Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Tietyt nettisivut jumittaa

runeberg [07.09.2011 11:52:27]

#

Heipsan.

Osaisko joku kertoa, mistä lähtisi etsimään ongelmaa, miksi koneellani jotkut tietyt nettisivut jumittaa, esim. ruutu.fi ja iltasanomat.fi yms. monia muita? Käytössäni on 8/1 meganen yhteys. Kummalliseksi ongelman tekee sen, että esim ruutu.fi toimii kyllä 2 megaisella mokkulalla ja sen on toiminut mun kiinteällä liittymällä vanhassa asunnossani, vaikka yhteys ja laitteet on samat.
Joskus harvoin esim. ruutu.fi latautuu normaalisti, mutta seuraavan sivulatauksen yhteydessä jää taas "latausmoodi" päälle, eikä esim esikatselukuvat ja videot lataudu.

Yleensä sivut jotka eivät toimi, on kohtuullisen ruuhkaisia sivuja, mutta ennen ne on toiminut, jolloin ei taas jotkin muut sivut toiminut, mitkä nyt taas toimii.. Ehkä luuloharhaa, mutta tuntuu että toisella koneellani, läppärillä, jotkin jumittavat sivut toimivat paremmin, mutta jotkin toiset, mitkä toimii pöytäkoneella, ei toimi kunnolla.

Pääsääntöisesti kaikki nettisivut toimivat hyvin ja esim. speedtest.net näyttää pingiksi 22ms ja latausnopeudeksi n. 7 megaa, eli aikalailla oikeat arvot?

Jokotai [07.09.2011 15:16:51]

#

Katselin niiden(ruutu, iltasanomat) sivujen resursseja ja huomasin, että ne sisälsivät paljon materiaalin hakuja toisilta sivuilta JS:llä toteutettuna. Tämä saattaa ruuhkauttaa joitakin omista porteistasi. Erityisesti suosittelsin tarkistamaan HTTP:lle varatut portit 80 ja 8080.

runeberg [07.09.2011 17:56:31]

#

Okei, kiitos vastauksesta. Nyt vaan meni sormi suuhun, että miten tunnistan ruuhkautuneen portin, tai toisin sanoen, mitä niille voisi tehdä?

Edit: Eli osaan kyllä seurata portin liikennettä, mutta en juuri sille mitään osaa tehdä.

Metabolix [07.09.2011 18:09:38]

#

Jokotai puhuu taas tapansa mukaan täyttä sontaa. Porttien "ruuhkautuminen" tuskin tapahtuu nettiselaimella, kun portteja kuitenkin on tuhansia, eikä taatusti kohdistu HTTP:lle varattuun porttiin 80, koska kyseessä on palvelinpuolen portti, jota ei käytetä yhteyden muodostamiseen selaimen puolelta ja johon peruskäyttäjällä ei ole useimmissa järjestelmissä muutenkaan mitään asiaa.

Enintään voit saada täyteen selaimen asetuksissa määritetyn yhteyksien maksimimäärän, mutta ei sen silti pitäisi jumiin mennä, ja jos sivu kuitenkin toimii toisella nettiyhteydellä oikein, vika ei varmasti ole tässäkään.

The Alchemist [07.09.2011 19:06:00]

#

Yleisimmin vika on siinä, että kolmannelta osapuolelta hankitut mainokset eivät tahdo latautua ruuhkaisen palvelimen takia. Yksinkertaisin ratkaisu on asentaa AdBlock.

runeberg [07.09.2011 19:52:06]

#

AdBlock on ollut käytössä jo kauan. Tossa porttijutussa tuli mieleeni että vaikuttaako, kun mulla pyörii apache koneella, mutta en tosiaan ole koskenut 80 porttiin mitenkään? Joitain portteja oon kyllä avannut, lähinnä dc käyttöön, mutta niillä ei taida olla vaikutusta.

Onkohan ruutu.fi rakennettu jonkin "frameworkin" päälle, koska vastaavan "näköinen" palvelu, redtube ei myöskään toimi kunnolla? :D

Rasittavaa, kun ruutu.fi on ollut aina krapulapäivän pelastus ja on toiminut ennen, mutta nyt ei, eikä oikein minkäänlaista ideaa mistä voisi johtua.

jcd3nton [07.09.2011 19:53:37]

#

Apachen ei pitaisi vaikuttaa mitenkaan. Koko "porttijuttu" on nonsensea, kuten Metabolix jo sanoi.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta