Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Hiiren painikkeiden uudelleenmäppäys

Macro [13.08.2011 15:44:29]

#

Terve

Ostin Logitechin Performance Mouse MX -hiiren, ja nyt pitäisi pari nappulaa pistää toimimaan. Hiiren rullaa voi vääntää sivuttain, tähän haluaisin näppäimistön Home- ja End-nappuloita vastaavat toiminnot. Peukalon kohdalla on zoomausnappula. Tähän haluaisin sellaisen tominnon, että tätä pohjassa ja rullaa pyörittämällä saisi zoomattua sisään ja ulos. Lisäksi peukalon kohdalta löytyy vielä yksi nappula, tämän haluaisin korvaamaan näppäimistöyhdistelmän SHIFT + SUPER.

Onkohan Ubuntuun jotain ohjelmaa, jolla saisin muutettua näitä vaikka ihan graafisesti?

Näppäimistön muokkaamiseen on graafinen ohjelma nimeltä KeyTouch, mutta sehän ei toimi hiiren asetteluun.

Macro [13.08.2011 18:36:03]

#

Tutkin netistä asiaa, enkä löytänyt yhtään graafista ohjelmaa. Koitin etsiä myös jotain komentorivityökalua, mutta en oikein keksinyt mitään. Löysin Ubuntun sivulta artikkelin, jossa kerrottiin hiiren nappuloiden mappaamisesta.

https://help.ubuntu.com/community/ManyButtonsMouseHowto

Tässä käytetty imwheel-ohjelma osaa nähtävästi muuttaa vain rullan asetuksia.

Hiiri on langaton, ja xinput list -komento palauttaa vain vastaanottimen, "Logitech USB Receiver". Pitäisikö hiirtä mäpätä tämän avulla?

Selvitin xevillä hiiren painikkeiden numerot, joten siinä ei ole ongelmaa.

Macro [14.08.2011 19:14:46]

#

Löysin ohjelman xbindkeys, joka osaa bindata näppäinyhdistelmiä. Valitettavasti sillä ei voi bindata mainitsemiani yhdistelmiä, vai voiko? Esimerkiksi tuo zoomaus: Voin laittaa zoom-nappulan bindaamaan CTRL_L:ää ja vierittää rullaa = toimii. Jos haluan ettei CTRL_L ole kumminkaan koko ajan pohjassa, pitää se laittaa toisesta nappulasta pois. Eli xbindkeys painaa kerran nappulaa, eikä pidä sitä niin kauan pohjassa kuin hiiren nappulaa pidetään pohjassa. Olisiko siihen jotain keinoa?

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta