei ollut mitään toimintoa siihen (vain osiointi, ei yhdistystä), mutta löysin netistä Easeus Partition Master -ohjelman, jolla tämä onnistui.

LaNu [30.09.2011 23:17:06]

#

Macro kirjoitti:

Jep. Ainakaan Professionalissa ei ollut mitään toimintoa siihen (vain osiointi, ei yhdistystä), mutta löysin netistä Easeus Partition Master -ohjelman, jolla tämä onnistui.

Kyllähän Windows XP partition muokkaussoftan sisältää. Löytyy Tietokone->Hallitse ja sieltä Tallennus-kohdan alta. Ei ole WinXP:tä käsillä eikä tällä koneella muutenkaan osioimatonta, mutta kyllä se ainakin seiskassa ilmoittaa muuttavansa osioiden kokoa jos haluaisin.

Grez [01.10.2011 00:23:43]

#

No eikös Macro juuri sanonut, että siellä ei ollut toimintoa osion kasvattavamiseen.

Ei itsellänikään ole XP:ssä muuta mahdollisuuksia kuin lisätä ja poistaa osioita tuolla mainitsemassasi paikassa. Mielestäni aika älytöntä kertoa mitä XP:ssä voi tehdä sen perusteella mikä onnistuu Windows 7:ssa.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta